onsdag 29 december 2010

Funderar på ett mans-år

Min man tycker att han gör så himla mycket hemma.

Och, visst - om jag jämför med en del andra män, flera av mina kompisars t ex så gör han klart mer än dem, men... Ja.

Så, nu funderar jag på att göra 2011 till ett mans-år. D v s året då jag tar över alla min mans sysslor och ansvar och så får han ta över mina.

Bland annat skall jag börja spela på hästar, tvätta bilen och skotta snö. Jag skall också "hjälpa till" att städa, tänkte jag. Vika tvätt hamnar nog på min lott också, är jag rädd.

Jag tycker det känns rättvist då att han får sköta resten av tvätten, bädda rent i sängarna, planera, handla och laga mat, hålla reda på födelsedagar, fixa kalas, planera barnens kläder och skor både vad gäller inköp när det behövs nytt tillika vad de skall ha på sig varje dag. Jag tänkte också att han kunde få köpa presenter till kalas, skjutsa till och från kalasen och i de fall det "krävs" sitta kvar och socialisera med de andra föräldrarna. Han skall få gå på föräldramöten och utvecklingssamtal för samtliga barn, boka tandläkartider, eventuella läkartider och lite annat smått och gott. Påminna om gympapåsar och göra matsäckar icke att förglömma!

Kan jag ha glömt något? Hmm, säkert. Men, det ger sig nog vad det lider ;-)...

5 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Hahaha!
Skulle vara intressant att se om han klarar av det...
Kan meddela att vi i vår familj rationaliserat bort en del av det där för att ingen ville göra det. Vad gäller födelsedagar t ex så håller vi bara reda på våra barns, that's it. (Jag höll hjälpligt reda på min mammas när hon levde men det är länge sedan nu.)

Nipe sa...

fniss :) Men kör så det ryker! Det kan bli intressant vad han säger om det hela en bit in i januari :)

Helena sa...

Kikar in och önskar Gott Nytt År! :)

Knaada sa...

Helt säker på att du glömt massor, men i slutänden är det du som får mest jobb ändå. Vem ska se till att han kommer ihåg att påminna om gympakläderna?

Gott nytt 2011!

Ango sa...

Något har faktiskt hänt med min man...har har blivit kvinnligare. Kanske allt mitt gnäll och tjat har lönat sig. När det gäller att skjutsa barn så gör han det oftare än mig, vi delar på alla föräldramöten, går tillsammans på diverse tillställningar. Han håller koll på sin släkts kalas, och jag på min. Han har börjat påminna barnen om gympakläder (han påminner dem VARJE kväll för säkerhets skull ;)). Han plockar ur diskmaskinen och han städar. Han har också tagit hand om återvinningssopor den senaste tiden. Helt otroligt! Han kanske fattade lite när jag förklarade för honom att jag omöjligt kan ha koll på allt själv, och det går ut över barnen. Victor drabbades ju både av uteblivna idrottskläder och maskeradkläder...
Barnens egna kläder får de ha koll på själva. Den enda jag bestämmer dagens kläder till är Axel, de andra är stora nog att både välja kläder och stoppa in i sina garderober. Tjejerna meddelar dessutom när de behöver nya kläder...(men det meddelar de rätt ofta i och för sig ;)).