söndag 21 mars 2010

Logiken i det?

Läser en artikel på Aftonbladet.se (jag struntar i att länka till den eftersom många ändå inte vill läsa där...) där man förfasar sig över hur Marie Picassos pojkvän hipp som happ gick från att vara Stockholmare till Västeråsare lite så där smidigt för att få vara med i Körslaget i Maries kör.

Men, att Stockholmaren Niklas Strömstedt representerar Växjö där han har tillbringat sina barndoms somrar, Varbergskillen Mojje representerar Gotland bara för att han bott där de senaste åren (eller något ditåt) eller att Överkalix-tösen Lotta Engberg representerade Laxå som hon bott i i några år vid något tillfälle - det gick obemärkt förbi.

Logiken i det?

6 kommentarer:

Anna sa...

Eller att Kalle Morelius har en dotter med i sin kör...

Anonym sa...

Niklas Strömstedt har INTE tillbringat somrarna i Småland - han har varit på små-dalarö i Stockholms skärgård varje sommar sedan många, många år tillbaks.

Orsakullan sa...

Moraeus heter han och hans dotter är superduperduktig så att hon skulle vara med var inte så konstigt. Amy Diamond hade sin lillasyrra med förra året så är de bara duktiga så...

Joacim Cans som var med första året har dock inte bott i Mora sen han var liten och snackar på klockren göteborgska så var de "kommer ifrån" är väl en tolkningsfråga. En i Morakören det året var bosatt utanför Falun och flera stycken kom från Orsa. Det verkar inte vara så himla noga :)

Mamma J sa...

Inget ont i svågerpolitiken som sådan - egentligen, vilka man vill fronta i sin kör är ju egentligen egalt - men det jag reagerade på var just hur man tyckte att det var så fel att han bytte kommun för att få vara med... När andra är med och representerar kommuner som de endast har extremt långsökta kopplingar till... Till och med inte bara långsökta utan kanske till och med icke-existerande smått påhittade uppenbarligen :-).

janne sa...

Tja Lotta har en ganska fast anknytning till Laxå, det blev i stort sett hela mwellanstadiet + högstadiet i laxå, drillflicka i blåsorkestern. Både hennes mamma och pappa bor kvar på orten, samt hennes syster. Efter avslutade studier arbetade hon några terminewr som musiklärare på högstadiet i Laxå. Så hennes roll som körledare för ett Laxå lag var nog ganska självskriven.

Pia sa...

Jag tycker det är konstigt att det görs skillnad.. Reagerade nog mest på Mojje.. Det känns som om det hade funnits jäkligt många infödda gotlänningar att välja på om det nu är Gotland som var det viktiga. Men ingen av dem kanske tackade ja! ;o)