fredag 27 juni 2008

Systrar med tvillingar

Vad säger du syrran? Ska du ha dig ett par du också?! ;)

Systrar med tvillingar.

torsdag 26 juni 2008

Äntligen sommar, på Mix Megapol

Alltså, jag måste bara få... Varför i hela fridens dagar har de satt Katrin Schulman på Grys plats när hon har sommarlov? Hur har denna kvinna kvalificerat sig till något dylikt genom något annat än att ha gift sig med den skitnödigt proffstyckande och minst sagt provokativa Alex Schulman?! Har hon något eget berättigande överhuvudtaget? Ja, säkert har hon det - men inte i radio! Hon är så otroligt segt tråkig att lyssna på med sin gnälliga röst och inte det minsta rolig (fast hon försöker febrilt!). Hon känns klart besläktad med sin man - skitnödig - fast han gör det med mer stil även om jag ofta retar mig på honom också, men det är helt klart på ett annat plan.

Jag som alltid lyssnar på det programmet när jag kör till jobbet - nu bara står jag inte ut! Hennes parhäst i etern på mornarna är Rasmus Lindvall (Rob n´Raz) och han är ljusår bättre än henne - det är han som styr eller hur man skall säga, så han kan få stanna som vikarie. Men, vad var det för fel på att låta praktikant-Malin köra sommarmornarna?! Jag lyssnar banne mig hellre på Sandra Dahlberg än Katrin Schulman - och då har det gått långt!

onsdag 25 juni 2008

Ridskola

T har just fått plats på ridskola fr o m i höst. Hon är förstås eld och lågor, även om vi kanske inte är fullt lika entusiastiska med tanke på att det inte är direkt billigt. Men, vi (läs jag) har ställt henne i kö för att jag vill att hon skall få prova - och nu har hon fått plats så. Söndagar mellan 12:30 och 13:15 ska hon få rida under hösten. Ska bli kul att se om hon tycker det är så roligt som hon föreställer sig det. Jag tycker att det verkar vara en sund "sport" där man får lära sig att ta hand om djur samtidigt som det är väldigt bra träning för hela kroppen - inte minst balans. Mamma har varit skeptisk till att vi skulle sätta in henne på detta med tanke på M:s astma - men eftersom inget hittills har tytt på att han har allergirelaterad astma och inte heller har han visat några allergier vid pricktest vi tog förut, så. Jag har också pratat med den astmaläkare som vi går hos och hon tyckte att vi skulle prova, hon kunde inte se varför vi inte skulle prova. Så, det gör vi. Känns ju onödigt att begränsa barnen mer än nödvändigt, om man säger så. Vi kan ju vara försiktiga för all del och förvara hästkläder o s v i förrådet och så där - men hon får ändå stå tillbaka en hel del p g a sina bröder, så. Det här skall hon få göra.

Annars har det varit supermycket på jobbet i flera dagar. Inte nog med att semestrarna på vår avdelning har börjat = vi är färre. Det har dessutom varit en massa extra strunt som ställt till det i systemen på olika sätt, så det har varit mer att göra än vanligt... Trött blir man! Det känns som en rejäl slutspurt inför semestrarna!

Jag jobbar en vecka till och sedan har jag en veckas semester ensam med barnen. Sedan jobbar jag en vecka igen - då är D hemma med dem. Och därefter har vi tre veckor tillsammans. Idag har vi bokat boende i Varberg några dagar en av de veckorna eftersom svärfaster lät mer än lovligt besvärad över att ha oss i sin gäststuga (hon är inte världens mest barnvänliga människa, om man säger så) - så att vi iallafall kommer att komma ner dit en sväng i sommar. Skall framför allt träffa D:s farmor tillika barnens gammelfarmor som blir 90 år i höst. Sedan tänkte vi ta en sväng till Liseberg och GeKås. Hoppas på bra väder!

Vi ska också upp till kompisars sommarstuga mellan Hudik och Söderhamn några dagar en av de andra veckorna och så skall D spela golftävlingen som hålls varje år till min morbrors minne. Sedan var de där tre veckorna slut. Då har jag ytterligare en vecka själv med barnen. Funderar eventuellt på att åka upp till Leksand några dagar då - men, det beror på väder och vind. Alla har börjat jobba igen då, så då får vi rumstera som vi vill där på landet :).

