onsdag 25 augusti 2010

Drogtest

Jag vet att det pratas lite om rätt eller fel när det gäller att drogtesta ex ungdomar i skolan.

Visst, man kan se det som ett intrång i den personliga integriteten med allt vad det nu innebär.

Men, om man ser det i ett större perspektiv så tycker jag att det är jättebra.

På företaget där jag arbetar ingår ett obligatoriskt drogtest vid anställningsförfarandet. Och för min del så får de gärna göra stickprov eller årligt återkommande tester eller vad de nu vill. Om det kan hejda ett missbruk att fortsätta finnas eller eskalera, så ser jag det enbart som positivt. För vem vill egentligen dölja något sådant?

4 kommentarer:

Ango sa...

Det här med att gapa om att inkräkta på integriteten är ganska "trendigt" faktiskt. Det känns lite som att de som gapar högst är de som kanske har en del de inte vill ska upptäckas. Faktum är att alla arbetsgivare är skyldiga att skapa handlingsplaner och målsättningar för att hjälpa sin personal bort från ett ev drogberoende och då är det väl bra om det upptäcks också?
Jag är för drogtester. Jag vill inte arbeta med drog- eller alkoholpåverkade personer (de kan inkräkta på min integritet ;))!

Maja sa...

Jag är för drogtester, beroende på vad du arbetar med kan det ju vara fara för liv och hälsa om du är påverkad på arbetet.

Tycker att vi borde ha lag om alkolås för all yrkestrafik oxå.

Jag är för kameror på stan oxå, har man inget att dölja så är det väl bara positivt! Så var det sagt oxå :-)

Helena sa...

För mig skulle det inte vara ett dugg integritetskränkande eftersom jag vet att jag har rent mjöl i påsen... Om jag inte hade det skulle det ändå inte vara integritetskränkande utan mycket mycket pinsamt troligtvis...

Mamma J sa...

Ja, man kan väl säga som så att den som vägrar borde ha en anledning... Och den anledningen borde egentligen vara en orsak till att just ta testet.. :-)

Och ja, kameror på sta´n är ju till för min säkerhet. Kan inte polisen vara överallt så är jag tacksam för att kameror åtminstone ser vad som händer...

Och att det inte är alkolås för yrkestrafiken redan nu är lite konstigt, tycker jag.

Så, med andra ord så håller jag med er allihop :-).