torsdag 31 juli 2008

Waste of time

Alltså - här sitter alltså jag. Och dumsurfar. Jag som skulle färga håret ikväll. Har inte fått något gjort alls. Jaja - jag har tvättat massor med tvättmaskiner hela dagen och snart skall vi ju ut och åka igen.. Så, jag måste ju få upp surfkvoten lite, så jag klarar mig utan alltför stor abstinens under nästa utflykt...

Här är det alldeles för varmt. Kvavt liksom. Nej, tacka vet jag Långvind där det faktiskt fläktade och där det är nära till havet - även om jag inte badade! Det svalkade skönt bara att gå ner med fötterna och få lite havsbris över kroppen. Här i asfaltsdjungelns stillastående luft håller man på att kvävas. Det bara går inte att vara ute.

Nu ska jag hänga lite mer tvätt och sedan, ska jag sova. Godnatt!

onsdag 30 juli 2008

Mellanlandning

Hemma igen, för några dagar. Tvättmaskinen går varm (även om vi faktiskt inte smutsat ner så mycket per person, så blir det lite grann med lakan och allt på 5 personer). På lördag drar vi till Motala för en natt hos D:s äldsta syster med familj - och sedan vidare transport till Varberg och Lejet på söndag. Där skall vi träffa D:s faster och farbror samt farmor som bor där. Vi kommer också att sammanstråla med en kollega till mig, A, och hennes familj. De skall bo på samma vandrarhem som oss - och tillsammans med dem skall vi göra Liseberg och Ullared :).

Nu kommer vi alltså senast från Långvind. Vi for ju till Leksand i torsdags kväll (ja, vi ändrade oss från att åka fredag till att åka sent torsdag kväll - var framme vid 12...) eftersom det skulle vara så fint väder. Och det har det varit - med besked. Så varmt så man knappt kunde andas! Till och med JAG badade!! Det ni! Det händer inte ofta - det är ett antal år sedan jag badade i Sverige överhuvudtaget. Jag är en av de värsta badkrukor du kan tänka dig. Det är inte bara det att det är kallt - jag tycker också att det är lite småobehagligt med botten och att jag inte ser vad som finns där. På det viset föredrar jag faktiskt poolbad även om det finns andra fördelar med sjö och hav :).

Sedan for vi då till Långvind i söndags och där har vi haft det supermysigt! Badat i havet och ätit gott. Umgåtts och haft såå himla trevligt! Och igår kom J & C upp över dagen också med två av de fem, och tillsammans med dem tittade vi på två sommarstugor (de var på jakt) - en av dem lade de ett bud på - det är en stuga emellan den och A och C:s stuga - och idag fick de besked - det är klart! Så, nu har vi alltså två kompisfamiljer som har stuga däruppe. Vi skulle bra gärna vilja köpa vi också, men vi det blir lite dyrt på samma gång som det faktiskt just nu inte finns någon stuga som jag skulle kunna tänka mig (mer än den som J & C nu tjingat då..). Men, vi tänkte att vi kanske skulle hyra stuga där nästa sommar iallafall (någon/några veckor) och så får vi se. På sitt sätt är det ett rätt bekvämt sätt att ha sommarstuga - då behöver man inte skötseln året runt, om man säger så. Dessutom är man på plats som stugan med stort S dyker upp. Vi har ju i omgångar också pratat om att köpa något i Leksand, men det är dels rätt så dyrt och dels rätt så bökigt på flera sätt, så... Vi får väl var vi hamnar i den där frågan också :). Långvind är ju bättre på det sättet att det är ypperligt för barn - de kan röra sig mer eller mindre fritt och det finns massor av andra barn där, så. Jaja...

Nu skall jag, D och T titta på film - Spiderwick - och svulla godis. Så - hasta la vista!

torsdag 24 juli 2008

Semester!

Veckan har runnit undan. Måndag var det lite halvtrist väder, så då passade vi på att städa lite härhemma. Och tvätta tvätta tvätta. För en gångs skull började jag tvätta i tid innan vi skall ut och åka. Fråga min mamma annars hur ofta jag har kommit med en påse med blöt tvätt när vi har kommit dit, haha. Alltid är det något som inte hunnit torka när man tvättar i sista minuten. Men, faktiskt blir det nog lite samma sak denna gång eftersom killarna nog använder ett par shorts idag (de hade dem igår också), som jag kommer att vilja ta med mig när vi åker imorgon :).

Tisdag så var vi också "bara" hemma. Ett äventyr i sig med två vilda 3-åringar!

