söndag 6 juli 2008

Lyckad fest!

Igår fyllde D år och vi hade gemensamt kalas för honom och killarna som fyller 3 på måndag. Egentligen var det 3-årskalas med tillhörande grillning, men eftersom det liksom inföll på D:s födelsedag så... Vi bjöd på fika vid 2 och sedan hade gästerna med sig det de skulle grilla och dricka, så hade vi fixat såser och potatis, bröd och smör.

Det var 12 vuxna och 14 barn - äldst 13 år och yngst 7 månader. Mamma och O kom ner med tåget, så jag var in till Centralen och hämtade dem. O:s lillebror A var tyvärr sjuk så syrran var hemma med honom och pappan i den familjen var i Gbg på "The Boss". Min pappa var hemma med hundarna. Lika bra det. Ett par hundar ovanpå alltsammans ihop med då mammas överbeskyddande av dem hade nog inte gjort tillställningen fullt lika avspänd och lyckad.

Det flöt suveränt. Vi fikade då alltså vid 2 och sedan grillade vi vid 5. Vi hade köpt en massa is på Kvantum och lagt i killarnas gamla badbalja - där lade alla det som de ville hålla kallt, för i kylen var det lätt proppat ändå :). Och så hade vi gjort (läs mamma) kall potatissallad med cocktailtomater och rödlök bland annat. Jag hade ju då min rabarberchutney med lime och ingefära, en röra med creme fraiche, rödlök och svart kaviar och så sådana där Lohmanders Bearnaisesås. Bake-up-baguetter från ICA också, och så var det klart! Barnen lekte med grejerna som killarna fått i present - som t ex pannlampor, legogubbar med tillhörande fordon och radiostyrda bilar och så hade jag gjort en skattjakt åt dem också. Framåt kvällningen drog de igång Singstar - och sedan var de sysselsatta ännu ett tag. Det var kanon överlag - de små minglade runt lika mycket som de stora, i princip - fast kanske med lite lite mer övervakning, men inte så mycket. Och de flesta vuxna satt på altanen där vi hade dukat långbord och umgicks och åt snacks :).

Vid 10 bestämde vi oss för att lägga de minsta, då troppade också övriga gäster av - men D:s syster P och mamma var ju kvar - så då fick vi se och höra T och D prova Guitar Hero som han fick i present av mig och barnen.

Idag har vi mest glidit runt. Känns såå värt det idag - att vi bestämde oss för att ha engångsartiklar så långt vi kunde - ja typ, plastglas och papperstallrikar. För det gick ju undan att röja bort allt då :). Så, istället för att diska maskin efter maskin idag, så har vi gått ut med några plastsäckar, dammsugit av lite, lämnat tillbaka bord till föreningslokalen och spelat Guitar Hero, typ. Lite Singstar har det också blivit plus en liten middagslur. Så lyxigt!

Imorgon jobbar D igen, jag har semester och killarna har födelsedag. Så, vi skall nog åka in till sta´n och gå på kondis. Jag tänkte låta killarna välja varsin bakelse och kladda i sig, dagen till ära. Vi skall förstås sjunga för dem på morgonen först och så där - men sedan så. Till middag imorgon blir det spaghetti och köttfärssås - deras favoriträtt :).

Detta var andra året i rad som vi hade gjort detta upplägg - det är så bra för vecka 28, d v s nästa vecka, sommarstänger alla dagis i vår kommundel, så alla av oss börjar i någon form vår semester denna helg. Så, detta blir liksom avstampet när vi samlas allihop för att sedan spridas för vinden i alla riktningar i vårt avlånga land och lite till - under ett antal veckor. Så, det är kul på många sätt! Så, nu fick vi önskemål om att detta skall bli tradition. Det känns som om det kan bli det :).

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis grattis till grabbarna i dag!!! Hoppas ni får en bra födelsedag! /Kram Karlssons!