fredag 1 januari 2010

God fortsättning!

Jaha, så var 2009 till ända - och decenniet när jag har fått alla mina barn likaså. Nu tar det nya decenniet vid - få se vad det kommer att "ha i sitt sköte" som man brukar säga...

Vi avslutade tyvärr det gamla året lite sorgligt, då vi fick avliva vår fina lilla hamster Müsli den 28:e. Hon blev jättesjuk, jättefort under julhelgen och på måndagen insåg vi att det inte var humant att försöka hoppas på någon form av bättring. Så, det fick bli en tur till djursjukhuset. Det var hemskt! Trots att vi bara haft henne i ett knappt halvår, så hade man ju hunnit fästa sig vid henne och det här med att "spela Gud" kändes ju "sådär", även om man rent förnuftsmässigt visste att det var det enda raka.

Så, nu känns det tomt och tråkigt härhemma, så vi har bestämt att vi skall fortsätta som hamsterägare så småningom. Denna gång tänker vi dock vända oss till en uppfödare och inte en djuraffär. Det känns som en "kvalitetsförsäkring" att veta lite vart djuret kommer ifrån på samma gång som jag kände, nu när Müsli blev sjuk, då hade jag gärna velat ha en erfaren "hamster-människa" att vända mig till för lite tips och råd. Så, så skall det bli.

Nyåret firade vi in på fem-man-hand - d v s bara vi i familjen. En god trerättersmiddag och lite fyrverkerier i glada grannars lag på tolvslaget passar oss som hand i handsken.

Vi laddar nu för T:s 9-årsfirande som kommer att pågå i några dagar här innan vi skall börja jobba igen. Hon fyller ju den 6:e - men innan dess, på söndag skall hon ha kalas för 7 kompisar. Vi har gjort det hyfsat enkelt för oss - vi köper oss fria den här gången genom att de skall gå på "Alvin och gänget 2" tillsammans och sedan blir det McDonalds. Jag har dragit vinstlotten och skall få följa med! De är ju så himla söta de där små ekorrarna!

Ja, det var en liten uppdatering. En nystart.

En riktigt god fortsättning på 2010 önskar jag er alla!

5 kommentarer:

Nipe sa...

Gott nytt!
Sorgligt med hamstern, att ta bort djur är inge skoj alls...
Vi har också kalas varje år direkt efter nyår, ingen rast, ingen ro!

Mamma P sa...

God fortsätting!

Gafflan sa...

God fortsättning till dig oxå!
Kram//

Ting sa...

Vad blev er hamster för sjuk?
Vi var också tvungna att avliva vår hamster för en vecka sedan efter hastigt insjuknande,

Mamma J sa...

Hej Ting. Usch, vad tråkigt att höra att ni också förlorat er hamster. Jag tyckte att det var HEMSKT när Müsli dog.

Tjaaa... Vi var ju bortresta ett par veckor och då var hon hos våra kompisar. När vi kom hem så var hon kanske lite mer "spak" än vanligt, men jag tolkade det som att hon acklimatiserade sig efter att ha blivit flyttad och så där. Hon var ändå så gott som lika pigg och åt bra och när hon var i "bollen" så var det precis lika full rulle som vanligt. Det som väl var, var att hon sov lite mer typ.

En dryg vecka efter att vi kommit hem - dagen före julafton - skulle vi städa buren (ja, jo - vi hade städat den några dagar efter att hon kom hem också) och då reagerade vi på att det luktade så illa i buren. Hon fick kliva in i bollen precis som vanligt och sprang runt medan vi städade. När vi satte ner henne i buren igen så insåg vi att det var HON som luktade så där. Jag tyckte också att hon ev var lite mörk i rumpan. Så, vi satte in ett sandbad (det brukade hon inte ha inne hela tiden) ifall hon liksom inte tvättat sig ordentligt - och så drog vi in grönsakerna den kvällen, ifall hon nu var dålig i magen...

Men, det blev inget bättre. Nu blev hon snabbt sämre och låg allt mer inne i sitt hus - på lördagen tror jag det var så slutade hon att öppna ögonen. Det reagerade de på, hos veterinären sedan. På söndagen var det blod i spånet så maken och dottern åkte in till veterinären och hon fick lite antibiotika eftersom hon hade någon böld på magen och det kom lite blod och så när de "tryckte" på henne. Men, hon blev bara sämre - inte det minsta bättre. Hon kravlade sig ett varv runt buren bara - utan att titta - och på måndagen tog vi beslutet... När hon fått sin spruta och jag stod där med henne och en "sköterska" på kliniken så sa hon att det tydligen är rätt vanligt att sådana här smådjur får cancer och att hon tyckte hon kände lite knölar på hennes ben också. Så... Jag vet inte riktigt vad det var, faktiskt. Men, ja - det var hemskt! Vad hände med er?