Jag var ner till H&M med M & L och köpte dem två par shorts var. Jag insåg att de hade för få sådana - framför allt när vi skall ut och åka och inte har tillgång till några tvättmöjligheter på en vecka. Då behövde de fler att byta emellan. Det var "Ta 2 betala för 1" på alla reavaror, så jag kom undan med fyra par shorts för 150:-, varav 50:- betalades med en bonuscheck. Så - ut från mitt konto gick bara 100:- för alla dessa shorts. Det var trevligt! Det blev varsitt par med mörkt blå jeansshorts och varsitt par smalrandiga blå/vita shorts i jeanstyg de också. Sådant som står emot smuts bra :).

Men, jag säger bara att det var sista gången de fick följa med mig utan vagn! L fick prova shortsen på stående fot, eftersom han är den av dem som är störst. Då blev M lite avundsjuk och sprang iväg och drog av sig sina shorts någon annanstans i butiken - och kom tillbaka i bara blöjan.... Jag skickade iväg honom för att hämta shorts (och skor) och tillbaka kom han med shortsen på bakochfram. Före och efter detta sprang de runt överallt och jagade varandra, hur mycket jag än försökte få dem att titta på shortsen jag tittade på o s v. När jag stod i kassan så kröp de in under en sådan där snurr-kläd-ställning så man bara såg fötterna på dem... Iväg for vi sedan till Kvantum - M fick sitta "däruppe" i kundvagnen och L "därnere" för någon sådan där bil som de kan sitta i och köra, ville jag inte ta när de hade så där mycket spring i benen. Genom hela butiken hördes sedan L:s sång ("Mors lilla lathund" - fast det handlade om Mors lilla apa, eller något i den stilen) och mitt: "Sätt dig ner L. Sitt ner L. Rör inte det där L." o s v. Så, jag har lovat mig själv dyrt och heligt att de inte får följa med båda två under samma förutsättningar någon mer gång.

När vi sedan kom hem så åkte D ner till gymmet en sväng och jag tog fram lite kritor, saxar, papper och limtuber till dem - och så fick de sitta och klippa och klistra ute vid altanbordet medan jag försökte lapa lite sol. Det slutade med att L ritat med kritorna på mer eller mindre hela bordet (som tur var är det plast så det gick bra att få bort) och sedan ritade några snygga (?) streck på ena grindstolpen på altanstaketet. Då blev jag rätt arg och skickade upp honom på hans rum och började sanera. När jag torkat bort allt så pratade vi han och jag om att han inte skulle göra så mer, och så fick han komma ner. Medan jag plockade bort lite utifrån så tryckte han så igång våra bärbara telefoner - en sådan där söksignal när man letar efter enheterna - så det pep i hela huset en stund. Då skickade jag ut honom - men innan han hunnit ut så var han på väg in i musikskåpet för att byta musik... Puh!

Väl ute så drog han och M iväg ut på "berget" utanför oss. Jag suckade bara lätt och bara iddes inte springa efter dem, jag tänkte att de kommer väl hem så småningom. Jodå - två sekunder senare stod de på framsidan och plingade helt hysteriskt på dörren.

Någon som önskar köpa ett par söta välartade pojkar på 3 år och några veckor? En blond och en lite mörkare, den ena med gröna ögon och den andra med blå. De är mycket verbala och kreativa, så ni behöver aldrig ha tråkigt mer och de har mycket roligt tillsammans. Ni kan få oanade renoveringar gjorda i ert hem, öppna ert sinne för det oväntade! Det är samma erbjudande som på H & M - ta två betala för en! Skynda fynda!

Igår så var vi och badade i havet, helt nära färjan över till Mörkö. D var ofta där och badade när han var liten, så det var en liten tripp "down Memory Lane" för honom. Jättefint var det där och syster J med familj var med oss. Sedan for vi hem hit och grillade hamburgare och spelade RobotBuzz.

Idag skall vi ev åka en sväng till Hågelbyparken och klappa djur, kanske åka lite elbilar, leka och ev titta på Clownen Manne. Det känns som om man måste "rasta" dem lite varje dag. Sedan skall vi packa och göra oss iordning för morgondagen. Imorgon har vi nämligen för avsikt att åka till Leksand och sedan på söndag åker vi vidare till Långvind där vi skall stanna till onsdag nästa vecka. Då åker vi hem hit igen.

Så, schemat är hyfsat fullt framöver - mestadels utan internetuppkoppling. Så, ni får helt enkelt klara er utan mig några dagar :).

