lördag 13 mars 2010

Medias makt

Jag ger inte mycket för de svenska s k egna viljorna.

Inte en enda av mina omgivande personer - på jobbet eller i bekantskapskretsen - har nämnt Anna Bergendahl eller hennes låt som något de ens funderat över som vinnare.

Döm därför om min förvåning när jag läser vad tidningarna skriver om att den är vinsttippad och gudvetallt!

Och vad gör då "mähäna" hemma i stugorna?! Jo, de går lydigt i ledband och röstar som tidningarna har sagt att man ska.

Helt otroligt!

9 kommentarer:

MissC sa...

Jag håller i så fall med medierna.. Fast av eget tycke. Då jag hörde den på deltävlingen blev jag tagen med storm, gåshud ända upp i ansiktet.
Låten är fantastiskt bra!!

Mamma J sa...

Attans Miss C - jag som alltid tyckt att du har verkat vara en så trevlig person ;-)...!!

MissC sa...

Men jag är det fortfarande ;)

Sophie sa...

Jag har varit info-off och missat tidningarnas förhandstippande, men vi hade Anna och "bolibompabrorsan" (han med pianot) som favoriter :-)
Tycker det var bra låt som vann (eller om man väljer att tolka det som att den minst dåliga låten vann ;) ).
Vilken tyckte du var bäst?

Anna sa...

Jag har hört flera stycken som gillade och hejade på Anna, det är säkert många som gillar henne från Idol också. Det skulle finnas två vinnare, en jury-vinnare som åker till stora tävlingen och representerar Sverige och en som får folkets röster och typ äran. Eller så struntar vi i den stora finalen och har bara vår Melodifestival.

De som hade klarat sig bäst i Norge tror jag är Timotej, även fast jag INTE gillade dem så tror jag de hade gått långt där. De svarade på alla myter som finns om Sverige på nåt sätt. :D:D

nillas liv på pinnen sa...

Jag ger heller inte så mycket för de egna svenska viljorna (eftersom vi i hög grad är ett flockdjur) men när det gäller just Anna så har jag hört rätt många som tycker om hennes låt och det sätt hon sjunger den på.

Mamma J sa...

Hmmmm... Jag måtte ha lyssnat dåligt på min omgivning, det hör jag det :-).

Sophie sa...

Jag hade inte "sammanställt" för mig själv innan igår vad jag tyckte utan det var under sändning som vi diskuterade och "bestämde" oss.
Så även om du hade frågat mig innan hade jag inte kunnat ge ett svar på vem jag trodde på :-)

Pia sa...

Jag skiter fullständigt i tidningarna, men Anna B:s låt fastnade jag för direkt jag hörde den. Huruvida hon kan slå i Norge skiter jag dock i!! ;o) Älskar låten!