Åh, jag hoppas barnen är lika "lätt-omställda" som de var under våra 5 dagars ledighet under midsommar. De var uppe lite senare och vaknade inte förrän vid halv 9, 9 nästan varje dag. En sådan semester tar jag gärna!

måndag 23 juni 2008

Hemma igen!

Resan fram och tillbaka har gått alldeles utmärkt, förutom att jag inte rekommenderar att ha ett paket med ett lekhus på taket i 25 mil. Det hade vi på vägen upp. Och det LÅTER, kan jag meddela. HÖGT!

Har för övrigt haft det jättebra! Saknade dock en av kusinerna som jag hoppats få träffa i helgen - men, hon hade blivit kallad på anställningsintervju. I Tokyo! Vet inte riktigt om man skall hålla tummarna för att hon får det eller inte ;). OK då - vill hon ha det så hoppas jag hon får det. Men, jag hoppas att de förstår att hon åtminstone måste vara ledig över midsommar i fortsättningen! Det var iofs bara på två år, vad jag förstår - men ändå!

Barnen fick innebandyklubbor i present av en annan kusin, som spelar i vårt svenska landslag i innebandy (damer) och det senaste året har befunnit sig i Schweiz och spelat. Så, hon försökte säkra återväxten genom att ge alla barnen klubbor i helgen :). Och oj, vad de HAR spelat sedan!

Den tredje lite mer internationella kusinen var hemma från Barcelona över helgen. Hon driver en inredningsbutik därnere, med bl a den spanska agenturen för Himla of Sweden.

Hon läser också nyheter på svenska på Barcelona-TV varannan vecka. Såg att det nu var en A-K som läste på länken, min kusin heter S och skall vad jag förstår prata där igen på torsdag :). Håll tillgodo.

Och här går man och trampar i sin förort. Jaja. Majoriteten av oss gör trots allt något ditåt. Hittills har vi åstadkommit 10 stycken reproduktioner, så. Vi har en 01:a, 1 02:a, ingen 03:a - men då hade vi istället min morbrors bortgång och en kusins bröllop, 1 04:a, 3 stycken 05:or, 1 stycken 06:a och 3 stycken 07:or. Ingen officiell 08:a än - och det lär väl kanske bli svårt. En annan släkting i samma by skall dock få en liten i oktober iallafall. Vi får se hur det blir med 09:a :). Hittills har det varit någon ny till midsommar vartenda år i flera år ju. Kanske det är någon ny pojk- eller flickvän vi får presenteras för istället nästa år bara, haha!

Nåja, nu var det ju årets midsommar jag skulle rapportera om - och till den var det tre nya - två pojkar och en flicka. Men, som sagt - förutom lite skurar här och var, så har allt flutit på helt suveränt. Vi har kunnat sitta ute det vi har velat, med långbord och god mat o s v - för då har det inte regnat o s v. Så, om det nu tvunget skulle regna lite under midsommarhelgen, så har vädergudarna på det hela taget varit väldigt humana mot oss!

Men, som man alltid säger: Borta bra, men hemma bäst!

Ytan i mammas och pappas stuga (där min ena syster med familj + våra föräldrar huserar så här) är inte den största och man går liksom på varandra rätt lätt. Mamma vill dessutom ha det på ett speciellt sätt mest hela tiden - vilket kan vara svårt att upprätthålla med 5 barn och 6 vuxna + 2 hundar. Framför allt de där 5 barnen ställer liksom till det på olika sätt :). Då suckar mamma och jag blir stressad. Så, det finns en anledning till att vi nog inte åker dit något mer i sommar - iallafall inte medan mamma har semester. Vi kanske tar några dagar i slutet - då hon har börjat jobba :).

Nu vet jag att min man är rätt sugen på den här datorn, han också - efter internetavhållsamhet sedan i onsdags på jobbet, så. Jag får väl sluta blaja nu då.

Vi hörs!

tisdag 17 juni 2008

Glad Midsommar!!

Kan börja med att berätta att jag tillbringade kvällen igår med att göra mer Rabarberchutney med lime och ingefära :). Så, om det är någon av er som läser detta, som kommer att träffa mig under kommande helg, så finns det en viss risk/chans (välj själv) att ni får smaka sådant!

Nu skall här packas och färgas håret - så jag har inte alls tid att sitta här.

Imorgon packar vi bilen när vi kommer hem från jobb/fritids/dagis och sedan far vi.

Så, jag önskar alla en riktigt skön midsommar! Vi hörs när vi kommit hem igen!

söndag 15 juni 2008

Jodå...

... visst var jag lite seg igår morse. Då var det faktiskt superskönt att ligga där uppe i T:s säng, lite som i ett fågelbo. Man ser och hör allt, men behöver inte ta aktiv del i något eftersom man inte till fullo syns :).

Sedan var vi ju då på 30-årsfesten inne i sta´n. Det var segt. Inte bara för att jag bestämde mig för att köra, men för att det liksom inte kom igång någon gång... Först mat, sedan tårta och kaffe och presentöppning och sedan... Ingen musik... Inget... Då åkte vi hem, typ :). Hade varit lite roligare om det hade varit lite mer ös. När min unga svägerska F föreslog att han skulle dra igång Singstar så var det bara "senare"... OK, folk kanske hade velat bli mer onyktra eller något, men en sådan som F skulle ju åka hem (nykter så 14 år hon är) så - det hade kunnat komma igång lite mer iallafall.. Jaja. Nu har vi gjort vår plikt iallafall. Och han hade inte varit på Grönan sedan han var typ 10. Men, så är han rätt nyinflyttad till storsta´n också, kommande från västkusten från början - så han har la´ varit på Liseberg kan man tro?! Så, nu får han prova detta som vuxen också :). Vi har då varit på Grönan i stort sett varje år, även innan vi hade barn, tillsammans med kompisar och så - så för oss är det definitivt inte något som är enbart förknippat med barnfamiljer. Men, vi kanske är konstiga eller något :). Det kan vi i så fall leva med.

Idag har vi förberett oss för veckan - men på kvällen nu så insåg vi att M var lite väl varm, så D får nog vabba för ett annat barn imorgon. Förkyld - men inte så farligt. Mest varm bara. Vi får se vartåt det barkar. Hoppas han kryar på sig snabbt - på onsdag kväll har vi ju för avsikt att åka norröver för midsommarfirandet. Nåja, det ordnar sig nog.

Förresten så gav jag bort min största burk med "Rabarberchutney med lime och ingefära" till svärmor igår. Som lite "tack för alla rabarberna och tack för barnvakten" - så nu skall jag koka lite mer tänkte jag. Kanske man kunde ta med sig till midsommar? På midsommardagen grillar vi alltid tillsammans hos mormor - då kanske det kunde passa. Jag har dock inget sagt till någon om det än - måste se om jag hinner först. Det får bli en bonus om jag kommer med det där, bara. Så, ni som jag träffar om några dagar - se glatt överraskade om jag lyckats :)!

lördag 14 juni 2008

Hemma igen!

Har nu varit på After Work. Är mer onykter än vad jag tänkt mig vara vid den här tiden = förmodligen bakis imorgon... Hate that!

Men, vi har haft supertrevligt! Nu ska jag bara klättra upp i T:s loftsäng eftersom jag vid något svagt tillfälle lovat henne att sova i min säng...

(Det tog betydligt längre tid än vanligt att skriva det ovanstående, kan jag meddela...)

