söndag 21 mars 2010

Likheter

Haha, jag tyckte väl att Neo var bekant!

Det är ju han som ler så vackert i den gamla SB12-reklamen! Med betydligt plattare hår, förvisso...

Visste ni det?



Men, jag lyckas banne mig inte hitta reklamfilmen eller ens en liten bild ifrån den. Hrmpf!

Logiken i det?

Läser en artikel på Aftonbladet.se (jag struntar i att länka till den eftersom många ändå inte vill läsa där...) där man förfasar sig över hur Marie Picassos pojkvän hipp som happ gick från att vara Stockholmare till Västeråsare lite så där smidigt för att få vara med i Körslaget i Maries kör.

Men, att Stockholmaren Niklas Strömstedt representerar Växjö där han har tillbringat sina barndoms somrar, Varbergskillen Mojje representerar Gotland bara för att han bott där de senaste åren (eller något ditåt) eller att Överkalix-tösen Lotta Engberg representerade Laxå som hon bott i i några år vid något tillfälle - det gick obemärkt förbi.

Logiken i det?

Underhållning?

Jag måste säga att jag börjar på att vara hjärtligt trött på att se antingen förhoppningsfulla wannabe´s i någon form av audition-tv eller redan varande "kändisar" av olika valörer tävla mot varandra i körsång, dans, skridskoåkning eller något annat utanför deras normala "safe-zone"... Finns det verkligen ingen annan typ av underhållningsprogram att servera...?! Janne "Loffe" Carlsson - kom tillbaka!!!

onsdag 17 mars 2010

Triss

Ibland kan en provrörsbefruktning där ett ägg sätts in - sluta med först tvillingbesked och nu, vid ett något tidigt rutinultraljud eftersom blivande modern hade lite ont, ett trillingbesked!

Den blivande fyrabarnsfadern sitter just nu hemma och tar sig ett par stärkande öl och planerar för framtiden... Något skakad, kan man säga... Enäggstrillingar är ju inte helt vanliga...

måndag 15 mars 2010

Böcker om Elin

Jag och T håller tillsammans på och läser några böcker om en tjej som heter Elin, som hon fått i arv av sin unga faster (F är bara drygt 16).

Och ÅH vad jag vill rekommendera dem till alla andra (främst tjejer kanske) i T:s ålder och uppåt!

De två första böckerna har vi inte lyckats få tag på - de finns endast som nedladdningsbara, och det ville hon inte ha (iallafall inte innan vi började läsa de andra).

Böckerna är skrivna av Katarina Ros och handlar om Elin som går i femman. Det är Elin själv som berättar om motstridiga känslor och massor av tankar inne i huvudet på en tjej i den åldern - om kärlek och relationer framför allt. Och jag tycker de är såå väldigt bra! Det är humor och allvar i en aptitlig blandning och T gillar dem lika mycket som jag gör. Riktigt riktigt läsvärda!

Jag känner på mig att jag kommer att sakna Elin och hennes värld när vi läst ut den sista... Och det tycker jag är ett bra betyg! :-)

Edit: T är 9 år, för er som inte redan visste..

söndag 14 mars 2010

Puckade regler

Nu skall ju SL gottgöra sina trafikanter för den senaste tidens kaos när det gäller deras verksamhet...

Denna gottgörelse innebär en rabatt på ett 30-dagars-kort på 160 kronor. Finemang! Denna rabatt börjar gälla imorgon, måndag. OK. Passar oss bra, eftersom vårt kort gick ut i lördags.

Men - här kommer haken - man får inte KÖPA kortet förrän på måndag heller. D v s det spelar ingen roll att kortet skall börja GÄLLA först då - nej, det måste köpas tidigast då.

Visserligen innebär det att jag slipper åka kommunalt imorgon, som jag annars gör på måndagar, eftersom D åker kortare bit än jag, sin första sträcka och till nöds kan gå den biten, alternativt att det kanske inte är fullt lika svårt att flirta till sig den första sträckan av busschauffören. Så, för min del blev det ju bra förvisso - men ändå.

Man blir ju liiite trött på fyrkantiga regler. Det blir man.

lördag 13 mars 2010

Medias makt

Jag ger inte mycket för de svenska s k egna viljorna.

Inte en enda av mina omgivande personer - på jobbet eller i bekantskapskretsen - har nämnt Anna Bergendahl eller hennes låt som något de ens funderat över som vinnare.

Döm därför om min förvåning när jag läser vad tidningarna skriver om att den är vinsttippad och gudvetallt!

Och vad gör då "mähäna" hemma i stugorna?! Jo, de går lydigt i ledband och röstar som tidningarna har sagt att man ska.

Helt otroligt!

fredag 12 mars 2010

Tant

Alltså, har man gått och blivit tant när man tycker att det här med den nya mobilen känns lite halvjobbigt?

Jag vet ju rent förnuftsmässigt att den kommer att bli perfekt och fylla sitt syfte på alla möjliga och omöjliga sätt, men lite tänker jag: Kanske skulle ha valt en lite enklare variant?

Jag? Tant?

onsdag 10 mars 2010

Hänsyn?

Ja, man kan väl säga som så att om man sitter i ett öppet kontorslandskap, mittemot en person som tycker att det är rätt och riktigt att nysa rakt ut utan att hålla för munnen. Ja, då är det inte så konstigt om man blir snorigare och snorigare. Nysigare och nysigare. Som jag.

Suck.

tisdag 9 mars 2010

Väderfilosoferande

Tänk att mars kom med takdropp och allt?!

Men, vädret känns som om någon kompromissar... Dagtid får vi våra efterlängtade plusgrader och smältande snö. Och så på nätterna blir det kallt kallt igen - så att allt fryser och blir hårdare och hårdare och hårdare för varje natt.

Så, det känns som någon kompromissar med någon som inte vill ha vår så fort.

Undrar just om vi kan få till samma typ av kompromiss i sommar? Sol och varmt till alla oss som vill ha det - på dagarna - och regn till dem som vill ha det - på nätterna?!