fredag 11 juli 2008

Parken Zoo

Vi hade en helt suverän dag i Eskilstuna igår. Vi kom väl fram strax före 11 och via Informationsdisken (eller vad det hette) så slapp vi stå i så lång kö eftersom det kom ut en kvinna precis när vi kom, som informerade om att det fanns två kassor till, utan kö därinne :). C och 4 av hennes barn var redan på plats eftersom de åkt med pappa/make på morgonen (C har inget eget körkort och pappa/make jobbar i en grannkommun där). Väl framme fick vi börja med att leta oss blå efter C:s äldsta flicka, men näst yngsta barn - F som är 4,5. Hon hade vandrat runt och tittat på flamingos och tapirer och precis när vi kom dit så såg jag henne på håll, men så kom en av hennes bröder och mötte oss, så då tappade jag fokus på henne. Och sedan var hon bara borta! T och F:s båda äldre bröder sprang upp till Fantomenland och letade efter henne, men hon var och förblev borta. Våndan var oerhörd när tiden liksom bara tickade och ungen inte kom tillbaka. Jag tog då mina tre med mig och drog iväg en sväng åt ett annat håll, som hon kunde ha kommit sig iväg - men inget där heller. Då ringde mobilen - hon var återfunnen! Puh! Jag hade målat upp olika scenarior i huvudet under tiden - det ena banne mig hemskare än det andra, så det var med stor lättnad vi äntligen såg henne igen! Sedan kan jag säga att vi var några stycken som höll benkoll på just henne hela dagen :).

Vi hade picknick med oss - pastasallad med köttbullar, lite Mariekex, frukt och massor med saft. Det var ett bra upplägg! Vädret skiftade mellan sol och moln, men ganska varmt ändå hela tiden. Framåt eftermiddagen försvann dock alla moln och det blev jättevarmt. Så, saften gick åt! Det är så bra där i Eskilstuna, just att det finns en hel del bord för att kunna äta medhavd mat likaså finns det fräscha gräsmattor att lägga ut en filt på om man har en sådan med sig. Barnen gillade Fantomenland - de olika åldrarna gjorde att de uppskattade olika saker (äldst var 8,5 och yngst 7 månader, men hon räknas väl inte? I så fall: M & L på 3 år då). Vi strosade runt och tittade på djuren, nästan lite väl länge kanske. Men, vi stoppade i oss vår mat också - och lät barnen springa runt och leka lite så där. Men, med facit i hand så skulle vi ha lagt mer tid på nöjesparken, eftersom det var den verkliga höjdaren :).

Vi hade köpt åkband till alla barnen, jag hade också ett eftersom M & L inte får åka så mycket på egen hand. Och sedan åkte vi Masken 4 eller 5 gånger, "låtsaståget" som jag inte vet vad det egentligen hette 4 gånger, lilla Pariserhjulet 2 eller 3 gånger, en vanlig snurrkarusell med bilar och djur o s v 3 gånger, tekoppar 1 gång, virvelvinden (T och de lite äldre barnen) 3 gånger och Vikingagungan 3 gånger (också de lite större barnen). De verkligen ÄLSKADE det, allihop och den delen av dagen tog alldeles för fort slut!

Jag skulle gärna åka dit igen, kanske t o m redan denna sommar, men då lägga lite mindre tid i själva djurparken. Eftersom man kan ha med sig egen mat, det är fina omgivningar för picknick o s v, så blir det inte lika dyrt som ex Grönan. Det jag retade mig lite på dock, var att trots att vi betalat in oss då för 195:-/barn (inkl åkbandet då) och 250:- för mig som vuxen - så skulle de ha extra betalt för Reptilhuset plus att det fanns ett par attraktioner som var "myntattraktioner" d v s vi skulle i så fall lägga i 10-kronor eller något, för att kunna åka det. Det kändes väl "sådär" tyckte jag. Så, de sakerna hoppade vi helt enkelt över. Det gick alldeles utmärkt ändå!

Sedan vet jag att de hade någon Fantomenteater inne vid Fantomenland varje dag 16:30, men det var inget som vi prioriterade. Barnen var lyckliga nog för att ha fått träffa Fantomen och fått en stämpel på handen av honom, som hans vänner :). M & L hade ju inte den blekaste aning om vem han var innan vi kom dit - men idag har han visst ringt till dem flera gånger ;).

På vägen hem stannade jag på McD och utfodrade mina hungriga ungar, drog på de minsta en varsin torr blöja och en munkjacka (enkelt att öppna utan att dra över huvudet tänkte jag) och sedan for vi hemåt. Efter 10 minuter sov M och ytterligare 10 minuter senare sov också L, så när vi kom hem var det bara att bära in dem. Rejält smutsiga och med oborstade tänder, hu vilken mamma va´?!

T och jag passade på att duscha av oss innan vi också avslutade vår toppendag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ååååh! Låter ju som en riktig toppendag i E-tuna! :) Vi får verkligen fixa en god matsäck och styra kosan dit en dag. Hoppas vädret är på vår sida bara, det är ju inte särskilt trevligt idag.

Tack för att du delade med dig av er upplevelse!