lördag 31 mars 2012

Gott kaffe

Jag har alltid gillat snabbkaffe, störd eller ej - men så är det. Inte minst för att det är enkelt att bara göra sig en kopp närhelst det passar, men också för att jag tycker att det smakar gott. Inte riktigt som "riktigt kaffe" men gott ändå.

Nu, via det faktum att jag är Buzzador, så har jag fått chansen att prova, för att buzza, Gevalias nya snabbkaffe Millicano som förädlats med riktiga, malda kaffebönor. Och då vill jag säga:

Now we're geting somewhere!

Jag tycker (och de som via mig provat har sagt samma sak) att det smakar väldigt mycket mer som "riktigt kaffe" det här nya. Dessutom så är kornen mindre och löser sig bättre/enklare i det heta vattnet. Det här snabbkaffet kommer att bli mitt standardval på snabbkaffefronten fr o m nu. Prova du också!

tisdag 20 mars 2012

Skönt sätt att fira våren på!

Hrmfp! Vad är det för väder att fira vårdagjämning med - snö och 1 plusgrad?! Blä!

Nä tacka vet jag det som komma skall senare i veckan (hoppas hoppas att det verkligen blir så också) 10 grader och sol imorgon och 14 grader och sol på torsdag.

Jag vill ha onsdag och torsdag idaaaa´!!

onsdag 14 mars 2012

Istället för dig

Nästa bok på tur var "Istället för dig" av Sofie Sarenbrant.

Den minnesgoda kommer nog ihåg att jag läste föregångaren "Vecka 36" i höstas och inte var så där väldigt imponerad. Tyckte den kändes lite tunn och inte gav sådan direkt mersmak.

Men, jag tänkte i mitt stilla sinne att jag trots allt var lite nyfiken på hur historien skulle sluta och för att bl a Ango sa att hon tyckte att "Istället för dig" inte alls var så pjåkig, så fick det bli så. En ny chans för Sofie Sarenbrant, alltså :-).

Och jag måste säga att jag har ändrat uppfattning. Den här boken gillade jag - jag tycker att hon har utvecklat historien från att vara lite för förutsägbar till att bara vara lite förutsägbar - ett steg i rätt riktning alltså. Fortfarande tycker jag dock att personskildringarna är lite väl stereotypa: vacker ung flicka med långt, ljust och lockigt hår - tjock, ensam isolerad och missförstådd journalist, flata med knallröd, kort page - och förbjuden frukt som smakar bäst som förbjuden till exempel - vilket gör mig lite lite trött bara...

Hursomhelst - boken är alltså en fortsättning av "Vecka 36" - 16 år senare, med ett löfte om upplösning.

Man kan absolut om man vill, bara läsa bok nr 2 - det funkar, men jag skulle rekommendera att man börjar i rätt ände för att få hela historien. Det som är ett plus med de här två böckerna är att det är slut nu. Berättelsen avslutas i och med sista sidan, vilket jag uppskattar - för långkörare om samma huvudpersoner igen och igen riskerar att bli urvattnade efter ett tag.

Historien som sådan är bra, och upplösningen till viss del lite oväntad. Så kan man summera den. Och att jag rekommenderar den om man gillar kriminalromaner.

fredag 9 mars 2012

Äntligen!

Jag har idag blivit moster till en liten tjej! Sedan tidigare har jag två supersöta systersöner och nu den här lilla pärlan! Tänk att någon mer än jag och D gör så söta barn?!

Fascinerande!

Moster är så stolt och längtar svårt till Dalarna där hon finns.

Ett riktigt bra avslut på en trist vecka!

torsdag 8 mars 2012

Ser framåt!

Med magsjuka och influensa i huset är det lätt att hålla sig för skratt.

Åååh, vad jag ser fram emot de dagar när man ligger ute på altanen i solstolen och minns de här dagarna med en rysning.

tisdag 6 mars 2012

Flickan med snö i håret

Vill du läsa en spännande kriminalroman med snyggt sammanvävda parallella historier så rekommenderar jag Ninni Schulmans "Flickan med snö i håret". Men, jag höjer ett varningens finger: det är svårt att lägga bort den när man väl har börjat läsa den...

Mycket nöje!

söndag 4 mars 2012

Tankat!

Igår shoppade jag med en kompis på dagen och kvällen tillbringades på restaurang för att fira gudsonen som fyllde 18. Så himla mysigt eftersom vi som var med var en uppsjö av "vi som (nästan) var med på förlossningen när C föddes" och numera träffas vi inte alls lika ofta som då när vi typ hängde hemma hos C och hans föräldrar, typ jämt... Spelade spel, lagade mat, drack vin, sov över... Så, jag tankade massor av härlig energi hela dagen igår. Eftersom jag har jour den här veckan så var jag dessutom spik nykter, så idag har jag mått prima!

Imorgon väntar en ny vecka och min förhoppning är att energin från igår skall räcka hela veckan, känner på mig att jag kommer att behöva den :-).

Solen gör dock sitt till att iallafall jag orkar lite lite till. Älskar vår!!!

torsdag 1 mars 2012

Dålig start på mars

Härlig vår, visserligen - men min dag har varit ett bottenrekord, tror jag. Känner mest för att lägga mig ner och sparka och skrika. Och lite sådant. Inte så konstruktivt. Inte så vuxet. Men jäkligt skönt.

Imorgon är en ny dag.