tisdag 8 juli 2008

M & L 3 år och en dag!

Dagen igår inleddes med sång på sängen och lite mer paket. De fick ett mål till innebandy/fotboll, ett sådant här:












och en Noddyfilm, för er som inte känner igen begreppen så ser han ut så här:








Sedan åkte vi till Barnens Trollskog tillsammans med C och fyra av hennes barn. (Den äldsta är i Västervik tillsammans med en kompis en vecka.) Efter att de lekt sig alldeles slut åkte vi hem till oss allihop och åt spaghetti och köttfärssås, födelsedagsbarnens favoriträtt alla kategorier och avslutade med glass till efterrätt :).

Så, ett litet firande blev det ändå. Ja, för övrigt i lördags fick de så himla många fina presenter - det var en musikspelare, ett par radiostyrda bilar, en stor duplobrandbil och en stor duplogrävskopa samt två små duplobrandbilar - typ sådana som brandchefen kör, ni vet :). De fick också vattengevär, kläder, någon form av bowlingspel, sådan där hårfärg i sprayform, några fler bilar och ett par pannlampor för att nämna något.

Idag har vi mest slappat - de har lekt med flera av sina nya leksaker och så har L och T spelat upp lite teater för mig. Jätteduktiga! Sedan tog vi bussen-tunnelbanan-tvärbanan till pappas jobb och åkte lite truck innan vi åkte med honom hem. Ett litet äventyr i sig :).

Imorgon är det dags för 3-årskontroll med språkscreening på BVC. Tills dess skall man läsa igenom ett formulär och fylla i. Bl a så skall man svara på frågan: "Säger ditt barn tre ord i en följd? Ge ett exempel." Öh, jag vet inte vad jag skall skriva där - de säger ju aldrig någonsin något under tre ord, någon av dem. Ja, det skulle vara då "jag vill inte" eller "jag vill också" - men det är oftast följt av "ha det där" till exempel eller "ha en sådan där". Jaja - det skall hursomhelst bli intressant att se hur långa de är och vad de väger. Och även om jag hela tiden propagerar för att inte jämföra dem, så tycker jag att det skall bli intressant att veta HUR mycket längre L är än M och hur mycket mer han väger - vår lille dunderklump :).

På torsdag blir det ju högsommar och då skall vi nog till Parken Zoo.

Det var det det :). Nu ska jag surfa runt lite innan det är dags att avbryta D:s frenetiska klickande på Guitar Hero - för att jag vill titta på "Morden i Midsomer" på stora tv:n.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis i efterskott till grabbarna! :) Låter som att ni haft en toppenfin födelsedag!