måndag 2 juni 2008

På krigsstigen...

Ja, det är jag!

På M & L:s dagis har personalen bestämt, nytt för iår, att de inte tänker befatta sig med några insmörjningar av barn med solkrämer längre. Vill vi att barnen skall vara insmorda får vi ordna med det innan de kommer på morgonen - alt ha långärmade byxor och tröjor på dem.

Gissa hur varmt det kan bli på en dagisgård som inte ens kan odla gräs för att det ligger i en sluttning och vid regn sköljs allt bort? D v s det finns bara sand. På framsidan av gården brukar fyra av fem avdelningar vara samtidigt vilket torde innebära ca 60 barn. Hur mycket tror ni skuggan räcker till?

Jag säger inget om att vi skall ha huvudansvaret för att de skall smörjas in tills de kommer dit på morgonen - men att vägra smörja in dem på de mest utsatta ställena såsom händer, ansikte och öron d v s de kroppsdelar som de också skaver av mest mot kudde o s v och tvättas av mest - efter lunch och vila - det tycker jag är helt barockt!

En annan av mammorna på dagis, tillika min ena granne, försökte tala med den alldeles nytillträdda förskolechefen idag - och blev fullständigt utskåpad. Det var liksom inte läge för diskussion överhuvudtaget. Så här hade de bestämt det, basta!

Så, nu letar jag info om hur mycket som skavs av under dagen på ett litet barn - och hur lite en tunn t-shirt de facto skyddar... Här hittade jag lite:

Testfakta

Testet i pdf-format tänkte jag skriva ut och ge till förskolechefen - om jag lyckas hitta henne. Hon har sedan hon tillträdde i april inte skickat ut vare sig en liten presentation av sig själv eller visat sig på annat sätt och presenterat sig. Så, hon gör ju en snygg profilering så här, kan jag tycka. Att komma med ett sådant här brev lagom till öknen börjar ta form, det är väl fint?!

Jag förväntar sig inte att någon skall tro att jag kommer ge mig utan strid. Min första kommentar när jag såg det där var att "javisst - så kan ni ju göra, men då får ni vara inne med mina barn på eftermiddagen!"... Jag bad en av pedagogerna framföra detta till förskolechefen för ett par veckor sedan, men har inte fått något svar på det än.

Deras argument var att de inte klarade av att smörja in så här många barn... Men, när man framför kritik för att de över-intar så har de ju inte såå många barn... Nähä?!

Hittar ni mer matnyttig information till mig på nätet - skicka mig gärna länkar. Jag är inte världens bästa på det här med att googla, även om jag gör mitt bästa :).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nämen gud!!!!!
Skandal tycker jag! Nog vore det väl inte helt orimligt att de smörjde lite på eftermiddagen med medhavd solkräm...?

Förstår din frustration och ilska!

Anonym sa...

Nämen kära nån! Barns hud är MYCKET ömtåligare än vuxnas! De ska helst hållas inomhus eller under tak mellan 11-14 tycker jag. Har läst om detta med solstrålning och hudcancer i skolan och det kan få allvarliga konsekvenser om vi inte skyddar oss och framförallt våra barn. Skäms på dagispersonalen som är så bekväma! Ta ut alla barn ochh smörj dem en och en, hur svårt kan det vara??!! Stå på dig vännen, kram AnnaK!