fredag 25 maj 2012

Bottennappens bottennapp

Ja, jag vet att man inte skall läsa Aftonbladet, men jag tycker Expressens website är så jobbig att läsa på - och om jag vill ha lätt-tillgängliga nyheter på nätet?

Hursomhelst - idag har de verkligen tagit någon form av rekord när de skriver om Sanna som dog av en bakterie hon fått i Thailand. Men, sanningen att säga var att damen blivit sjuk på sommaren - haft skyhög sänka som ingen kollade upp igen under hösten (hennes mamma och pappa har inget eget ansvar här, märk väl!) och sedan åkte hon till Thailand och fick någon ny bacill som (eventuellt) i kombo med ett (eventuellt) redan sänkt immunförsvar tog livet av henne.

Och nu har mamman anmält sjukvården till ansvarsnämnden för att de ju sökt för hennes symptom i december - och VARFÖR gjordes ingen uppföljning på hennes höga sänka från sommaren? Ja, varför?! Det är ju inte direkt så att de tänkt tanken själva... För det behöver man ju inte.

Lite längre ner ser man före och efter bilder på en kvinna och texten: "Maten som ger dig platt mage". Det är bara det att det är helt uppenbart att människan är gravid på före-bilden.

Say no more.

Jag länkar inte ens till eländet.

Jag bara suckar.

4 kommentarer:

Sophie sa...

Varför ska man inte läsa Aftonbladet? Tycker att AB och Expressen är ungefär samma skrot och korn...

Nåväl, jag tänkte just på den där reklamen du pratar om. Jag har också reagerat på den.
Klart man ser "fet" och plufsig ut när man är ganska så höggravid. Och så en bild när hon sitter och äter. "så här fet blir du om du sitter och äter och äter och äter" :)

Mamma J sa...

Ja, jag vet inte - det är nog lika illa... Men, jag har flera läsare som aktivt bestämt sig för att inte läsa Aftonbladet alls av olika anledningar. Vilket jag egentligen förstår eftersom journalistiken mer än en gång kan kallas rent bedrövlig....

Ja, bilden är så jefla lustig att jag tycker att det är märkligt att den ligger kvar, dag ut och dag in...

Pia sa...

Förstår in riktigt varför man ska bojkotta bara AB. Numera står det ju samma skit i bägge tidningarna..

Expresen däremot hamnade på min ute-lista för flera år sedan när de visade en bild på Hagamannen INNAN polisen hunnit ha en "line up" med offren. Vilket gjorde att offrens utsagor inte fick samma tyngd! Då var jag så förbannad att jag höll på att gå upp i atomer. Hur f-n kan man motivera något sådant? För att få sälja några fler upplagor? :(

Mamma J sa...

Du har nog rätt i det du skriver, Pia - jag har liksom aldrig lärt mig hitta på Expressens sida, så jag går aldrig in där i vilket fall som helst. Den är om möjligt ännu rörigare an AB:s tycker jag.

Men, jag har inte lyckats hitta någon lika snabb nyhetskälla om ag liksom bara vill uppdatera mig lite kvickt. Men, lik förbaskat stör jag mig massor när de gör saker i stil med det jag nämnde nu. Jag undrar hur länge till de kan hållas med så dålig journalistik...