onsdag 4 juni 2008

Picknick

Idag har vi varit på picknick med T:s klass, arrangerad av mig... Så, nu är jag trött.. Men, det var jättetrevligt - den nya fröken kom också tillsammans med sin dotter och make och den gamla fröken kom tillsammans med sin lilla treveckors son. Vi picknickade och sedan lekte vi "Rymlingarna från ålderdomshemmet" och spelade lite brännboll.

Imorgon är det skolavslutning.

Och imorgon slutar mitt uppdrag som klassmamma. Så skönt! Jag kommer INTE att ta på mig det igen nästa läsår. Det räcker bra med ett - speciellt som jag har varit ensam. Visst - vid klassfesten i höstas så hjälpte framför allt två andra mammor till en hel del och till denna picknick så har en annan mamma hjälpt till. Men, alla initiativ har varit tvungna att komma från mig. Det har dessutom varit en hel del insamlingar - först till alla pedagogerna till jul (en klasslärare och två fritidspedagoger) och sedan så slutade den ena fritidspedagogen i april (en adjö-present) och så fick klassläraren barn i maj (adjö-present och bebis-present) och nu så ska den tredje fritidspedagogen som trätt in som lärare de sista veckorna + de två som fungerat som fritidspedagoger ha en varsin sommarpresent. Och dessa har jag fått rodda på egen hand. Bara det att komma på något bra att köpa är ju toksvårt. För att inte säga tidsödande sedan att köpa det man kommit på...

Till honom som varit med hela terminen och nu varit lärare den sista tiden har jag köpt ett presentkort på ett åkband på Gröna Lund (egentligen i stil med H&M:s presentkort, ett plastkort laddat med 280 kronor) för T sa att han busig och tycker om att leka, typ. Så, då hoppas vi på att det skall passa.

Till tjejerna som bara varit inne i klassen en kortare stund har jag "bara" köpt varsitt litet halsband med flera saker på, liksom, någon form av fejk - men snyggt för all del. Och till alla tre har jag köpt varsin röd ros också.

Hoppas att både de och de som har lagt pengar blir nöjda med vad jag har åstadkommit.

Nu ska jag gå och leta igenom min kropp efter fästingar - kan väl säga som så att när det är så här varmt så växer gräs rätt fort... Och där vi skulle ha picknick, var inget undantag...

Inga kommentarer: