måndag 18 januari 2010

I väntans tider...

Hehe, nej - några fler barn blir det inte i den här familjen - men väl en ny hamster.

Har nu tingat och delbetalat en liten silversvart långhårig herre. Född 27 december och hämtas sista helgen i januari - d v s nästnästa helg. Så, kommande helg skall vi förbereda oss. Långhåriga skall ju ha lite annat burmaterial än korthåriga bl a och en del av Müslis grejer har vi kastat, annat har vi sparat - så det vi har kastat skall vi ersätta. Äntligen!

Namnet? Jaaa... Det velas massor. Framför allt killarna i familjen tycker att han skall heta Yoda. Men, T som har sista ordet har också Ior och Jackson på förslag. Hon har också pratat om bl a Lakrits. Igår kastade hon ur sig förslaget Ernst, eftersom hon gillar Kirschsteiger. Men, sedan skrattade hon - så det var nog inte så allvarligt menat... Elvis?

Ja, vi får väl se vad han får för namn i slutänden. Hos uppfödaren heter han Zlatan - det skall vi dock inte låta honom "behålla" eftersom vi har kompisar som redan har en hamster som heter just så.

lördag 16 januari 2010

Låt oss dansa!

Är det inte på tiden att någon säger till Tony Irving att det inte är OK att bete sig så där?

Jag säger absolut ingenting om hans professionella uttalanden om de dansandes färdigheter - men alla dessa sexuella anspelningar börjar bli lite för mycket.

Han blir ju så pinsam att jag bara sitter och vrider mig i tv-soffan...

onsdag 13 januari 2010

Hur mycket jag än älskar snön...

.. så kan det inte hjälpas att jag längtar till varmt och skönt och Thailand igen.

Det är för all del så att det inte bara är värmen som sådan man längtar efter, när man vill ha den där typen av semester - utan också bekymmerslösheten, sättet att leva för stunden/dagen bara. Det är ju lite skillnad mot hur vardagen normalt ser ut. Vi drömmer om nästa gång redan nu.

Jag undrar ju om det är som det där fenomenet - när man själv är gravid så ser man massor av magar överallt - eller är det så att det är ovanligt många som åker till Thailand just den här säsongen? Jag tycker att jag hör precis alla överallt prata om att de har varit eller ska åka just dit. En enda familj till Kanarieöarna. Alltså, det måtte ha varit folktomt där just iår!

Min Truman Show-paranoia håller i sig...

OBS. Länken går inte till Expressen eller Aftonbladet.

måndag 4 januari 2010

Missunnsam

Jag må vara världens mest missunnsamma människa, men det här skulle nog gräma ihjäl mig, om jag vore släktingen...

lördag 2 januari 2010

Kärleken till snön

Man kan ju fundera på hur länge kärleken till snön kommer att hålla i sig, för svenskarna.

Hur länge man kommer att le varje morgon man ser att det är minusgrader vilket innebär att snön kommer att få ligga kvar ännu en dag.

Tänk, när jag var liten så var det så det skulle vara. Då var det snö i december och januari och mer därtill. Det hörde till.

Nu är det en ovanlighet. En sällsynt företeelse som gör att folk planerar för pulkautflykter med korvgrillning var och varannan dag. Man måste ju "passa på" medan snön är kvar.

Undrar just hur länge fascinationen kommer att finnas där. Hur länge det är ett "under" varje morgon som är gnistrande vit? Och när man kommer att börja sucka och ta snön för given alternativt börja irritera sig på den.

Det fantastiska just nu, tycker egentligen jag, är att det ju kommer lite ny snö nästan varje dag så att till och med vi i storstadsområdet har chansen att njuta av vit snö, inte grå eller svart. Det finns liksom ett litet nytt täcke ovanpå hela tiden.

Jag hoppas att det går stegvis - först tänkte man:

Hoppas snön ligger kvar över jul så att vi får en vit jul.

Sedan kanske man tänker:

Hoppas att snön ligger kvar över sportlovet så att man kan göra vintersporter på sportlovet för en gångs skull, utan att behöva åka till några fjäll eller alper.

Sedan kanske:

Hoppas att snön ligger kvar till påsklovet, så att man kan leka i snön också på det lovet.

Eller nej, förresten - till påsk, som ju är i början av april i år - tills dess är nog iallafall jag mätt på vinter. Då kan det få vara takdropp och lite gräsmattor i sikte igen.

Så länge tänker jag iallafall njuta. Jag tycker det är helt underbart att det är vinter när det är vinter. Förhoppningsvis har de senaste årens eländigt dåliga vintrar bara varit ett undantag, för att få oss att uppskatta detta desto mer.

Det är min förhoppning! Men, jag vågar inte hoppas för mycket - utan jag passar på - jag som alla andra, så länge det varar...

fredag 1 januari 2010

God fortsättning!

Jaha, så var 2009 till ända - och decenniet när jag har fått alla mina barn likaså. Nu tar det nya decenniet vid - få se vad det kommer att "ha i sitt sköte" som man brukar säga...

Vi avslutade tyvärr det gamla året lite sorgligt, då vi fick avliva vår fina lilla hamster Müsli den 28:e. Hon blev jättesjuk, jättefort under julhelgen och på måndagen insåg vi att det inte var humant att försöka hoppas på någon form av bättring. Så, det fick bli en tur till djursjukhuset. Det var hemskt! Trots att vi bara haft henne i ett knappt halvår, så hade man ju hunnit fästa sig vid henne och det här med att "spela Gud" kändes ju "sådär", även om man rent förnuftsmässigt visste att det var det enda raka.

Så, nu känns det tomt och tråkigt härhemma, så vi har bestämt att vi skall fortsätta som hamsterägare så småningom. Denna gång tänker vi dock vända oss till en uppfödare och inte en djuraffär. Det känns som en "kvalitetsförsäkring" att veta lite vart djuret kommer ifrån på samma gång som jag kände, nu när Müsli blev sjuk, då hade jag gärna velat ha en erfaren "hamster-människa" att vända mig till för lite tips och råd. Så, så skall det bli.

Nyåret firade vi in på fem-man-hand - d v s bara vi i familjen. En god trerättersmiddag och lite fyrverkerier i glada grannars lag på tolvslaget passar oss som hand i handsken.

Vi laddar nu för T:s 9-årsfirande som kommer att pågå i några dagar här innan vi skall börja jobba igen. Hon fyller ju den 6:e - men innan dess, på söndag skall hon ha kalas för 7 kompisar. Vi har gjort det hyfsat enkelt för oss - vi köper oss fria den här gången genom att de skall gå på "Alvin och gänget 2" tillsammans och sedan blir det McDonalds. Jag har dragit vinstlotten och skall få följa med! De är ju så himla söta de där små ekorrarna!

Ja, det var en liten uppdatering. En nystart.

En riktigt god fortsättning på 2010 önskar jag er alla!