söndag 31 oktober 2010

Brothers and sisters??

Har upptäckt att den serien går på 9:an nu... Och har insett att jag har missat en hel del.

Någon som kan ge en resumé om vad det är som har hänt? Med Holly? Med Rebecca och Justin? Med Kitty och hennes man som jag inte minns namnet på nu, men som spelas av Rob Lowe?

Hjälp?

Snurrigt

Det snurrar bra i huvudet just nu.

Förutom allt annat så är nu vardagsrummet färdigmålat och tapetserat. Det blev supersnyggt! (Men tyvärr kan jag inte redigera HTML och i det nya utförandet av blogspot, så har jag ingen knapp för att lägga in bilder!)

Ja, förutom det då så fick ju då nya soffan igår, köpte tv-bänken och nu skall TV:n upp på väggen. Ny bokhylla skall införskaffas (nu måste vi alltså bestämma oss) och gardiner och matta vill vi väl också ha. Detta förutom att det skall en matta till lilla TV-rummet, ett par mattor in till vårt sovrum och en och annan sänglampa t ex. Lite småfix kvar lite "överallt" känns det som just nu. Och helst skulle man vilja bli klar typ NU.

Men, det går ju inte. För på samma gång som jag verkligen vill få klart på en gång så är det ju vissa saker som man måste få "bo in" innan man ordnar. Fundera klart liksom. Och så bor vi ju intill X antal stora möbel/inredningsaffärer vilket ju inte gör det hela lättare. Skulle lätt kunna ta en hel vecka ledigt och bara åka runt och klämma på saker att välja bland!

Jaja. Kärt besvär som man brukar säga. Skönt ändå att "vinna" en timme idag! Nu ska jag sätta fart igen.

lördag 30 oktober 2010

Rundgång

I tisdags fick jag ett nytt kusinbarn. En ännu namnlös liten pojke.

I onsdags läste jag på en av de bloggar som jag följer, att flickans kamp tagit slut på tisdagen. Cancern vann. Den 8-åriga flickan blev en ängel.

Ett nytt liv.

Ett liv som tar slut. Alldeles för tidigt.

Rundgång.

Fanns det ingen riktigt gammal som var trött på livet, som levt klart som kunde ha lämnat plats istället?

måndag 25 oktober 2010

Ologiskt

Har inte tänkt på det förut.

Men, när pojkarna började fråga om månens olika faser så insåg jag hur ologiska namnen för de olika faserna faktiskt är.

Jag menar, OK för att när månen är halv så kallas den halvmåne. Men, när den är hel - inte kallas den för helmåne då? Nädå, då kallas den fullmåne. Jaha, månen är full. Finns det en tom måne?

Nymåne... Finns det en gammal?

Logiken i detta??

lördag 23 oktober 2010

Lång lördag

Dagen började redan vid 7, halv 8 med uppstigning och frukost för att infinna sig i ishallen en stund innan 9 för skridskoskola fram till tio i 10. Hem - i med lite varm choklad med vispgrädde för att värma på sig lite också för de som var hemma och deltog på områdets gemensamma städdag. Sedan iväg till simhallen och första gången på simskolan för de unga herrarna mellan 11 och halv 12. Svängde förbi och tog en korv på grillen på vägen hem - och var hemma vid halv 1. Med massor av dag kvar och ett rätt bra tempo i kroppen!

Attans vilken lång dag det blev idag då. Skööönt!

måndag 18 oktober 2010

Vinter?

Alltså, vad är det här man hör om snöflingor i oktober?

Nej, tack. Det är sådant som händer där min pappa kommer ifrån. Långt upp i Norrbotten. Där händer sådant. Utan att man direkt höjer på ögonbrynen.

Men här?

Jag satt dessbättre i ett möte i fredags när det visst hade kommit något snöliknande från himlen ett slag på eftermiddagen där. Så, jag missade det. Och slapp se eländet.

Jag är annars pro vintern.

Jag gillar riktig vinter. Förra året var det helt perfekt! Snön kom den 15 december och det kom massor och den låg kvar ordentligt vecka ut och vecka in, månad ut och månad in. Jag vill gärna ha riktig kall vinter med mycket snö och härligt i december, januari, februari och lite vårvinter som börjar där i början/mitten av mars. Sedan kommer våren i april, försommaren i maj/juni och sedan kommer det sommar i stora lass i andra halvan av juni, hela juli, augusti och någon vecka in i september. Höst från september och igenom oktober och november - och så var vi framme vid vintern igen... SÅ vill jag ha det.

