fredag 6 juni 2008

Badpremiär!

Ja, den egentliga utomhuspremiären för bad har ju barnen gjort för ett tag sedan - i vår lilla uppblåsbara pool på altanen, men idag gjorde vi säsongspremiär för att åka till ett "riktigt" utomhusbad. Just det vi var till har vi inte varit förut, men T:s kompis, tillika vår granne V och hennes mamma skulle åka dit och då tänkte vi att vi ju kunde prova vi också. Den stora fördelen med det är att det ligger nära - bara på andra sidan motorvägen, i princip. Två pooler finns det där - en plaskvariant och en som är 90 cm djup. Passade bra för alla storlekar på våra barn, alltså. Det var dock alldeles för kallt i båda poolerna för att mamma badkruka skulle göra mer än doppa fötterna ;).

Vi var där ett par timmar för att sedan åka hem och duscha av oss för att åka till familjen B. Jag och grabbarna tog bussen (något som DE tycker är väldigt spännande) och T och D hämtades av N och L från familjen B, i deras golf-cab - läckert tyckte förstås T. Hon och L hade visst ylat och gått på typ hela vägen :).

Så, hemma hos familjen B har sedan barnen gungat, hoppat studsmatta och åkt sådan där vatten"slide" eller vad man skall kalla dem - en sådan där plastbana som det rinner vatten på och som de får liksom halka runt på... Den gick dock sönder efter bara en liten stund, så den roligheten var tyvärr rätt så kortvarig. D och T provade också familjen B:s Guitar Hero - så nu vet vi vad D skall få i födelsedagspresent! Sedan har vi grillat kyckling och mått allmänt gott innan vi tog bussen hem igen. Kändes rätt så lyxigt att ingen av oss körde, så D fick ta sig några kalla öl och jag fick vitt vin blandat med cider, alldeles iskallt det också. Så gott och skönt att bara sitta och "surra" medan barnen lekte på.

Imorgon skall T få följa med grannen igen, till samma ställe - och så skall D hämta henne lite tidigare eftersom vi skall till svärmor på middag på eftermiddagen. Första gången vi är ditbjudna sedan hon flyttade hem från Spanien i oktober. Ja, de har ju haft så trångt förut... Eller något... Det blir nog trevligt hursomhelst! Satt just och funderade på om vi borde ha en bröllopspresent med oss ut när vi kommer eftersom de gick sta´ och gifte sig i februari. Nja, vi väntar nog kanske på det - de har sagt att de ska ha "stor" grillfest någon gång i sommar, som en bröllopsfest i efterskott eller hur man skall säga, så vi kan nog vänta med gott samvete. Tror jag.

Inga kommentarer: