torsdag 5 juni 2008

Sommarlov!

Japp, så har min älskade dotters allra första sommarlov börjat!

Hon var så fin i sin vita klänning med vita strass-stenar på, nya vita fin-skor och nya örhängen när vi gick iväg imorse. Fjärilar i magen hade hon, det sa hon och i handen bar hon de röda rosorna till läraren och fritidspedagogerna som arbetat i klassen.

Vi möttes först i klassrummet och läraren delade ut terminsintyg till alla barn, de fick också varsin ros och en liten chokladbit. Sedan överlämnade jag presenten från barnen och så gick vi ut på skolgården.

Där samlades alla barn och alla föräldrar på hela skolan och de som hade spelat något instrument under året musicerade medan vi andra sjöng (T hade dock spelat för kort stund för att komma på fråga). Det gick jättebra för den blödiga mamman ända tills vi kom till den sista sången - "Den blomstertid" då fick jag bara stå och svälja istället för att sjunga... :)

Efter detta bjöd skolan alla inblandade på saft och jordgubbsbakelse i form av rulltårta med grädde och en jordgubbe på. Supertrevligt!

När vi sagt hejdå till alla så gick vi ner till godisaffären och T fick så gott som fritt spelrum för att plocka ihop en påse för 50:- som vi hade lovat henne. Gissa om hon smaskat hela dagen sedan :).

Sedan har vi haft grannpojkarna på besök (M & L:s kompis T och hans storebror M som kommer att gå i samma klass som våran T i höst) har varit här och plaskat i poolen en stund.

Super Supreme med Cheezy Crust från Pizza Hut blev kvällens middag dagen till ära (en av T:s absoluta favoriträtter) och sedan har jag suttit en stund ute på altanen med en god bok och ett glas martini (Badpojkarna T & M som jag nämnde ovan har precis kommit hem från Rhodos - och med dem hade jag gjort en beställning på en ny flaska.) GOTT!!

Imorgon ska vi åka och bada och sedan blir det grillning hos familjen B. Men, nu funderar jag faktiskt på att ta min bok med mig och krypa ner i sängen. Boken är bra, och jag är trött...

Vad jag läser? "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini, författaren till "Flyga Drake". Me like!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh den har jag läst, helt underbar!!!!