Inte vinter i oktober. Stopp nu.

lördag 16 oktober 2010

Synfel

Jag sa till maken att "Jag undrar vad 17 jag har för synfel egentligen. För utan glasögonen så ser jag banne mig inte bättre vare sig jag tar den lilla texten nära eller långt ifrån..."

Dottern flikar in "Jag vet vad du har för fel då, mamma!"

Och jag som tänker att det var attans vad tidigt de börjar läsa om sådant i skolan, men hon har väl snappat upp det på TV eller så - så intet ont anande frågar jag "Jaha, vaddå?" varpå hon flinar och säger: "Blind!"

Hehe, ja nog för att jag ser allt sämre - men blind vet jag väl inte...

måndag 11 oktober 2010

Hänsyn, till vem?!

Säga vad man vill om Aftonbladet - men när det går ut rikslarm efter två barn som pappan fört bort, så går de åtminstone ut med namn och bild på barnen.

Jag menar - alla de andra som rapporterar om rikslarmet, av hänsyn till vem visar man inte samma sak där? Vad tjänar rikslarmet till om man inte kan hjälpa till att hålla ögonen öppna. Att dra ett signalement med vad barnen hade på sig när de försvann är ju lite väl tamt. Speciellt som det är så oerhört enkelt att förändra.

Hur tänkte de när de tog beslutet att inte visa "all information"?! Märkligt förfarande, lite tröttsamt politiskt korrekt...

söndag 10 oktober 2010

Mycket av allt

2010 måste ju gå till historien som året med mycket av allt.

En vinter med mycket snö och mycket kallt.

En sommar med mycket sol och mycket värme.

En höst med oerhört mycket svamp.

Nu hoppas jag bara att kommande lönerevision skall ge mycket påslag också. Helt sådär egoistiskt mitt i allt det kollektiva "mycknandet". Verkar väl logiskt?

Ett rekordår helt enkelt.

lördag 9 oktober 2010

Tidiga överdrifter

M har plötsligt fått för sig att han skall ta en väldig massa toalettpapper när han skall torka sig efter att ha gjort nummer 1.

När jag opponerar mig mot detta säger han:

"Det är för att jag har så väldigt stor .....!"

Jojo, utrustad som en elefant då, om man ser till pappersåtgången...

En man, om än ung - men dock: en man. Det börjas tidigt.

fredag 8 oktober 2010

Förvirrande avreglering

Alltså, med den här avregleringen av Apoteket.

Vad är det egentligen som gäller?

Jag fick ett brev om det apotek som är närmast här, att Kronans Droghandel skulle ta över. Ok tänkte jag.

Döm om min förvåning när jag kom till stället där f d Apoteket låg - där nu alltså Kronans Droghandel ligger - och ser Apotek(hjärtat) ligga vägg i vägg...

Eh.

Va´?!

Om vi nu ponerar att jag får ett recept utskrivet. Ni vet. Ett sådant där elektroniskt. Vem ska jag då gå till? Har alla aktörerna tillgång till alla mina recept nu eller hur funkar det? Får alla sälja "allt"? Någon?

Och... Vem har nu ansvaret för att det skall finnas ett jouröppet apotek?

All avreglering känns inte så bra.

torsdag 7 oktober 2010

Wide screen internet

Alltså - den här nya skärmen jag har köpt...

Har ställt in upplösningen på den inställning som enligt instruktionerna skall vara den mest optimala för just denna skärm.

Men, det här med wide screen.

Vad ska jag med det till när så gott som alla sidor ändå bara lägger sig på mitten med en massa vitt omkring alternativt på ena sidan med massor av vitt bredvid?!

Vad är vitsen liksom? Hur ställer man in att man vill ha wide screen utsändning av internetsajter, så säg?

måndag 4 oktober 2010

Ljuddämpning

Fick ett samtal från dagis idag. Det blev till att åka till Lättakuten med L som fått för sig att en liten sten en bra bit in i hörselgången var ett bra sätt att dämpa ljudet från kompisen som satt bredvid på samlingen och lät "för högt". Ähum.

"det finns de som är värre det finns de som är värre det finns de som är värre...."

lördag 2 oktober 2010

Distans

Det bästa sättet att inte gå under av vanmakt för att man har ungar som inte alltid gör som man varken har tänkt sig eller säger till dem att göra - det är att för några timmar låna ett barn som är värre. Ett antal resor värre.

Då lämnar man tacksamt tillbaka senare och tänker:

"Så illa är de inte.

Trots allt."