fredag 14 maj 2010

Lösgodis - själv är bäste dräng

Jag kan inte förstå hur D när han går och plockar en påse lösgodis hem, hittar så mycket konstigt att stoppa i påsen.

Men, alltså - har han ingen koll på vad som är gott? Och vad jag tycker om?!

På samma sätt så gnäller alltid min syster J när jag plockat godis: "Du plockar så mycket konstigt godis!!" har hon mage att klaga när hon sitter med min härliga godispåse som jag bjuder ur... Hrmpf! Passar det inte så får hon väl låta bli att smaka då!

Har insett att det här med en påse lösgodis är ett minerat fält. Antingen tar man lite av precis alla sorter som finns - annars har man garanterat missat någon favorit till någon eller bara plockat äckliga (åh, förlåt - mindre goda) godisar enligt någon annan.

Att ta en eller två av precis alla godisar.... Och så några fler av de man själv tycker om. Och kanske några av de som man vet att någon annan tycker om...

Någon som frågar sig varför sms-lånen ökar i antal?!

tisdag 11 maj 2010

Vem är hon? Vem är han?

Jag sitter ofta när kollegor berättar om sina barn - framför allt lite äldre, nästan vuxna barn - och funderar på vilka deras barn egentligen är.

Ja, för som mamma/pappa har de ju garanterat en bild av sina barn - som de förmedlar vid bordet i lunchrummet. Om jag mötte honom eller henne i något annat sammanhang - undrar jag om jag skulle känna igen denna person i förälderns beskrivning. Vem som egentligen döljer sig bakom berättelserna. Hur de uppfattas. Av andra. Av mig.

söndag 9 maj 2010

Ny karriär

Har ju förresten inlett en ny karriär.

Som fotbollsmorsa!

Jag provade på det lite smått när T var i samma ålder som killarna är nu - men hon var inte så intresserad, så det blev aldrig så speciellt spännande så där. Och hennes karriär som fotbollsspelare blev mycket kort - istället för att lyssna på genomgångar kan man ju alltid hjula och göra kullerbyttor, kolla blommor och annat liksom...

Men, nu har då killarna börjat. Den lokala idrottsföreningens fotbollsskola drog igång förra söndagen. D är med som ledare. Och jag följde med som supporter. Var minsann på vippen att sparka till så att grästuvorna vid sidan av planen yrde redan första gången!

Idag "vabbar" jag dock, M är så väldigt hostig så L och D fick åka utan honom. Istället fick de med sig T. Jag vet inte riktigt vad hon har för bild av vad som händer på (eller vid sidan av) den stora planen som är smockfull med 04:or och 05:or - för det var både hårspännen och örhängen på innan hon gick iväg. Jojo. Vår lilla donna!

söndag 2 maj 2010

TV-licens

Har ni sett "reklamen" för att betala TV-licens?



Om man tittar här så verkar det ju vara autentiskt till på köpet (eller så iscensätter de alltihop för att lura oss att tro det, och jag går på det!)




Om det där nu är sant så överväger jag helt ärligt att sluta betala TV-licens för att minimera risken för att utsättas för något dylikt. Hellre en liten tv-pejlare utanför dörren än en hel kör ute bland folk.

Någon mer som i det här fallet är lika humorbefriad som jag?