onsdag 2 november 2011

Intressant reklam

Ser en del på amerikansk TV just nu... Det första vet jag inte om det är en inställning speciellt för vårt hotell och dess TV-apparater eller om det är så "överallt" - men precis alla program är textade inkl att typ alla ljud som görs också "textas" som ex "sighs" eller "police radio chatten" "vehicle door opens" o s v. Det är rätt fascinerande, eftersom de ju då också textar texter till bakgrundsmusik o s v också - men för T är det väldigt nyttigt eftersom hon inte bara HÖR språket utan också SER det på samma gång.

Det andra är reklamen. Jag kommer nog aldrig klaga på våra reklampauser igen hemma. För här är de nog dubbelt så långa och emellanåt två gånger så ofta. Lite tröttsamt men också en smula spännande, för det handlar inte i första hand om tvättmedel och tandkräm som det gör hemma heller - utan det handlar framför allt om två saker:

1. Mediciner. I de reklamfilmerna så redogör man inte bara för varför man kan tänkas vilja använda den, nej - än mer noggrant berättar man om biverkningar, vad man skall göra om man får dem och vilka som nog INTE bör prova den och att man skall fråga sin doktor om inte den här medicinen kan vara något för just mig...

2. Advokater/juridisk hjälp. Det kan handla om trafikolyckor, försäkringsärenden, rådgivning vid betalningsvårigheter och dylikt - men ännu mer (vad jag har sett iallafall) handlar om "har du använt den här medicinen och fått dessa biverkningar, kontakta oss så skall vi hjälpa dig att få ersättning". Typ. Annonsering för att få hjälpa till att stämma. Typ.

Minst sagt lite annorlunda från hemma.

1 kommentar:

Pia sa...

Intressant!!! Det har Carro inte sagt något om... ;)
Ni verkar ha det bara finfint därborta.. Härligt!!! I maj är det vår tur! Längtar!
Kram!