söndag 10 juli 2011

6 år

6 år och några dagar har nu gått sedan jag blev mamma för andra gången - den gången till två små pojkar...

Den sommaren var det också olidligt varmt de där dagarna. Jag och min rumskompis på BB höll på att flyta bort - bokstavligt talat. Och inte vågade vi ha fönstret öppet för att få lite cirkulation eftersom vi var rädda att det skulle dra på bebisarna - hennes dotter och mina söner.

Eftersom mina pojkar fyller "så dumt" mitt i sommaren, så har vi tagit för vana att göra något speciellt på deras födelsedag, eftersom det inte är så många som kan komma och fira dem så där.

Så, förra året var vi på Lådbilslandet tillsammans med de tappra gästerna kusinerna O och A med sin mamma J.

Iår styrdes kosan till Tom Tits tillsammans med samma trio + killarnas dagiskompis T, hans storebror L och pappa B. Tom Tits är verkligen suveränt! Det är nog ett av de ställen där jag så där direkt skulle kunna tänka mig att köpa årskort så att man skulle kunna beta av allt i lugn och ro, metodiskt och genomgående igen och igen om man så vill. T o m med ett barn i taget kanske för att verkligen kunna prata om det man ser. Så, det kanske får bli en julklapp till oss alla iår... Vi får se.

Efter att ha hämtat upp dottern och hennes kompis på Idrottsskolan där de tillbringat dagen och sedan släppt av kompisen hemma, så for vi till min kusin S och hennes söner T & E ute på Ekerö där de nyss köpt hus, för bad i pool och hoppande av nyinköpt studsmatta. Färden företogs med bilfärja - bara DET var ju en upplevelse! T är 11 månader yngre än mina pojkar, och han hade längtat hela långa dagen efter att vi skulle komma. Så, glädjen stod högt i tak när vi anlände.

Man kan säga att det var ett gäng trötta barn vi transporterade hemöver med sista färjan, de somnade ovaggade - och det gjorde vi också - efter en mycket händelserik och rolig dag!

Nu är alltså mina minsta barn 6 år gamla och jag är officiellt inte längre en dagismamma. Måste nog ändra i min beskrivning till höger.

Sedan...

Jag har ju semester!!!

3 kommentarer:

Nenny sa...

Vad tiden springer iväg och kryper emellanåt. Om någon dag är det mina små som blir 6 år. Har du något sista-minuten-tips på present som verkligen gick hem?

Mamma J sa...

Jag vet inte om dina pojkar spelar Nintendo - men, jag kan säga att Lego Starwars och Lego Ninjago till DS var de största succéerna här. På samma gång som det är evigheter sedan vi sågs med magarna i vädret, så tycker jag att det känns bra märkligt att de här småisarna skall börja skolan snart :-).

Johanna Stålros sa...

Spännande med Tom Tits, har varit på väg dit men så har det inte blivit av...Kram Johanna