Må väl i solskenet och smörj in er!

Och, jo - förresten, om ni vill vara ute i god tid iår - och slippa julstressen så är det dags att börja köpa julklappar nu. Idag är det precis 5 månader kvar till julafton ;).

söndag 20 juli 2008

Mariefred

Igår var vi till Riddardagarna i Mariefred - och nu suger det återigen i mig av längtan att flytta dit.

Jag har alltid tyckt att Mariefred är så himla himla fint, ända sedan jag kom dit en gång för länge sedan tillsammans med en dejt jag hade då. Och, varje gång jag kommer dit så tänker jag "JA, här vill jag bo!"

Jag har ju en rad kollegor som bor där och som så klart puffar alldeles särskilt för att bo där. De som jag känner som "pratar emot" det säger dock att det bara är en sovstad, vilket ju faktiskt också är sant. Det är inte så många av de som bor där, som också jobbar där. Det finns för all del både förskolor och en skola, lite småaffärer och dylikt. Men, skall man storhandla och annat, så får man åka in till Strängnäs, Eskilstuna eller Södertälje. I det sistnämnda tillbringar jag ju ändå mina dagar jämt :).

Och det är ju så himla fint där!!

Men, så är det det där med att vi trivs fantastiskt bra där vi bor. T går i en jättebra skola och trivs. Killarnas förskola, tjaaa. Den är helt OK, den skulle jag dock inte sakna om vi flyttade om man säger så. Men, den funkar och de trivs de också. Vi bor ett jättebra område med toppengrannar med massor av ungar o s v. Så, det är inte helt lätt att bryta upp...

Jaja, vi får väl se var vi hamnar.

Idag vaknade barnen 10 över 9! Härligt va`?! Eller ja, det var de minsta som gjorde det. T kom inte förrän kvart i 10. Nu skall vi nog ta oss lite frukost och sedan gå ut och prova vattengevären som M & L fick i födelsedagspresent (jag tror inte de har fått prova dem än, iallafall har inte jag varit med och gjort det) och sedan i eftermiddag/kväll skall vi på 10-årsfika/grillning hos J & C eftersom de idag har varit föräldrar i 10 år!! Deras W har alltså födelsedag idag.

torsdag 17 juli 2008

Lådbilslandet

Japp, till Lådbilslandet tänker min man ta våra barn imorgon när jag jobbar (Sorry sister!). Hade nästan nästan hoppats att de skulle skjuta upp det till nästa vecka, så att jag fick följa med - men nu blir det nog så att J och de äldsta barnen följer med D och våra barn dit imorgon.

Det är bara att hoppas att SMHI har bättre koll på prognosen för imorgon än idag. Det står fortfarande att det inte skall regna alls här idag. Men, det har varit minst sagt växlande väder här i trakterna under dagen. Det har varit strålande sol omväxlande med dunder och brak och ösregn och så sol igen... Nu syns fortfarande solen - men, det regnar, ett ganska fint regn nu. Imorgon ser prognosen ut som det skulle ha varit idag - så man kan ju hoppas att de har RÄTT om det då!

Japp, imorgon är sista dagen innan det är dags för 4 veckors semester. Ska bli skönt! Vi har inte direkt jobbat ihjäl oss på jobbet de senaste dagarna, kan man väl säga - så visserligen har det nästan varit som semester, förutom tiden jag har klivit upp onsdag och torsdag - halv 5! Jag har börjat 6 de senaste dagarna, nämligen :). Visst, man är trött - men på något sätt är det ändå ganska mysigt - för solen är ju uppe och världen håller liksom på att vakna, och allt känns så nytt och fräscht på något sätt. Och på vägarna är det så gott som tomt. Så, inget ont som inte har något gott med sig. Man slutar ju lite tidigare också, än annars :).

Idag har vi kört lite hjärngympa mot varandra på jobbet (ajabaja säger säkert den korrekte, men vad 17...). Jag började med att skicka en utmaning från Vetgirig till mina kollegor. Och sedan var vi igång och utmanade varandra lite fram och tillbaka :). Det var kul som omväxling till att bara mest sitta :)! Man går bara in på sidan där och i vänstermarginalen kan man klicka på Utmaningen - sedan får man välja ämne och vilka som skall bjudas in - och sedan kör man! Superkul!

tisdag 15 juli 2008

Populärt upplägg

Haha, vårt upplägg med födelsedagsfika följt av grillning på kvällen har smittat av sig på min ena arbetskamrat som hade 3-årskalas i lördags och våra kompisar J & C som har 10-årskalas på söndag :). Tänk vilken tur att vi ordnar så kul och bra att alla andra vill göra likadant, haha! Så - ni som nu inte redan har haft det, men som har barn eller andra i er närhet som fyller år snart, nu vet ni hur ni skall göra för att ordna kul party!

