lördag 30 juli 2011

Glada tårar

Via det här inlägget hittade jag till den nyaste bloggen i min blogglista till höger, den som heter Fredrik Backman.

Read it and weep.

In a good way...

Tältproffs?

Imorgon skall jag och barnen åka ut och tälta en eller kanske t o m ett par nätter. Har lånat ett tält av mamma och pappa och skall alltså begå tältpremiär.

Men, det jag funderar på nu är hur man gör med färskvaror såsom frukost när man tältar. Eldriven kylväska, eller? Som man kopplar in i bilen? Hur gör man då när bilen står stilla? Är den fortfarande inkopplad där då?

Någon som kan det här med tältning? (Skall, för er info tälta på en camping).

fredag 29 juli 2011

Sista filmen....

Såg sista Harry Potter-filmen med dottern igår - lite vemodigt är det allt att det är slut nu...

Hursomhelst, vilken tur att vi har alla filmerna (förutom denna då) på DVD så att jag kan få längta tills vi kan köra racet med pojkarna om några år!

torsdag 28 juli 2011

Hemma igen!

Så var Dalaturisterna tillbaka hemma igen, hela gänget. Jag gillade verkligen att tåget på väg upp i måndags stannade till på spåret kl 12:00 - 12:01 och att det var helt tyst i vagnen under den minuten.

Nu har vi ett par veckor framför när vi skall göra "lite av varje" jag och mina barn. Pappan återgår till de arbetandes skara på måndag. Vi inledde med att gå och se sista Harry Potter ikväll, jag och min dotter. Sedan skall vi prova på tältlivet, hälsa på vänner i Värmland och ta en snabbsväng med en stooooor båt förutom ett besök på det där stället inne i sta´n där folk skriker så förskräckligt i nedförsbackar, häftiga svängar och dylikt ;-). Semestertider!

söndag 24 juli 2011

Så skönt...

... att den här helgen inte är en vanlig helg.

Ja, en sådan där som innebär att jag skall jobba imorgon igen.

Efter en sådan här sorgens helg är det skönt att se fram emot fyra veckors semester. Och vila upp sig.

Mina tankar fortsätter dock att gå till alla de som vaknar upp imorgon igen med en familjemedlem färre eller en förlorad vän.

De fortsätter att gå till alla dem som i sin sista stund i livet var vettskrämda.

Jag har den här helgen lärt mig två nya norska ord:

Mareritt

och

Pårørende

Inga av de orden hade jag velat kunna.

lördag 23 juli 2011

En överlevandes berättelse

Följ den här länken till en skildring direkt från helvetet på Utøya.

Har själv just läst och sitter här med tårar i ögonen. Det där var verkligheten för många ungdomar igår kväll. Igår kväll! I Norge! Inte Afghanistan eller Irak eller något annat krigshärjat land en bit bort som av naturliga skäl känns mer avlägset. I Norge! Frukosten igår var sista frukosten för vissa av dem. Lunchen deras sista måltid. Ungdomar som våra barn. Det bara går inte att ta in. Det bara går inte.

fredag 22 juli 2011

Overkligt

Glada, pigga, lilla vackra Norge - våldtaget??

Vi i enskilda, avskilda lilla Norden - drabbade av något sådant här?

Den nordiska oskulden har dött idag.

Jag känner med den norska befolkningen.

Och gör andra planer för semestern än att åka in till "sta´n" en tid framöver.

torsdag 21 juli 2011

Någon annans fel

Jag måste ju verkligen säga att jag blir lite trött på den svenska offermentaliteten ibland (eller snarare rätt ofta!).

Vems är egentligen felet att 22-åringen körde ihjäl sig när han körde i hastigheter över 250 km/h på en motorcykel han inte ägde och inte hade något körkort för?

Polisens?

Eller... gud förbjude... hans eget????

måndag 18 juli 2011

Aldrig nöjd

Har sett fram emot den här veckan jättelänge.

Den här veckan när jag är helt ensam hemma för första gången sedan... tja... sedan... ja - så här länge har jag nog inte varit ensam hemma sedan jag och maken träffades!

Jag är hemma och jobbar och familjen är kvar på landet.

Men, vad det är tyst och tomt här.

