onsdag 29 februari 2012

Vår i luften!

När jag gick från jobbet lite sent nu ikväll så riktigt LUKTADE det vår! Mmmmmm me like!

söndag 26 februari 2012

Slut på helgen

Helgen har innehållit klippning/färgning, vernissage för att se en kollegas alster, restaurangbesök med en kompis och sist men inte minst en löprunda.

Det där sista kunde ju ha gått bättre, men jag GJORDE det! Och, man får se det som att det (nästan) bara kan bli bättre :-).

Imorgon är det jobb igen - t o m för dottern som tillsammans med sin farfar ska vara med på reklamfilmsinspelning. Vi får väl se hur klippning och sådant sedan blir, om hon kommer att synas i rutan något.

Hon var ju med i juryn till "True talent" i höstas och har också haft en roll i en mobbningsfilm som ska visas i skolor runt om i Sverige så småningom. Den är dock ej färdigställd än, så vi har inte sett den... Vår lilla "linslus" :-).

Pojkarna ska, till sin stora lycka, få vara på fritids. Där får man för att hade dem hemma hela jullovet och var i USA med dem på höstlovet. Att vara på fritids är visst "da shit" :-). Visserligen förstår jag, för de ska titta på isskulpturer, åka skridskor och grilla korv bl a. Så... Jag som laddade upp för dåligt samvete för "o-ledigt sportlov" har skrotat det.

Melodifestivalens sista delfinal, igår, missade jag - men jag har hört låtarna och säger fortfarande att Loreen är klart bäst!

fredag 24 februari 2012

Om jag fick shoppa loss i två timmar

Jag satt och funderade på vad jag skulle göra om jag fick en stor summa pengar att spendera på kläder på en begränsad tid... Typ två timmar.

Jag skulle nog inte shoppa nästan något alls till mig själv. Ni vet, att prova kläder o s v tar ju en massa tid.

Nej, jag skulle handla på mig massor till barnen - de är lätta att handla till för att storlekarna funkar som de är.

Trots allt skulle ett sådant agernde lösgöra mer av "mina egna pengar" senare, att handla för (och prova) till mig själv i lugn och ro!

Knäppa funderingar på fredagskvällen, jag vet.

Och jag hade trott på Alice men hoppats på Fredrika eller Eleonora och trodde absolut att Lilian åtminstone skulle komma med som andranamn. Så. Då har jag tyckt till om det också.

torsdag 23 februari 2012

Vilken tuuur!

Tänk så bra att de klämde ut den där bebisen nu - så jag fick något att skriva om så här på morgonkvisten, för:

Vad var det jag sa?!

Sådärja. Grattis får man väl också säga.

Ler dock lite när prins Daniel ber om att få ha lite tid för sig själva nu i denna situation...

Jag förstår det så väl. De är också människor.

Men, med paketet att ha det så pass förspänt som de har det, så kommer nog ett visst mått av onormalt läge.

Som att man nog inte kan förvänta sig avskildhet när man just fått ett barn som i det här fallet är en tronarvinge.

tisdag 21 februari 2012

Spårlöst, hjärtlöst?

Funderar lite på programmet Spårlöst på Fyran.

Är det inte lite egoistiskt att vända upp och ner på sin biologiska familjs liv för att få sinnesro och sedan resonera lite som så "nu har jag gjort det, nu kan jag fortsätta med mitt liv..."

Man kanske river upp sår som äntligen läkt, för att pilla i såret i ett par dagar och sedan åka hem igen.

Och bara lämna dem bakom sig igen...

Rimligheten i det?!

söndag 19 februari 2012

Förutseende

Jag tycker trots allt att KS i Solna är rätt smarta som spärrar av parkeringsplatser utanför förlossningen. Alla vet ju hurdana gamar journalisterna är, så de skulle ju icke en sekund tveka att blockera en ambulansinfart om det tjänade deras egna syften...

Sedan att folk håller på tråkar om att "Victoria skulle göra en Gudrun Schyman och föda live" - ja, suck.

lördag 18 februari 2012

Laddar ...