Idag kom de hem igen, min familj! Och vet ni, det är nästan pinsamt att erkänna (iallafall när man har lääängtat så efter att få vara ensam hemma) - men igår när jag satt i soffan och gjorde absolut ingenting som man MÅSTE - jag lagade inte ens mat! Jag tog en glass och ett glas martini istället, haha! Det kan man liksom aldrig ge barnen när de säger att de är hungriga! Men, om man är ensam hemma och inte hungrig, bara lite så där sugen på något gott - då passar en glassbåt och en martini som hand i handske! Jo, när jag då satt där, så längtade jag inte så mycket - men när jag gick och lade mig och alla rummen var tomma, då var det faktiskt lite tomt (nähä?!)... Så, nu är ordningen återställd och min söta familj är hemma igen. Vad D gör nu? Ja, gissa?? Han måste ju ligga i hårdträning inför att polarna kommer över imorgon... Och Anna - du är inte gammal, det är T:s sätt att säga Iron Maiden när hon var liten bara :). Hon satt i bilen och var väl bara en tvärhand hög när hon sa "Pappa pappa - lyssna AjdoMajdo!" Gissa om Pappa Hårdrockare blev nöjd då??

Imorgon börjar jag tidigt. Jättetidigt. Ni vet det där klockslaget som inte egentligen borde få vara ett klockslag utan bara borde vara något som vuxna ägnar sig åt ibland när barnen sover och ingen har ont i huvudet, hehe... SÅ tidigt börjar jag imorgon OCH på torsdag! Men men... Det innebär ju att jag slutar tidigt, så... Bitte håll tummarna för bra väder imorgon eftermiddag, så jag inte lika gärna hade kunnat sitta inne på ett kontor och svarat i telefonen ;).

Goodnight, sleep tight - and don´t let the big bad bed bugs bite!

(Jag har iallafall bäddat rent idag - så här är då inga bed bugs ;)...)

måndag 14 juli 2008

Ensam hemma

För allra första gången sedan jag blev mamma för 7 år 6 månader och 8 dagar sedan - är jag helt ensam hemma, över natten!

Jag har varit på konferens och spa tidigare - så jag har inte varit med mina barn prick hela tiden - men aldrig har jag varit ensam i vårt hus. Men, idag är jag det! Nästan synd och skam att kasta bort tiden på att jobba, men vad gör man inte?!

D och barnen är i Norrköping i J & C:s sommarstuga och hälsar på. De åkte i förmiddags och kommer hem imorgon eftermiddag/kväll. På onsdag skall D sedan på "AjdoMajdo" på Stadion med J och N. De skall träffas här på eftermiddagen, ta några öl och spela - rätt gissat - Guitar Hero. Sedan ska de vidare hem till en kollega till N och träffa typ 20 andra som också ska på konsert. Kollegan har man ju sett förr - iallafall om man tittat på Robinson... N:s kollega är a k a Robinson-Patrik. Nu fick jag nästan "Jag mötte Lassie-poäng" - visst fick jag?!

söndag 13 juli 2008

Mamma Mia!

Här är det tätt på given på biobesöken just nu :). Idag har jag och T varit och sett Mamma Mia!

Det hela började som ett missförstånd - T har sett reklamen för biopremiären på TV ett tag och någonstans där så missuppfattade hon det hela och trodde att det var påannons om att filmen skulle gå på TV den 11 juli - inte ha premiär på bio då... Så, i fredags sa hon till en kompis när hon skulle gå hem och äta att hon inte skulle komma tillbaka och leka mer, för hon skulle göra sig iordning och sedan se på Mamma Mia...

Eftersom jag visste att den var barntillåten så var ju bara frågan egentligen om den egentligen lämpade sig för henne. Hon är ju jätteduktig på att läsa, så det här med texten skulle inte vara några problem - det var mer storyn om man säger så.

Men, så igår så ringde min pappa och hade varit och sett den tillsammans med min syster L och det första han sa var: "Gå med T på den!". Och eftersom vi mer eller mindre redan "var på väg" så var detta bara en bekräftelse på att det var OK, så.