torsdag 12 juni 2008

Vab

Ja, som rubriken anger så har jag vabbat idag. L har fått en infektion i nagelbandet på höger pekfinger. Vi har sett att det har sett lite rött ut, men när vi var på sjukhuset på Barnögon för en koll av killarnas eventuella skelning (har man en farfar som är rejält vindtyrig så har man, då hamnar man där *s*) så passade jag på att gå förbi med honom på Närakuten när vi ändå var där. Det såg dessutom lite värre ut än tidigare. Läkaren vi träffade där, sa att han var lite lite avvaktande till att ge penicillin, så vi fick en salva och lite förhållningsorder om att hålla det rent och torrt och så då smörja tre gånger om dagen... Att hålla det rent och torrt i kombination med grävandet på dagis - nej, jag tror inte det. Så, därför blev jag hemma med dem idag. Hursomhelst så fick jag också instruktioner om att komma tillbaka om det började vätska sig och komma något gult eller grönt. Och det gjorde det idag - så vi har varit där en sväng till, och fått penicillin... Han har dessutom något sådant där på sin ena stortå också, som han till skam å sägandes har haft ett litet tag - kanske sedan förra veckan eller något. Men, vi har liksom tänkt att det där läker väl... Det ser lite nageltrångsrelaterat ut, om man säger så. Nu kanske medicinen tar det också, om vi har lite tur. Imorgon får dock D stanna hemma - för även om det är samma ställe jag har arbetat på hela tiden, så känns det inte optimalt att börja med att fylla i sin första tidrapport som anställd med komptid för läkarbesök (i onsdags) och vab ovanpå det. Då kan man ju iallafall minimera det lite. Idag hade jag inget val, eftersom D har varit på golftävling hos en leverantör i Småland. Åkte igår morse och kom hem nu ikväll vid 7.

Imorgon skall vi för övrigt ha lite After Work med jobbet. Inte på plats i huset, men på ett ställe i centrala staden där vi alla jobbar. En av kollegorna känner han som har det, så han har ordnat med bordsreservation på uteserveringen :). Vi blir någonstans runt 25 personer från 4 olika avdelningar - som ingår i samma sektion. Vi jobbar rätt så nära varandra - 3 av avdelningarna sitter i samma stora rum och den fjärde pratar vi med folk ifrån flera gånger om dagen - så det skall bli kul att träffas lite vid sidan om så där.

Namngivningspresent till Malmö är också fixad och avlämnad. Det blev en sådan här:













och två små böcker i pekboks-variant d v s sidorna var tjocka, men innehållet var lite mer åt sagobokshållet, om man säger så. Den ena handlade om en liten pojke och där kom en fjäril fladdrande och landade än på hans HAND och än på hans HUVUD - pedagogiskt som bara den när man så småningom skall träna kroppsuppfattning :). Den andra innehöll bilder på småkryp - som nyckelpigor och spindlar o s v. Jag hoppas och tror att det skall bli bra!

På tal om det skall jag ta och räkna pengar en stund och kräva resten av familjen på deras delar för presenten. Ja, inte min närmaste familj - utan mina syrror och föräldrar..

tisdag 10 juni 2008

Rabarberchutney med lime och ingefära

Det skall jag prova att göra om en liten stund :). Har varit till IKEA och köpt glasburkar med tättslutande lock och Atamon för att sterilisera dessa finns redan hemma. Så, snart!

Jag har dessutom varit en sväng till Grönan (igen!) och köpt ett presentkort (igen!) på ett åkband och en entré till D:s kusin C som har 30-årsfest på lördag. Vi tyckte att det var mycket roligare att köpa det än det överdragslakan med resår som hans mamma hade önskat via svärfar... Svärfar som för övrigt tyckte att "Grönan?! Han är väl ingen barnunge heller?!" Nåja - det är tur att VI tror att C inte har gått och blivit farbror och förlorat hela sitt barnasinne. Vi inbillar oss att han tycker det är roligare med Grönan än ett lakan i 30-årspresent... Så, våra "gå-ihop-planer" gick därmed om intet.

Tips på namngivningspresent, anyone? Min kusin M skall namnge sin lille son på söndag och kusin A skall åka ner till Malmö och bevista det hela. A har erbjudit sig att ta med present från oss, så nu måste ju här snabbt handlas. Någon som har några roliga tips? Om man ändå hade vetat vad pojken skulle heta, så kunde man ju ha gjort något fint med hans namn på - men det är en väl förborgad hemlighet som de inte tänker berätta förrän vid själva ceremonin. Hrmpf!

