lördag 21 augusti 2010

Köpa, skruva, kasta, sälja

Håller liksom på med en liten renovering här hemma.

Först ut var killarnas rum i vilket vi hade en ljust grön tapet som herrarna haft den goda smaken att riva sönder alla skarvar på... De hade också varsin växasäng bl a. Där har vi nu vita väggar med en mörkt turkos fondvägg mot vilken den nya, vita Tromsö-våningssängen står. Vid fotänden står ett Micke-skrivbord med två stycken röda Herman-stolar. De har också, på motstående vägg fått sig en Expedit-hylla i vitt med röda lådor samt en Hampan-matta i ljusgrönt. Märks det att vi bor ett stenkast från IKEA?! Jäkligt snyggt har det blivit kan jag berätta! Nu när vi äntligen fått en plats som de inte når - har vi kunnat ta fram lavalampan som L fick i present av min ena syrra när han fyllde 1. Den har vi inte vågat ha framme så att de kunde nå den förut. Nu står den uppe på Expediten och pojkarna tittar fascinerat på den varje kväll vid sänggåendet - de somnar så lugnt nu! :-)

På skrivbordet står M:s jordglob som han fick vid samma tillfälle - så att de kan sitta vid varsin arbetsplats (med varsin låda för sina alster) och se sig omkring på jordklotet på samma gång!

Det som tidigare har benämnts med gästrum har nu bytt namn till tv-rum eftersom det kommer att bli huvudanvändningsområdet för det rummet fr o m snart. En bäddsoffa istället för min gamla 120-säng, en tv på väggen med ett tvillingkort i och lite smart förvaring och vips så kommer vi kunna skicka ungarna till övervåningen så snart de vill se något annat på TV än vad vi vill göra - alternativt spela PlayStation eller så. Superskönt!

Så, det vi pysslar med på all ledig tid för närvarande är typ sälja begagnat på Blocket, planera för nytt - grunna på vad som blir bäst, mäta, kolla, surfa, köpa nytt, skruva ihop och göra sig av med gammalt emballage :-).

Roligt besvär när det blir så bra! Och än är vi inte färdiga...

3 kommentarer:

Maria sa...

Härligt! Nu fick jag en kick i baken :-) Vi behöver göra ngt åt ungarnas rum oxå.

Jag ska börja bearbeta min make... Vill att ungarna ska byta rum med varandra. Och då ska det tapetseras om för jag tror inte att Natalie uppskattar bebistapeter med söta giraffer på ;-)

Som det är nu har E det mindre rummet och N det större och hon sitter mest och pysslar vid sitt skrivbord medans E leker mer.

Tack för inspirationen, KRAM

Nipe sa...

LÅter som fullt upp, verkligen! Kul att göra om, även om kaoset under tiden kan vara jobbigt.

Mamma J sa...

Kul Maria! Ja, bäva månde din make - för när du har bestämt dig för något så vete 17 vem som skulle kunna stå emot :-).

Ja, Nipe - det kan man säga. Det är roligt - men lite lätt kaosartat. Framför allt inne i vårt sovrum eftersom det vi skall ha dit in inte kommer än på några veckor... Men, den där positiva energin som kommer av att man blir klar steg för steg och det blir som man har tänkt sig och ännu bättre, den överbryggar alla eventuella negativa känslor :-).