Hon hade önskat för idag, att hon och jag skulle göra något ensamma. Egentligen hade vi tänkt åka in till Eriksdalsbadet för att hon också skulle få "inviga" sin nya bikini som farmor hade med sig när killarna fyllde år. Men, det var inget roligt väder på förmiddagen, så vi slog de planerna ur hågen och bokade biobiljetter istället.

Och nu då. Min recension: Jag säger bara WOW! Jag som är uppfödd på alla ABBAs låtar - pappa spelade deras skivor ofta ofta så jag kan banne mig varenda text. Jag är helt fascinerad över hur snyggt de har sytt ihop storyn med alla dessa låtar. Hur de fått till det så jäkla bra! För varje gång när det kom en låt, så tänkte jag "Ja, titta så bra den passar in just nu!" Man kan liksom inte tro att denna "musikal" är skapad bakvägen - d v s istället för som annars, när man skapar storyn först och låtarna sedan, så är ju berättelsen byggd runt låtarna. Och så smakligt!! Dessutom var det ju otroligt vackra bilder från den lilla ön i Grekland!

Så, denna kommer jag att se igen. Snart. Min kära biokompis C skall bara komma hem från landet :). Då skall vi gå och se den vi också! En sådan må-bra-boost! Och - om jag rätt vad det är börjar blogga från en liten ö i Grekland dit jag dragit med mina ungar (och C kommer säkert följa med med sina också, så) för att driva något litet slitet pensionat eller så - så bli inte förvånade! Suget efter ett alternativt liv har aldrig varit starkare!

lördag 12 juli 2008

Ni som har studsmattor!

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i Borås har på uppdrag av Testfakta gjort ett stort test av studsmattor. Kolla om ni har en som klarade testet - klicka här:

Studsmatte-test

fredag 11 juli 2008

Parken Zoo

Vi hade en helt suverän dag i Eskilstuna igår. Vi kom väl fram strax före 11 och via Informationsdisken (eller vad det hette) så slapp vi stå i så lång kö eftersom det kom ut en kvinna precis när vi kom, som informerade om att det fanns två kassor till, utan kö därinne :). C och 4 av hennes barn var redan på plats eftersom de åkt med pappa/make på morgonen (C har inget eget körkort och pappa/make jobbar i en grannkommun där). Väl framme fick vi börja med att leta oss blå efter C:s äldsta flicka, men näst yngsta barn - F som är 4,5. Hon hade vandrat runt och tittat på flamingos och tapirer och precis när vi kom dit så såg jag henne på håll, men så kom en av hennes bröder och mötte oss, så då tappade jag fokus på henne. Och sedan var hon bara borta! T och F:s båda äldre bröder sprang upp till Fantomenland och letade efter henne, men hon var och förblev borta. Våndan var oerhörd när tiden liksom bara tickade och ungen inte kom tillbaka. Jag tog då mina tre med mig och drog iväg en sväng åt ett annat håll, som hon kunde ha kommit sig iväg - men inget där heller. Då ringde mobilen - hon var återfunnen! Puh! Jag hade målat upp olika scenarior i huvudet under tiden - det ena banne mig hemskare än det andra, så det var med stor lättnad vi äntligen såg henne igen! Sedan kan jag säga att vi var några stycken som höll benkoll på just henne hela dagen :).

Vi hade picknick med oss - pastasallad med köttbullar, lite Mariekex, frukt och massor med saft. Det var ett bra upplägg! Vädret skiftade mellan sol och moln, men ganska varmt ändå hela tiden. Framåt eftermiddagen försvann dock alla moln och det blev jättevarmt. Så, saften gick åt! Det är så bra där i Eskilstuna, just att det finns en hel del bord för att kunna äta medhavd mat likaså finns det fräscha gräsmattor att lägga ut en filt på om man har en sådan med sig. Barnen gillade Fantomenland - de olika åldrarna gjorde att de uppskattade olika saker (äldst var 8,5 och yngst 7 månader, men hon räknas väl inte? I så fall: M & L på 3 år då). Vi strosade runt och tittade på djuren, nästan lite väl länge kanske. Men, vi stoppade i oss vår mat också - och lät barnen springa runt och leka lite så där. Men, med facit i hand så skulle vi ha lagt mer tid på nöjesparken, eftersom det var den verkliga höjdaren :).

Vi hade köpt åkband till alla barnen, jag hade också ett eftersom M & L inte får åka så mycket på egen hand. Och sedan åkte vi Masken 4 eller 5 gånger, "låtsaståget" som jag inte vet vad det egentligen hette 4 gånger, lilla Pariserhjulet 2 eller 3 gånger, en vanlig snurrkarusell med bilar och djur o s v 3 gånger, tekoppar 1 gång, virvelvinden (T och de lite äldre barnen) 3 gånger och Vikingagungan 3 gånger (också de lite större barnen). De verkligen ÄLSKADE det, allihop och den delen av dagen tog alldeles för fort slut!

