måndag 6 september 2010

Nytt intresse

Min söta dotter har hittat en ny värld: Biblioteket.

Ja, det är sant. Jag tror att jag senast var på bibblan, var när hon var helt liten. Efter det har öppettiderna på den filial som ligger närmast oss, aldrig passat med våra tider - och huvudbiblioteket i kommunen ligger en bra bit bort. Så, det har helt enkelt inte blivit av.

Men, nu går ju T i skolan i samma nya byggnad där biblioteket också ligger, så nu passar hon på att gå in där på vägen hem var och varannan dag. Hon har också fått sig ett eget lånekort, så hela proceduren är mycket spännande!

I förra veckan beställde hon t o m hem en bok som inte fanns inne "Genom dina ögon" av författaren till Twilight-böckerna, Stephenie Meyer. Den beställde hon hem till MIG! Så, idag hade den kommit och nu har jag en ny bok att läsa på hennes helt egna initiativ. Söta unge!

Hon själv håller på och läser just Twilight-böckerna, eftersom hon vill se filmerna.

Mammans ultimatum.

Så här: Hon är jätteduktig på att läsa. Men, en smula lat. Läser gärna böcker som egentligen är "för lätta" för hennes kapacitet. Ovanpå det så är hon lite rädd av sig, vill inte gärna gå upp på övervåningen om ingen annan är där oavsett tid på dygnet - mitt på ljusa dagen spelar ingen roll.

När hon nu tjatat om att få se Twilight-filmerna så har jag sagt att hon skall få se dem när hon har läst böckerna. Detta dels för att få igång hennes läsande av lite svårare böcker - och dels för att jag inbillar mig att det som händer i filmerna kanske inte upplevs som lika otäckt om hon har läst om det redan.

Jag tycker själv att jag är jättesmart. Två flugor i en smäll. Jajamän!

4 kommentarer:

Maria sa...

Jag kan inte kommentera alla inlägg... Inte det ovan tex. Kram

Pia sa...

Det var faktiskt väldigt smart av dig.. Då är hon lite förberedd på vad som ska hända.. Hur blev du så smart! ;o)

Ango sa...

Paulina är precis som T. Vågade heller inte gå upp till sitt rum på öv även om alla andra var hemma. Nu har hon sitt rum på nv så nu funkar det bra ;).
Mina barn är på bibblan flera gånger i månaden. Det är en värld jag har introducerat dem i ;). Nu kan det ju också bero på att vi bara bor runt 300 m från vårt bibliotek också ;).
Kul är det i alla fall att de (tjejerna i alla fall) ofta går dit själva, även om de sedan kanske lånar böcker som är lite för lätta för dem. Paulina har jag puschat lite på och berättat om recensionsexemplar man kan få gratis, vilket gjort att hon läst lite svårare böcker (men fortfarande lätta) och även bloggat om dem!

Mamma J sa...

Maria: Skumt!

Pia: Ja, det kan man fråga sig *s*. Det måste vara det norrbottniska arvet i mig!

Ango: Hehe, när jag skrev inlägget så tänkte jag faktiskt på dig. Jag kände liksom ett behov av att förklara mig lite extra varför vi inte varit där eftersom jag ju vet att ni går dit ofta. Och att det är ett mycket bra ställe :-).