torsdag 15 september 2011

Vecka 36

Vecka 36 av Sofie Sarenbrant gav inte mersmak.

Visst är själva intrigen helt ok, men jag fick aldrig några känslor för människorna i boken vilket ofta är avgörande för om jag skall ta till mig en bok eller ej.

Även om själva språket är hyfsat så tyckte jag att inte att historien fick någon ordentlig fart utan kändes platt och lite intetsägande över hela linjen. Det kändes dessutom som att den research hon hade gjort använde hon till att slänga ur sig lite begrepp här och där, men utvecklade just ingenting. Det gjorde ändå att min känsla blev att hennes efterforskningar enbart hjälpte henne att krydda historien med autentiska ord som hon med den kunskapen i ryggen klarade att placera i rätt sammanhang. Den gjorde inte egentligen, tycker jag, att själva berättelsen blev intressantare.

Den kändes lite som en något mer avancerad uppsats i skolan. Som uppsats i skolan hade man nog tyckt att den var lysande. Som bok - lite för lite. Har svårt att sätta fingret på vad det var "lite för lite" av - men, det är den känslan jag får. Lite tunt.

4 kommentarer:

Ango sa...

Jag har inte läst den här, men däremot fortsättningen på den här (glömde att den här boken stod i bokhyllan och väntade). Eftersom Istället för dig, är en direkt fortsättning på Vecka 36, så avslöjas ju en del av det som händer i den sistnämnda så nu vet jag inte om jag ska läsa den eller inte. Istället för dig, tyckte jag var helt ok i alla fall!

Mamma J sa...

Bara för att du skriver så där så kanske jag skall ta och prova den där andra då... Bara för att ge henne en chans till :-). Nu blev jag nämligen väldigt nyfiken!

Sofie Sarenbrant sa...

Men det var väl tusan vad tjurig då var då ;-) Mvh Sofie

Mamma J sa...

Hej Sofie, hoppas att du inte blev ledsen. Jag skall dock följa Angos råd och göra ett nytt försök, herregud man är väl inte sämre än att man kan ändra sig ;-)...