Jag skulle gärna åka dit igen, kanske t o m redan denna sommar, men då lägga lite mindre tid i själva djurparken. Eftersom man kan ha med sig egen mat, det är fina omgivningar för picknick o s v, så blir det inte lika dyrt som ex Grönan. Det jag retade mig lite på dock, var att trots att vi betalat in oss då för 195:-/barn (inkl åkbandet då) och 250:- för mig som vuxen - så skulle de ha extra betalt för Reptilhuset plus att det fanns ett par attraktioner som var "myntattraktioner" d v s vi skulle i så fall lägga i 10-kronor eller något, för att kunna åka det. Det kändes väl "sådär" tyckte jag. Så, de sakerna hoppade vi helt enkelt över. Det gick alldeles utmärkt ändå!

Sedan vet jag att de hade någon Fantomenteater inne vid Fantomenland varje dag 16:30, men det var inget som vi prioriterade. Barnen var lyckliga nog för att ha fått träffa Fantomen och fått en stämpel på handen av honom, som hans vänner :). M & L hade ju inte den blekaste aning om vem han var innan vi kom dit - men idag har han visst ringt till dem flera gånger ;).

På vägen hem stannade jag på McD och utfodrade mina hungriga ungar, drog på de minsta en varsin torr blöja och en munkjacka (enkelt att öppna utan att dra över huvudet tänkte jag) och sedan for vi hemåt. Efter 10 minuter sov M och ytterligare 10 minuter senare sov också L, så när vi kom hem var det bara att bära in dem. Rejält smutsiga och med oborstade tänder, hu vilken mamma va´?!

T och jag passade på att duscha av oss innan vi också avslutade vår toppendag!

onsdag 9 juli 2008

3-årskontroll - med beröm godkänt!

Jag kan meddela att L idag väger 16,1 kilo och är 93,5 cm lång. M väger 13,9 kilo och mäter 90,7 cm. Så, det skiljer alltså 2,2 kilo och 2,8 cm mellan våra båda treåringar. Jag hade pippi på när T var liten att när man skulle jämföra skulle man jämföra vikt per centimeter, för det säger egentligen mer.

Det innebär alltså att L väger 172 gram per centimeter och M:s siffra är 153 gram per centimeter.

T var idag 128 cm lång och väger 26,6 kilo - vi passade på att mäta henne när vi hade chansen. Bra att veta inför Parken Zoo-besöket imorgon, när det gäller vad hon får åka och inte :). Hon väger alltså 207 gram per centimeter.

Där ser man hur missvisande det kan bli att jämföra olika åldrar. För L är en, inte tjock, men lite musklig/krallig 3-åring och T är en smal och gänglig 7,5-åring. Om man säger så, så hade jag mer trott på M:s siffror för henne...

Nu skall jag logga ut för att ladda inför imorgon. Vi hänger på låset då.

tisdag 8 juli 2008

M & L 3 år och en dag!

Dagen igår inleddes med sång på sängen och lite mer paket. De fick ett mål till innebandy/fotboll, ett sådant här:












och en Noddyfilm, för er som inte känner igen begreppen så ser han ut så här:








Sedan åkte vi till Barnens Trollskog tillsammans med C och fyra av hennes barn. (Den äldsta är i Västervik tillsammans med en kompis en vecka.) Efter att de lekt sig alldeles slut åkte vi hem till oss allihop och åt spaghetti och köttfärssås, födelsedagsbarnens favoriträtt alla kategorier och avslutade med glass till efterrätt :).

Så, ett litet firande blev det ändå. Ja, för övrigt i lördags fick de så himla många fina presenter - det var en musikspelare, ett par radiostyrda bilar, en stor duplobrandbil och en stor duplogrävskopa samt två små duplobrandbilar - typ sådana som brandchefen kör, ni vet :). De fick också vattengevär, kläder, någon form av bowlingspel, sådan där hårfärg i sprayform, några fler bilar och ett par pannlampor för att nämna något.

Idag har vi mest slappat - de har lekt med flera av sina nya leksaker och så har L och T spelat upp lite teater för mig. Jätteduktiga! Sedan tog vi bussen-tunnelbanan-tvärbanan till pappas jobb och åkte lite truck innan vi åkte med honom hem. Ett litet äventyr i sig :).