D håller för övrigt på och stökar med sin golfbag - skall åka på golftävling imorgon och kommer inte hem förrän på torsdag. Det en av deras leverantörer som anordnar så han och gamla chefen och nuvarande chefen beger sig imorgon bitti. Så, imorgon kväll är jag alltså gräsänka... Får man säga - SKÖÖÖNT?! ;)

Jo, förresten - när jag har provat receptet på chutneyn - så återkommer jag och tipsar om det, om det blev gott. Nu pyser jag!

måndag 9 juni 2008

Måndag

En helt vanlig måndag med precis lika mycket att göra som vanligt...

Har fått en lapp hem från fritids att T skall ha med sig badkläder varje dag nu i sommar och lite annan info om deras upplägg av sommarfritids. Det verkar faktiskt jättekul! Tror ni en ganska kort 37-åring skulle kunna smälta in som 7-åring några dagar och få leka och vara med?! Inte?! Jaja, jag får väl leva genom henne då - hon får berätta allt kul varje kväll istället :).

Imorgon är min sista dag på TT, på onsdag börjar jag alltså min anställning på SI. Äntligen!! Det känns pirrigt att hoppa efter 10 år minus 5 dagar, men samtidigt - hur skulle man kunna vara bättre förberedd för en ny arbetsgivare efter att ha jobbat där i 20 månader redan?! Jag vet vad jag gör, och är övertygad om att det är rätt. Även om det känns lite läskigt!

Diskussionerna om solkrämen på dagis fortsätter. Nu har en pappa dragit igång och ringt förskolechefen och en representant på kommunen idag. Kommunrepresentanten ställde sig mycket mycket frågande till det hela. Och förskolechefen skyllde på personalen - att det kommit in ett brev från personalen där de skrivit att de inte har tid - d v s de har tidsbrist. Alltså, det hela är ju så barockt när de skyller på tidsbrist. Hur i hela friden kom de alls UT med alla barnen i vintras då - med alla vinterkläder och så - om det tar för lång tid att sätta på dem ett par skor och lite solkräm?! Tidsbrist, my ass, där de står och bronzar i minimala linnen och korta shorts och snackar med varandra. En pedagog hade sagt till en av våra grannar att barnen fick väl ha långärmat på sig då. Min enda kommentar är: Då vill jag se pedagogerna i långärmat också, om det nu inte är alldeles för varmt för att kunna ha det på sig. Alltså - att säga att de vägrar att skydda våra barn mot solen på sommaren är ungefär som att säga till oss på vintern: Vill ni att barnen skall vara skyddade mot kylan idag, så får ni klä på dem hemma på morgonen för vi har då inte tid att hålla på och klä av och på dem när vi ska gå ut på eftermiddagen!!

Det borde ju rimligen ta längre tid...

söndag 8 juni 2008

Vildängel och Portugal

Tänkte inleda med att tipsa om den senaste boken jag läst ut - ja, direkt efter "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini (som jag gärna rekommenderar!!) så började jag med "Vildängel" av Lina Forss. Den är också slut nu :(. Och den rekommenderar jag också gärna! Kan inte riktigt sätta fingret på varför jag gillade den så mycket - men på utsidan står en kommentar utklippt ur recensionen i Aftonbladet "Vildängel är som ett riktigt lyckat sommarprogram". Och precis så måste jag säga att det känns. Lättsmält, lite humoristiskt så där - lite vardagligt men ändå inte... Läs den om ni får chansen!

Ja, EM har börjat och jag måste säga att jag inte hänger med ett dyft. T hänger med betydligt bättre än vad jag gör - så, så sent som idag imponerade hon på mig med att informera mig om att Sveriges första match inte är imorgon, utan på tisdag och att den är mot Grekland. Där ser man!

Egentligen skulle jag nog kunna vara intresserad - men jag blir anti när D är så jäkla på, på något sätt... Jag har den tendensen att bli lite motvalls emellanåt och det här är ett bra exempel. Fast, jag misstänker att jag ändå kommer att titta på tisdag :). Skulle ju egentligen ha tittat igår också - ni har väl alla fått "kedjemailet" med ämnesraden "Varför vi kvinnor skall hålla på Portugal i EM". Har ni missat det så kan ni se orsakerna nedan:





OKEJDÅ - jag kan tänka mig att hålla på Portugal - om ni tjatar ;).

