söndag 30 januari 2011

Biverkningsfritt

Är lite lite mer lik David Beckham än vad jag brukar vara just nu...

Blåst eller smart?

Men, faktum är att jag faktiskt har en kompis som mirakulöst blev av med svår smärta i axeln över en natt med ett sådant på sig. Gången innan tog det månader av smärtstillande, läkarbesök och 8 stycken akupunkturbehandlingar.

Så, bluff eller båg, sant eller falskt - funkar det bara som placebo, så what the heck! Det är ju iallafall garanterat biverkningsfritt i så fall!

Nu skall yrseln väck!

Och kompisen, ja - hon vågar icke ta av sig sitt...

lördag 22 januari 2011

40

Ännu en vecka till handlingarna. I den här takten är jag snart 40 och det är soooommar!

Den där kommande 40-årsdagen sysselsätter min hjärna lite. Fest eller inte. Öppet hus eller inte. Eller bara inte?

Fyller en måndag, så det lär ju bli typ lördagen innan. Om det blir något alls.

Men, smörgåstårta är ju gott förstås.

Hmmm... Vi får se.

torsdag 13 januari 2011

Yrsligt inbillningssjuk

Ok, att rummet snurrade som en karusell tisdag morgon och alltså förhindrade mig från att ta mig upp ur sängen och iväg till jobbet, ja - det är inget fel eller?

Allmänt sänkt i flera dagar - och fler kan det bli.

För det är ju inget fel... Ja, om man inte räknar med det där obskyra viruset som verkar ha satt sig på något konstigt ställe och orsakar yrselanfall och allmän orkeslöshet. Det syns inte på några tester. Men, jag lovar att det känns.

Alltså, vi kan landa på månen, men kan inte diagnostisera virus. Eller kan vi egentligen göra det, men låtsas de bara inte om det - läkarna - för att ha kvar det där som de kan dra till med när de inte hittar något annat?

Har aldrig känt mig mer inbillningssjuk.

Förutom att jag ju vet att jag inte inbillar mig.

söndag 9 januari 2011

Kris eller realism

Är det ett symptom på en annalkande 40-årskris när man konstaterar att man nog får inse att man aldrig, i det här livet, kommer att få ligga med Leonardo diCaprio?

Att det tåget har gått.

Jag menar, för en tjugoåring så finns ju den teoretiska chansen faktiskt kvar. Att hamna i Hollywood och bli uppraggad. Typ.

Medan en gammelgädda som en annan nog får hacka i sig att det inte blev något sådant av under den här livstiden.


Bilden är lånad (nähä?) från Styletraxx.com.

fredag 7 januari 2011

Bubbla

Vill fortsätta leva mitt liv i bubblan där jag själv lägger ribban för "leveransen". Jag bedöms inte utefter den. Och jag får inte lön efter den heller. Jag blir alltså heller inte varken grillad eller hängd om den inte är enligt vad som förväntas.

I bubblan där jag kliver upp när jag har sovit färdigt och äter när jag är hungrig. Slösurfar om jag så vill däremellan.

Visst har jag ett roligt jobb. Det har jag.

Men, kravlöshet har en alldeles särskild tjusning. Speciellt när man ibland känner att man knäar under kraven.

Snart är den sköna julledigheten slut...

Andas djupt.

onsdag 5 januari 2011

Djurvän

Häromdagen när vi var ute och handlade lite, jag och mina barn, så skulle jag köra ut från en parkering. Barnen tyckte det tog lite väl lång tid och manade på "Kör!". Anledningen till att jag inte körde var att det gick en tant och en hund "i vägen" så jag svarar barnen "Men, ni vill väl inte att jag skall köra på tanten och hunden??" varpå L replikerar "Njaaa, iallafall inte hunden!"

Ooops!

Efter närmare eftertanke så ville han inte att jag skulle köra på tanten heller.

Snällt.

tisdag 4 januari 2011

Kalas på kalas

Ja, fyller man jämnt för första gången i sitt liv - hela 10 - visst skall det firas lite extra?

På torsdag har vi därför anordnat släktmiddag hemma här. 17 personer blir vi.

Och på söndag blir de 13 tjejer som skall basta och göra ansiktsmask, måla naglar och fixa sig lite - innan de också skall få middag (ja, vi tog bastu-idén iallafall - kanske lite trångt, men förhoppningsvis mysigt).

Frågan är bara: Vad 17 skall jag/vi bjuda på? Tacos sa någon. Bra tips. Men, är det det bästa??

Tjejerna skall hursomhelst få marängsviss till efterrätt. Det är bestämt.

Goda råd, med betoning på goda - som funkar att göra i lite större storlek så där - mottages tacksamt. Till släktmiddagen funderas det på förrätt också... Obs: funderas.

måndag 3 januari 2011

Thailand eller Orlando?

Min kollega var till Orlando, Florida i höstas. Till saken hör att hon redan innan är fullständigt USA-frälst. Jag har aldrig varit där och aldrig känt någon längtan dit heller mer än för att kanske hälsa på lite folk som bor där.

Men, visst - allt hon berättar om att de gjort (deras familjekonstellation liknar vår) och hur bra de haft det: visst verkar det bra. Men.

Jag vill ju till Thailand igen.

De två resorna är ju så kapitalt olika.

Orlando = massor med upplevelser med Disney World, Sea World, Kennedy Space Center, Universal Studios.

Thailand = sol, bad, sand mellan tårna, god mat och mycket avkoppling.

Make och dotter vill till USA. Maken för att han ju "har varit i Thailand redan!" och dottern för att hon vill till Universal Studios...

Pojkarna vill bada.

Och ja, jag känner nog allra mest för avkopplingen jag.

Idag skall vi hursomhelst hem till kollegan och utsätta oss för indoktrinering i form av semesterbilder.

Vi får väl se var vi hamnar till hösten.

söndag 2 januari 2011

Tandlöst

Har verkligen gillat tidigare säsonger av "Stjärnorna på Slottet" och tyckte väldigt mycket om "Så mycket bättre". Gillar liksom när man får se en annan sida av folk man inte vet så mycket om som personer.

Men, årets upplaga av "Stjärnorna på Slottet" får underkänt av mig hittills (vet ej vilken dag det går, har bara sett första avsnittet på SVT Play än).

För det första är det ingen som helst blandning på typ av folk - tre skådisar i ungefär samma ålder, varav två är gamla kompisar och den andra bara sitter och håller med och slätar över hela tiden och så två musiker, varav den ena också är i samma ålder som skådespelarna.

Ingen dynamik, inget spännande, ingen variation - de verkar ju veta det mesta om varandra redan, och den som inget vet och som ställer frågor (Niklas Strömstedt) - tas ner hela tiden och frågorna besvaras knappt.

Nej. Dåligt upplägg denna gång. Fick man inte till en bättre konstellation som tackade ja, skulle man ha låtit bli denna säsong.

lördag 1 januari 2011

God fortsättning!

Jag hoppas att ni hade precis den avslutning på det gamla året som ni önskade, med goda vänner eller utan, sovandes eller vakna - jag lägger inga värderingar i vilket..

Själva hade vi goda vänner på middag. I flera år har vi firat helt ensamma hemma bara med familjen - superskönt! Men, denna variation var jättekul och väldigt trevlig!

Vi åt vitlöksfrästa chiliräkor till förrätt, dubbelmarinerad oxfilé med potatisgratäng till varmrätt och halloncheesecake till efterrätt. Man kan säga att vi var mer än mätta och nöjda hela gänget efter det.

Vid tolvslaget var det det obligatoriska skålandet och tittandet på fyrverkerier. Vi hade också sådana där "thai-ballonger" som alternativ till smällande himlafröjder. Men, jag kan säga som så att de inte var någon "höjdare" att hålla på med i tättbebyggt område. Vi var bra oroliga för att någon av dem skulle landa på någon balkong, fastna i ett träd och dimpa ner brinnandes på någons altan eller liknande. Så, över vatten = OK, men inte över en massa hus... Hu! De två vi har kvar tar vi kanske med oss till midsommar och skickar upp i midsommarnatten över vattnet på landet. Känns mer som rätt plats.

Kvällen avslutades sedan med att se straffdramat i JVM i hockey, eftersom pojkarna som var på besök var/är väldigt hockeyintresserade. En rysare, som ju löpte väl ut!

Dagen idag började inte förrän vid 12-rycket när grabbarna kom instudsande till oss. Nu spelar barnen på sina Nintendo DS och maken är ute och tar sin årliga nyårsdags-långpromenad. Själv tänkte jag inte göra många knop. Har lovat en av pojkarna att hjälpa till med ihopbyggandet av polishelikoptern i lego han fick i julklapp. Jag tror det får räcka.

Som avslutning vill jag bara önska er alla en riktigt god fortsättning på det nya året och påminna er om att det väldigt sällan blir bättre än vad man gör det.

Visst kan man möta svårigheter man inte kan råda över eller ens rå för, men i alla lägen tror jag på det halvfulla glaset framför det halvtomma. Jag tror svårigheterna trots allt blir lite lättare att tackla då.

I alla händelser hoppas jag att ni alla skall slippa några allvarligare svårigheter det kommande året, utan att 2011 skall bli allt vad ni önskar!