Imorgon är det dags för 3-årskontroll med språkscreening på BVC. Tills dess skall man läsa igenom ett formulär och fylla i. Bl a så skall man svara på frågan: "Säger ditt barn tre ord i en följd? Ge ett exempel." Öh, jag vet inte vad jag skall skriva där - de säger ju aldrig någonsin något under tre ord, någon av dem. Ja, det skulle vara då "jag vill inte" eller "jag vill också" - men det är oftast följt av "ha det där" till exempel eller "ha en sådan där". Jaja - det skall hursomhelst bli intressant att se hur långa de är och vad de väger. Och även om jag hela tiden propagerar för att inte jämföra dem, så tycker jag att det skall bli intressant att veta HUR mycket längre L är än M och hur mycket mer han väger - vår lille dunderklump :).

På torsdag blir det ju högsommar och då skall vi nog till Parken Zoo.

Det var det det :). Nu ska jag surfa runt lite innan det är dags att avbryta D:s frenetiska klickande på Guitar Hero - för att jag vill titta på "Morden i Midsomer" på stora tv:n.

söndag 6 juli 2008

Lyckad fest!

Igår fyllde D år och vi hade gemensamt kalas för honom och killarna som fyller 3 på måndag. Egentligen var det 3-årskalas med tillhörande grillning, men eftersom det liksom inföll på D:s födelsedag så... Vi bjöd på fika vid 2 och sedan hade gästerna med sig det de skulle grilla och dricka, så hade vi fixat såser och potatis, bröd och smör.

Det var 12 vuxna och 14 barn - äldst 13 år och yngst 7 månader. Mamma och O kom ner med tåget, så jag var in till Centralen och hämtade dem. O:s lillebror A var tyvärr sjuk så syrran var hemma med honom och pappan i den familjen var i Gbg på "The Boss". Min pappa var hemma med hundarna. Lika bra det. Ett par hundar ovanpå alltsammans ihop med då mammas överbeskyddande av dem hade nog inte gjort tillställningen fullt lika avspänd och lyckad.

Det flöt suveränt. Vi fikade då alltså vid 2 och sedan grillade vi vid 5. Vi hade köpt en massa is på Kvantum och lagt i killarnas gamla badbalja - där lade alla det som de ville hålla kallt, för i kylen var det lätt proppat ändå :). Och så hade vi gjort (läs mamma) kall potatissallad med cocktailtomater och rödlök bland annat. Jag hade ju då min rabarberchutney med lime och ingefära, en röra med creme fraiche, rödlök och svart kaviar och så sådana där Lohmanders Bearnaisesås. Bake-up-baguetter från ICA också, och så var det klart! Barnen lekte med grejerna som killarna fått i present - som t ex pannlampor, legogubbar med tillhörande fordon och radiostyrda bilar och så hade jag gjort en skattjakt åt dem också. Framåt kvällningen drog de igång Singstar - och sedan var de sysselsatta ännu ett tag. Det var kanon överlag - de små minglade runt lika mycket som de stora, i princip - fast kanske med lite lite mer övervakning, men inte så mycket. Och de flesta vuxna satt på altanen där vi hade dukat långbord och umgicks och åt snacks :).

Vid 10 bestämde vi oss för att lägga de minsta, då troppade också övriga gäster av - men D:s syster P och mamma var ju kvar - så då fick vi se och höra T och D prova Guitar Hero som han fick i present av mig och barnen.

Idag har vi mest glidit runt. Känns såå värt det idag - att vi bestämde oss för att ha engångsartiklar så långt vi kunde - ja typ, plastglas och papperstallrikar. För det gick ju undan att röja bort allt då :). Så, istället för att diska maskin efter maskin idag, så har vi gått ut med några plastsäckar, dammsugit av lite, lämnat tillbaka bord till föreningslokalen och spelat Guitar Hero, typ. Lite Singstar har det också blivit plus en liten middagslur. Så lyxigt!

Imorgon jobbar D igen, jag har semester och killarna har födelsedag. Så, vi skall nog åka in till sta´n och gå på kondis. Jag tänkte låta killarna välja varsin bakelse och kladda i sig, dagen till ära. Vi skall förstås sjunga för dem på morgonen först och så där - men sedan så. Till middag imorgon blir det spaghetti och köttfärssås - deras favoriträtt :).

