måndag 9 april 2012

Hungerelden

Ja, precis som jag sa när jag läst klart "Kråkflickan" - att det skulle bli en olidlig väntan på trean efter att ha avslutat "Hungerelden", så kan man väl säga att jag hade rätt.

Visserligen så tyckte jag nog faktiskt inte att "Hungerelden" var fullt lika bra som "Kråkflickan" och det kan möjligen bero på att jag inte hade några som helst förväntningar på den första - men det hade jag ju liksom på den andra.

Men, inte desto mindre så måste jag säga att också tvåan är ett mästerverk i både berättande och i uppbyggnad av intrigen. Den bara tätnar och jag längtar till upplösningen när alla trådar nystas upp och får sin förklaring, där alla teorier skall bekräftas eller förkastas.

Det är nog till och med så att jag kan tänka mig att frångå att boken måste vara i pocket (att jag föredrar pocket har inte så mycket en ekonomisk orsak som en praktisk: jag tycker att de inbundna är så klumpiga att hantera, trivs helt enkelt mer med pocketformatet). För jag menar "Pythians anvisningar" kommer ut först i maj - och sedan lär det ju dröja ett tag innan den finns i pocket. Förmodligen längre än vad jag har lust att vänta!

1 kommentar:

Hökis sa...

Håller med, Jag är också en pockettjej men kan tänka mig att frångå mina principer.
Trevlig helg!