söndag 13 juli 2008

Mamma Mia!

Här är det tätt på given på biobesöken just nu :). Idag har jag och T varit och sett Mamma Mia!

Det hela började som ett missförstånd - T har sett reklamen för biopremiären på TV ett tag och någonstans där så missuppfattade hon det hela och trodde att det var påannons om att filmen skulle gå på TV den 11 juli - inte ha premiär på bio då... Så, i fredags sa hon till en kompis när hon skulle gå hem och äta att hon inte skulle komma tillbaka och leka mer, för hon skulle göra sig iordning och sedan se på Mamma Mia...

Eftersom jag visste att den var barntillåten så var ju bara frågan egentligen om den egentligen lämpade sig för henne. Hon är ju jätteduktig på att läsa, så det här med texten skulle inte vara några problem - det var mer storyn om man säger så.

Men, så igår så ringde min pappa och hade varit och sett den tillsammans med min syster L och det första han sa var: "Gå med T på den!". Och eftersom vi mer eller mindre redan "var på väg" så var detta bara en bekräftelse på att det var OK, så.

Hon hade önskat för idag, att hon och jag skulle göra något ensamma. Egentligen hade vi tänkt åka in till Eriksdalsbadet för att hon också skulle få "inviga" sin nya bikini som farmor hade med sig när killarna fyllde år. Men, det var inget roligt väder på förmiddagen, så vi slog de planerna ur hågen och bokade biobiljetter istället.

Och nu då. Min recension: Jag säger bara WOW! Jag som är uppfödd på alla ABBAs låtar - pappa spelade deras skivor ofta ofta så jag kan banne mig varenda text. Jag är helt fascinerad över hur snyggt de har sytt ihop storyn med alla dessa låtar. Hur de fått till det så jäkla bra! För varje gång när det kom en låt, så tänkte jag "Ja, titta så bra den passar in just nu!" Man kan liksom inte tro att denna "musikal" är skapad bakvägen - d v s istället för som annars, när man skapar storyn först och låtarna sedan, så är ju berättelsen byggd runt låtarna. Och så smakligt!! Dessutom var det ju otroligt vackra bilder från den lilla ön i Grekland!

Så, denna kommer jag att se igen. Snart. Min kära biokompis C skall bara komma hem från landet :). Då skall vi gå och se den vi också! En sådan må-bra-boost! Och - om jag rätt vad det är börjar blogga från en liten ö i Grekland dit jag dragit med mina ungar (och C kommer säkert följa med med sina också, så) för att driva något litet slitet pensionat eller så - så bli inte förvånade! Suget efter ett alternativt liv har aldrig varit starkare!

1 kommentar:

Anonym sa...

Måste se, måste se! Ska ta merd mig min mamma på den i veckan! Kommer ni något åt Värmland snart eller?! :) :) Kraaaam!