Detta var andra året i rad som vi hade gjort detta upplägg - det är så bra för vecka 28, d v s nästa vecka, sommarstänger alla dagis i vår kommundel, så alla av oss börjar i någon form vår semester denna helg. Så, detta blir liksom avstampet när vi samlas allihop för att sedan spridas för vinden i alla riktningar i vårt avlånga land och lite till - under ett antal veckor. Så, det är kul på många sätt! Så, nu fick vi önskemål om att detta skall bli tradition. Det känns som om det kan bli det :).

torsdag 3 juli 2008

Sex and the city!

Japp, jag är såld!

Visst, den är ytlig och hemsk på mer än ett sätt, när det gäller alla dessa märken och hur man ser ut och inte - men, när det kommer till vänskapen. Ja, då vinner den!

Jag måste säga att jag personligen tyckte filmen var bättre än tv-serien för att i serien känns det mer stressat att få till allt på den lilla stund ett avsnitt är. I filmen får de mer spelrum att liksom dra ut på det hela med relationerna och allt vad de gör - så alltihop blir så himla mycket mer smaskigt :).

Jag KOMMER att se filmen igen. Inte på bio, för all del - men när den sedan finns på DVD. Då SKA jag se den igen!

Nu ska jag sova. T ska med mig på jobbet imorgon!

tisdag 1 juli 2008

Jag = Svennis

Jag har kommit fram till att jag har vissa likheter med Svennis :).

Svennis är ju en jäkel på att få folk att sparka fotboll på ett absolut föredömligt sätt - detta trots att han själv inte gjorde mer än en medioker karriär som aktiv fotbollsspelare. Han kan alltså coacha folk på rätt sätt.

Det hela, i mitt fall, handlar om jongleringsbollarna som vi fått i sommarpresent från jobbet. Jag har för länge sedan insett mina begränsningar vad gäller det här med bollar - jag är jättejättebra på en rad saker - ingen av dessa innefattar någon boll, om man säger så.

Men, jag har ju minst ett barn som har en riktig bolltalang och han framför allt är ju då jätteintresserad av dessa jongbollar. Så, vi började lite mjukt i fredags när jag kom hem med de där bollarna - jag visade hur man kunde kasta upp och fånga EN boll med EN hand och tänkte att det var väl lagom svårt att börja öva på, för grabbarna (och för T också för all del). Men, jag insåg snabbt att vi nog måste öva upp tekniken för att överhuvudtaget fånga en boll med händerna först - iallafall en så här liten - ni vet det där med att kasta upp den lagom högt, hålla koll på den i luften och sedan förstå var man skall ha handen/händerna för att kunna fånga den igen..

Så, nu övar vi flitigt på att kasta upp EN boll högre och högre i luften och fortfarande kunna fånga den med BÅDA händerna. Och, det tar sig stadigt!

Själv tycker jag alltså på grundval av detta att jag är en lysande pedagog när det gäller det här - som är övertygad om att jag kommer att kunna coacha mina söner till oanade jongleringskonster innan sommaren är över - trots att jag inte kan jonga själv. Bara genom att tänka ut rätt övningar :).

Vad tror ni?!

Förberedelser

På lördag fyller D år. Vi passar på att fira killarna då också, som ju annars fyller på måndag. Vi gjorde en liten grej av det förra året och bjöd in lite folk till 2-årsfika (förra året då) på dagen först och så skulle vi grilla till kvällen, sa vi, om vädret tillät. Förra året vräkte det ner typ hela dagen då. Det var samma lördag, fast då VAR det killarnas födelsedag. Med skottdagen blev det nu två dagars förskjutning och D:s födelsedag istället.

Så, vi har bjudit in lite folk iår också - lite som en träff innan alla åker på semester åt olika håll - och så ska vi fika och grilla. Vad det verkar just nu, så ska det bli fint väder på lördag - håll tummarna!

Idag har vi därför börjat förberedelserna - jag har bakat choklad och punschmuffins - men med rom istället för punsch, för punschessens stod inte att uppbringa. Och så har jag och killarna gjort små hallonmuffins också. Resten köper vi nog :).

Imorgon skall jag på bio med C som fyller år på fredag. Vi skall äta något först och sedan skall vi se Sex and the City, som födelsedagspresent till henne från mig/oss. Ska bli skönt att komma hemifrån till lite riktig verklighetsflykt :).

Men, nu stundar min riktiga sommarfavorit kl 21 - förra veckan dök han upp igen, min gode vän Tom Barnaby i "Morden i Midsomer". Det är ett sommartecken om något, om man nu skall leta sådana på samma sätt som man letar vårtecken :). Jag skall nog ta och duscha innan det börjar... Vi hörs!