fredag 4 november 2011

På väg mot... slut....

Imorgon är semesterns sista dag för den här gången. Tidigt lördag morgon påbörjas vår långa resa hem igen. Det är nog den största nackdelen som jag kan hitta med den här resan. Vi flyger från Orlando till Chicago redan vid 7-tiden på lördag morgon amerikansk tid, man önskar att vi checkar in senast två timmar innan vi skall flyga och före det skall vi lämna ifrån oss hyrbilen.... Gissa ungefär hur tidigt v måste checka ut från hotellet. För att inte tala om hur tidigt vi måste kliva upp... Första flyget tar sedan ca 2,5 timmar. Sedan har vi 8 timmar till anslutningen mot Arlanda. Suck. Framme på Arlanda är vi sedan framåt 7 på söndag morgon. Svensk tid. Vilket våra kroppar inte riktigt är inställda på då. Håll tummarna för att vi får barnen att sova så mycket som möjligt på planet. För sedan börjar kampen för att hålla dem vakna så länge som möjligt på söndagen. T ska ju till skolan på måndagen (erbjudandet om att stanna hemma hon också då fick kalla handen - damen vill dit så fort som möjligt och träffa alla och berätta allt!) - och även för pojkarna är det ju bra att få till tiden så bra som möjligt, så snabbt som möjligt... Blir en intressant utmaning!

Dagen igår tillbringades på Disney World Magic Kingdom. Den första och därmed äldsta av Disneys fyra parker. När vi kom in så stötte vi ihop med en mycket trevlig äldre man som arbetade där, som inte bara tog en bild på oss alla tillsammans utan också försåg oss med speciella biljetter till riktigt bra platser (ett reserverat område precis framför slottet) till eftermiddagens stora parad. Det var inte alls dumt! Så, när paraden var stod vi alltså på regelrätta guldplatser utan minsta trängsel!

Man kan lugnt säga att de är välordnade på det sär stället, så trots att det var köer (som för all de inte var såå långa) så flöt det hela tiden på överallt och de har ett system med Fast Pass som gör att man kan köa "på annan plats" för vissa lite mer "heta" attraktioner. Detta kan alla utnyttja och är alltså inget man behöver betala extra för. De har också något som kallas PhotoPass där man får ett plastkort med en kod på i början av dagen. När man sedan fotas någonstans av deras fotografer som finns utspridda lite överallt, så scannar de ens kod och sedan kan man logga in på nätet och se och ev beställa de bilder man vill ha, i lugn och ro. Så smart!

Däremot så måste jag säga att, de borde skärpa till sig lite när det gäller attraktionerna generellt sett - det var liiiite för många varianter på temat "sagotåg med mekaniska figurer" kan jag nog tycka. Kanske kanske vi är lite lite bortskämda efter att ha åkt "allt och lite till" på de andra parkerna, men tjaaa... Det här kändes lite väl passé i alla händelser. Inte allt - men mycket.

Men, det här med parader och shower - det kan de dock på sina fem fingrar och gör det med den äran! Så, på det hela taget - en mycket bra dag igår också!

Idag har vi shoppat lite, badat lite och varit på piratshow/middag på kvällen. Interaktivt så det förslog så personligen fick jag hjälpa till att hissa en flagga, T och L fick vara med på scenen och svära en ed och D fick hjälpa till att hissa segel. Den enda som inte "fick" eller snarare inte ville var vår blyga kille M. L tyckte att han missade något, men vi försökte verkligen förklara för L att man är olika och för M försökte vi trycka på att det är HELT upp till varje person vad den vill och inte vill göra. Jag tror det gick in. Så det blev en bonus för kvällen :-).

Imorgon skall vi packa och bada. Och ladda för resan hem. Suck.

Grått. Regn. Blåst. Kallt. Here we come.

8 kommentarer:

Nipe sa...

Vad kul att läsa om er resa! Vad sugen jag blir.
Jag kan glädja dig med att Sverige inte är alls så kallt som det brukar vara i november. Än.

Patrik sa...

Det går fort när man har roligt!

Pia sa...

Men du.. från en USA-resenär till en annan..moi alltså! Har det gått mer pengar än du trodde? Dyrare eller billigare än du räknat med?
Välkommen hem till värmen(dock ingen direkt sommarvärme!), de gråa regntunga molnen och den kvävande fuktiga luften. Bläää! Give me some minusgrader, pleeeze! :)

Mamma J sa...

Pia: Tjaaa, jo det var nog lite dyrare än vi trott, men budgeten höll :-)

Mamma J sa...

Patrik: Ja, verkligen! Och du hade rätt: jetlagen är värst för oss lite äldre i familjen :-)

Mamma J sa...

Nipe: Men grått är det.... Usch så grått :-(

Anonym sa...

Vad härligt ni verkar ha haft det! Vi var ju på Disney i Hong Kong men det var väldigt litet. Kanske räckte dock...

Anonym sa...

Vad härligt ni verkar ha haft det! Vi var ju på Disney i Hong Kong men det var väldigt litet. Kanske räckte dock...