måndag 22 februari 2010

3 timmar

En resa som normalt tar en dryg timme från dörr till dörr tog idag nästan 3 timmar (och då blev jag hämtad innan "sista sträckan")! Vissa bussar var försenade, andra uteblev helt och hållet. Endast enkelspår vissa sträckor för pendeltåget gjorde att det stod stilla en låång stund och därefter krypkörde en bra bit.

Jag är såå fascinerad över hur det kan vara sådana stora problem för de kollektiva färdmedlen i Sveriges största stad, landets huvudstad, ansiktet utåt. En stad som dessutom sedan ett antal år drar in X antal miljoner på trängselskatt (för att vi inte skall köra bil) och som sedan inte har resurser att frakta sina invånare dit de skall med allmänna kommunikationer.

Det har inte snöat sedan i helgen, här! Hur kan då tunnelbanor vara inställda på alla sträckor som inte går under tak?! Och pendeltågen inställda och bansträckningar nedskurna? Bussar inställda? Mig veterligt så funkar vägarna utan problem. Krävs inga uppvärmda växlar eller avisade spår där. Vad är då problemet? Var är alla resurser?! Var är alla HJÄRNOR i SL:s ledning?!

1 kommentar:

Pia sa...

Ja, man upphör inte att förvånas över det "kaos" som blir.. man tycker att de borde ha lärt sig vid det här laget...

Jag hatar blåst, oavsett årstid.. Idag är det -24 här i Umeå och för en gångs skull VINDSTILLA.. *förvånad* :o)