Snart middag och sedan melodifestival.

Det är bara det att vi tycker att vi redan har bestämt oss: Loreen till Azerbadjan!

De andra känns bara som pausunderhållning eller utfyllnad av programmen....

fredag 17 februari 2012

Äntligen!!!

Vissa veckor är fredagen mer efterlängtad än andra veckor!

Ikväll ska L sova över hos D, så jag ska sova över hos M. Ja, i andra familjer kanske det kallas vanlig nattvandring, när en förälder lämnar den egna sängen för att ett eller flera barn kommer vandrande på nätterna. Det gör våra barn väldigt sällan, så ikväll är det planerat sängbyte som gäller. Jag kommer att få sova i överslafen!!

torsdag 16 februari 2012

Mot alla odds

Ser ni "Mot alla odds" på Ettan?

Vilken resa de får göra, både rent faktiskt men också praktiskt!

Riktigt sorgligt var det dock sist när det handlade så mycket om Madeleine och hennes starka och fina band till sin farmor, ett band som ju tyvärr klipptes av i höstas då Madeleine dog i en ridolycka.

Tänker mycket på hennes familj, släkt och vänner som förlorat en, vad det verkat, omtänksam, varm och levnadsglad tjej i så unga år. När hon klarat så mycket och så kommer ett sådant där slag.

Ibland undrar man lite över ödets makt.

onsdag 15 februari 2012

Med beröm godkänt

Tre utvecklingssamtal av tre möjliga avklarade samma eftermiddag.

Samtliga tre passerade med beröm godkända.

Det får man väl som mamma känna sig rätt nöjd med va'?!

tisdag 14 februari 2012

Inte mycket romantik

Mötte maken i dörren, spaghetti och köttfärssås stående på bordet. Familjen redan ätit. Maken tränar, jag lägger barn. Nu "Mot alla odds" på Ettan. Man och barn fick hjärtepins till förmån för Barncancerfonden och Ronald McDonald-hus i Uppsala av mig. Tur att man har barnen som kommer med lite hjärtan de har gjort. Annars hade man blivit helt utan. Jag tycker personligen att det finns gränser för hur oromantisk man får vara...

måndag 13 februari 2012

En hektisk dag...

Minst sagt fullt ös på jobbet idag. Dumt nog åt jag ingen frukost imorse, drack en smoothie vid halv tio... Vid elva "brakade det löst" så framåt kvart över ett fick jag i mig lite blåbärssoppa och keso. Eftermiddagen gick i ett huj och så hasta vidare till föräldrasamråd i skolan, hann inte ens äta något på vägen. Kom hem 8, med en papperspåse från de gyllene bågarna med mig. Lite "Annorlunda familjer" på Fyran som måste vara Sveriges bästa preventivmedel och nu... ska jag sova....

söndag 12 februari 2012

3 månaders tystnad får räcka...

Fick ett mail igår.

Som jag läste idag.

Och som värmde något oerhört...

Loggade in här.

Hade kommentarer att moderera...

Va'?! Det finns folk som saknat mig :-).

Känner mig överraskad. Och glad! Tack för att ni bryr er om!

Kan lugna er med att den långa pausen enbart berott på en djuuuup bloggsvacka som var svårare än väntat att ta sig ur. Lite som när man inte pratat med en vän på ett tag. Det kan vara svårt att komma på vad man ska säga när det gått en tid. Man får till slut prestationsångest och vet inte var man ska börja. Och inget känns så intressant att börja med. När man varit bortkopplad ett tag så har man dessutom ingen aning om vad "alla andra" har haft för sig, och pratat om... Jag kan få samma ångest efter semestern... Jag har ju hunnit glömma allt jag någonsin kunnat då... ;-) För att inte tala om efter mammaledigheterna. Ouch!

Men, nu gör jag ett försök. Ni får ha tålamod med mig när jag nu skall ge mig på att återerövra mitt lilla lilla hörn av bloggvärlden :-).

Kram och tack till er som fortfarande är kvar!