söndag 8 juni 2008

Vildängel och Portugal

Tänkte inleda med att tipsa om den senaste boken jag läst ut - ja, direkt efter "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini (som jag gärna rekommenderar!!) så började jag med "Vildängel" av Lina Forss. Den är också slut nu :(. Och den rekommenderar jag också gärna! Kan inte riktigt sätta fingret på varför jag gillade den så mycket - men på utsidan står en kommentar utklippt ur recensionen i Aftonbladet "Vildängel är som ett riktigt lyckat sommarprogram". Och precis så måste jag säga att det känns. Lättsmält, lite humoristiskt så där - lite vardagligt men ändå inte... Läs den om ni får chansen!

Ja, EM har börjat och jag måste säga att jag inte hänger med ett dyft. T hänger med betydligt bättre än vad jag gör - så, så sent som idag imponerade hon på mig med att informera mig om att Sveriges första match inte är imorgon, utan på tisdag och att den är mot Grekland. Där ser man!

Egentligen skulle jag nog kunna vara intresserad - men jag blir anti när D är så jäkla på, på något sätt... Jag har den tendensen att bli lite motvalls emellanåt och det här är ett bra exempel. Fast, jag misstänker att jag ändå kommer att titta på tisdag :). Skulle ju egentligen ha tittat igår också - ni har väl alla fått "kedjemailet" med ämnesraden "Varför vi kvinnor skall hålla på Portugal i EM". Har ni missat det så kan ni se orsakerna nedan:





OKEJDÅ - jag kan tänka mig att hålla på Portugal - om ni tjatar ;).

Grillningen hos svärmor igår var OK - men jag kan säga som så att jag gärna skickar man och barn själva dit nästa gång. Hon är klart speciell och vad hon skall med den nyblivne maken till, det kan ingen människa förstå (utom hon, får man förmoda). Han är verkligen en märklig prick, för att säga det snällt! Men, jag fick med mig en massa rabarber hem som jag idag har omvandlat till rabarberkräm till mellis till barnen och deras kompisar och imorgon tänkte jag göra rabarber- och limechutney som visst ska vara väldigt gott till grillat. Kanske det blir lite rabarbersaft också, förutom att jag vill ha lite i frysen för att kunna slänga ihop en paj till efterrätt lite nu och då.

Jo, jag måste berätta också hur M imponerade med sin slutledningsförmåga idag vid middagen. D serverade oss alla vitlöksbröd och tog själv en sådan där ände (som ju är lite hårdare) varpå jag sa att "Du ska inte äta en sådan där ände" med tanke på hans provisoriskt lagade tand (den är fäst med trådar, någon plast och någon form av tandcement för närvarande) - men just det SA jag inte - men M förstod han också så han sa till D att "Tanden sitter fast nu va´?! De satte fast den bra?" eller något i den stilen... Där blev jag lite imponerad av att en knappt tre år gammal liten en, liksom hörde det som inte sades, för vi hade inte pratat om tanden på hela dagen innan heller.

Jag drar mig för övrigt för den här himla blöjavvänjningen, för gudarna skall veta att när L är utan blöja så pinkar han typ där han står. Han KAN komma på när det precis är för sent, att javisstja, jag skulle ju säga till... Den andra jeppen han VILL inte. Vissa mornar har han helt torr blöja, men vägrar likafullt att kissa på toaletten. Jag sliter mitt hår... Vi har pratat om ett stjärn-belönings-system, men jag tror det blir för abstrakt för dem. De vill ju ha en omedelbar belöning - typ en godisbit. Att få en stjärna som tillsammans med andra stjärnor sedan kan bli något kul blir kanske för "långt bort". Men, de kan ju å andra sidan inte gå omkring och äta godis varenda dag, det känns inte riktigt bra. Jaja, vi får väl se hur det slutar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Blöjavvänjning... ja vi hade ju en tjej här hemma som pinkade revir inomhus i några månader förra året... Fredrik höll på att gå upp i limningen (det var han som var hemma) när hon kissade på golvet överallt.
Men sakta men säkert så kom det liksom.
Nu ville ju T inte ha kläder på sig inomhus hela våren och sedan kom sommaren och så körde vi på liksom. Gjorde ingen stor grej av det hela. Hon fick lägga kläderna i tvättkorgen och hjälpa till ibland att torka.
Visade toa och potta och frågade ibland.
Gick bättre och bättre och nu under våren är hon 100% torr kan jag nog säga.

Jag gillar inte belöningssystem... just av de skäl du skrivit. Och att kissa på toa/potta, ska man belönas för det?! Bra om man gör det, men en olycka om det sker utanför. Så har vi gjort i alla fall.
Äsch, vi kan ju ta en fika och lite potterisnack på jobbet i morgon *S*

Sophie

Anonym sa...

Jag kan inget om blöjavvänjning och jag säger bara "GO Portugal"! =)

Anonym sa...

Vi håller på med att få väck blöjan på N nu men hon har liksom alltid haft intresse för potta, toa och så vill hon gärna ta efter storebror. :) Vi har bara sagt att när hon är blöjfri ska vi gå till leksaksaffären där hon får välja något själv. Känner igen dilemmat du beskriver, det sägs ju att det är skillnad på flickor och pojkar i både känslighet och mognad vad gäller blöjavvänjning. Tror att sommaren kommer hjälpa dem att bli blöjfria!

Tack för grattis och fina ord i min gätbok. Här har fem av fem halsfluss. :(
Boktips: Midvinterblot av Mons Kallentoft, sååå spännande!
Tillägger bara; GO Portugal, GO! :)
Kram AnnaK!