Jag mår nog ändå bäst när jag får vara tillsammans med dem.

Även om ett tyst och tomt hus utan en massa måsten är rätt skönt...

Aldrig är man helt nöjd!

torsdag 14 juli 2011

Ny blogg i listan!

Jag har just uppdaterat min blogglista med en "nygammal" blogg. Orsakullan i exil har lagt ner sin blogg och startat en ny, eftersom familjen har flyttat till Kina på två år. Ååååh, jag är så sjukt avundsjuk! Skulle också vilja vara med om ett liknande äventyr! Tänk vad läckert att få ge sina barn den erfarenheten, framför allt!

Företaget jag arbetar på har för all del en del verksamheter på andra platser både i Europa men också längre bort... Det jag undrar över är hur man egentligen gör för att försörja en hel familj om man åker så där. Åker man bara på tjänster som är otroligt välbetalda = man har råd att leva på en lön? Eller är "allt" så billigt att den lön man får är tillräcklig? Eller, betalar företaget en massa omkostnader åt en så att det funkar ändå? Min man säger att om jag fick chansen och han i så fall skulle följa med som "hemma-man" så åker vi... Men, jag har faktiskt ingen aning om hur det där fungerar... Kanske skall lyssna lite mer, pejla läget

Åh, ja - just det - jag stoppade in en regelrätt skvallerblogg också - om Kändisbebisar!
Klipper mig för sällan för att hänga med i skvallertidningarna, haha!

söndag 10 juli 2011

6 år

6 år och några dagar har nu gått sedan jag blev mamma för andra gången - den gången till två små pojkar...

Den sommaren var det också olidligt varmt de där dagarna. Jag och min rumskompis på BB höll på att flyta bort - bokstavligt talat. Och inte vågade vi ha fönstret öppet för att få lite cirkulation eftersom vi var rädda att det skulle dra på bebisarna - hennes dotter och mina söner.

Eftersom mina pojkar fyller "så dumt" mitt i sommaren, så har vi tagit för vana att göra något speciellt på deras födelsedag, eftersom det inte är så många som kan komma och fira dem så där.

Så, förra året var vi på Lådbilslandet tillsammans med de tappra gästerna kusinerna O och A med sin mamma J.

Iår styrdes kosan till Tom Tits tillsammans med samma trio + killarnas dagiskompis T, hans storebror L och pappa B. Tom Tits är verkligen suveränt! Det är nog ett av de ställen där jag så där direkt skulle kunna tänka mig att köpa årskort så att man skulle kunna beta av allt i lugn och ro, metodiskt och genomgående igen och igen om man så vill. T o m med ett barn i taget kanske för att verkligen kunna prata om det man ser. Så, det kanske får bli en julklapp till oss alla iår... Vi får se.

Efter att ha hämtat upp dottern och hennes kompis på Idrottsskolan där de tillbringat dagen och sedan släppt av kompisen hemma, så for vi till min kusin S och hennes söner T & E ute på Ekerö där de nyss köpt hus, för bad i pool och hoppande av nyinköpt studsmatta. Färden företogs med bilfärja - bara DET var ju en upplevelse! T är 11 månader yngre än mina pojkar, och han hade längtat hela långa dagen efter att vi skulle komma. Så, glädjen stod högt i tak när vi anlände.

Man kan säga att det var ett gäng trötta barn vi transporterade hemöver med sista färjan, de somnade ovaggade - och det gjorde vi också - efter en mycket händelserik och rolig dag!

Nu är alltså mina minsta barn 6 år gamla och jag är officiellt inte längre en dagismamma. Måste nog ändra i min beskrivning till höger.

Sedan...

Jag har ju semester!!!

söndag 3 juli 2011

Vill ha...

... semester....

Om tre dagar får jag det.

Om tre dagar har jag gjort mitt som dagisförälder.

Sedan blir det skolan för hela slanten framåt höstkanten.

Lite vemodigt. Mycket skönt.

Och Iron Maiden levererade. Och vi röjde. En toppenhelg!

Nu ladda för jobb imorgon. Attans vad effektiv jag skall vara. Måste jag vara, menar jag. Har ingen direkt lust. Faktiskt. Semesterlunk äger.