Grillningen hos svärmor igår var OK - men jag kan säga som så att jag gärna skickar man och barn själva dit nästa gång. Hon är klart speciell och vad hon skall med den nyblivne maken till, det kan ingen människa förstå (utom hon, får man förmoda). Han är verkligen en märklig prick, för att säga det snällt! Men, jag fick med mig en massa rabarber hem som jag idag har omvandlat till rabarberkräm till mellis till barnen och deras kompisar och imorgon tänkte jag göra rabarber- och limechutney som visst ska vara väldigt gott till grillat. Kanske det blir lite rabarbersaft också, förutom att jag vill ha lite i frysen för att kunna slänga ihop en paj till efterrätt lite nu och då.

Jo, jag måste berätta också hur M imponerade med sin slutledningsförmåga idag vid middagen. D serverade oss alla vitlöksbröd och tog själv en sådan där ände (som ju är lite hårdare) varpå jag sa att "Du ska inte äta en sådan där ände" med tanke på hans provisoriskt lagade tand (den är fäst med trådar, någon plast och någon form av tandcement för närvarande) - men just det SA jag inte - men M förstod han också så han sa till D att "Tanden sitter fast nu va´?! De satte fast den bra?" eller något i den stilen... Där blev jag lite imponerad av att en knappt tre år gammal liten en, liksom hörde det som inte sades, för vi hade inte pratat om tanden på hela dagen innan heller.

Jag drar mig för övrigt för den här himla blöjavvänjningen, för gudarna skall veta att när L är utan blöja så pinkar han typ där han står. Han KAN komma på när det precis är för sent, att javisstja, jag skulle ju säga till... Den andra jeppen han VILL inte. Vissa mornar har han helt torr blöja, men vägrar likafullt att kissa på toaletten. Jag sliter mitt hår... Vi har pratat om ett stjärn-belönings-system, men jag tror det blir för abstrakt för dem. De vill ju ha en omedelbar belöning - typ en godisbit. Att få en stjärna som tillsammans med andra stjärnor sedan kan bli något kul blir kanske för "långt bort". Men, de kan ju å andra sidan inte gå omkring och äta godis varenda dag, det känns inte riktigt bra. Jaja, vi får väl se hur det slutar.

fredag 6 juni 2008

Robert Wells på Brännaberget :)

Jo, förresten - hörde Robert Wells gästa Lotta Bromé på Radio Stockholm häromdagen och fick då veta att hans enda "hit" - den enda som nått Svensktoppen handlar om Brännaberget i Överkalix! Haha - han och Charlie Norman hade visst tagit en av Roberts gamla låtar och skrivit en ny text när de hade varit på denna fantastiska plats och spelat :). Och, visst är där vackert?! Vi som varit där, vet.

Men, att kalla att åka ner till centrala Överkalix för att "dra ner på sta´n" ja, det hör väl inte direkt till vanligheterna *s*...

Vill du höra hur den går? Skruva upp ljudet och klicka här:

Upp på berget

Tuuur att han inte kallade platsen för "den där hålan" för DÅ hade jag blivit arg :)!!

Badpremiär!

Ja, den egentliga utomhuspremiären för bad har ju barnen gjort för ett tag sedan - i vår lilla uppblåsbara pool på altanen, men idag gjorde vi säsongspremiär för att åka till ett "riktigt" utomhusbad. Just det vi var till har vi inte varit förut, men T:s kompis, tillika vår granne V och hennes mamma skulle åka dit och då tänkte vi att vi ju kunde prova vi också. Den stora fördelen med det är att det ligger nära - bara på andra sidan motorvägen, i princip. Två pooler finns det där - en plaskvariant och en som är 90 cm djup. Passade bra för alla storlekar på våra barn, alltså. Det var dock alldeles för kallt i båda poolerna för att mamma badkruka skulle göra mer än doppa fötterna ;).

Vi var där ett par timmar för att sedan åka hem och duscha av oss för att åka till familjen B. Jag och grabbarna tog bussen (något som DE tycker är väldigt spännande) och T och D hämtades av N och L från familjen B, i deras golf-cab - läckert tyckte förstås T. Hon och L hade visst ylat och gått på typ hela vägen :).

Så, hemma hos familjen B har sedan barnen gungat, hoppat studsmatta och åkt sådan där vatten"slide" eller vad man skall kalla dem - en sådan där plastbana som det rinner vatten på och som de får liksom halka runt på... Den gick dock sönder efter bara en liten stund, så den roligheten var tyvärr rätt så kortvarig. D och T provade också familjen B:s Guitar Hero - så nu vet vi vad D skall få i födelsedagspresent! Sedan har vi grillat kyckling och mått allmänt gott innan vi tog bussen hem igen. Kändes rätt så lyxigt att ingen av oss körde, så D fick ta sig några kalla öl och jag fick vitt vin blandat med cider, alldeles iskallt det också. Så gott och skönt att bara sitta och "surra" medan barnen lekte på.

Imorgon skall T få följa med grannen igen, till samma ställe - och så skall D hämta henne lite tidigare eftersom vi skall till svärmor på middag på eftermiddagen. Första gången vi är ditbjudna sedan hon flyttade hem från Spanien i oktober. Ja, de har ju haft så trångt förut... Eller något... Det blir nog trevligt hursomhelst! Satt just och funderade på om vi borde ha en bröllopspresent med oss ut när vi kommer eftersom de gick sta´ och gifte sig i februari. Nja, vi väntar nog kanske på det - de har sagt att de ska ha "stor" grillfest någon gång i sommar, som en bröllopsfest i efterskott eller hur man skall säga, så vi kan nog vänta med gott samvete. Tror jag.

torsdag 5 juni 2008

Sommarlov!

Japp, så har min älskade dotters allra första sommarlov börjat!

Hon var så fin i sin vita klänning med vita strass-stenar på, nya vita fin-skor och nya örhängen när vi gick iväg imorse. Fjärilar i magen hade hon, det sa hon och i handen bar hon de röda rosorna till läraren och fritidspedagogerna som arbetat i klassen.

Vi möttes först i klassrummet och läraren delade ut terminsintyg till alla barn, de fick också varsin ros och en liten chokladbit. Sedan överlämnade jag presenten från barnen och så gick vi ut på skolgården.

Där samlades alla barn och alla föräldrar på hela skolan och de som hade spelat något instrument under året musicerade medan vi andra sjöng (T hade dock spelat för kort stund för att komma på fråga). Det gick jättebra för den blödiga mamman ända tills vi kom till den sista sången - "Den blomstertid" då fick jag bara stå och svälja istället för att sjunga... :)

Efter detta bjöd skolan alla inblandade på saft och jordgubbsbakelse i form av rulltårta med grädde och en jordgubbe på. Supertrevligt!

När vi sagt hejdå till alla så gick vi ner till godisaffären och T fick så gott som fritt spelrum för att plocka ihop en påse för 50:- som vi hade lovat henne. Gissa om hon smaskat hela dagen sedan :).

Sedan har vi haft grannpojkarna på besök (M & L:s kompis T och hans storebror M som kommer att gå i samma klass som våran T i höst) har varit här och plaskat i poolen en stund.

Super Supreme med Cheezy Crust från Pizza Hut blev kvällens middag dagen till ära (en av T:s absoluta favoriträtter) och sedan har jag suttit en stund ute på altanen med en god bok och ett glas martini (Badpojkarna T & M som jag nämnde ovan har precis kommit hem från Rhodos - och med dem hade jag gjort en beställning på en ny flaska.) GOTT!!

Imorgon ska vi åka och bada och sedan blir det grillning hos familjen B. Men, nu funderar jag faktiskt på att ta min bok med mig och krypa ner i sängen. Boken är bra, och jag är trött...

Vad jag läser? "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini, författaren till "Flyga Drake". Me like!

onsdag 4 juni 2008

Picknick

Idag har vi varit på picknick med T:s klass, arrangerad av mig... Så, nu är jag trött.. Men, det var jättetrevligt - den nya fröken kom också tillsammans med sin dotter och make och den gamla fröken kom tillsammans med sin lilla treveckors son. Vi picknickade och sedan lekte vi "Rymlingarna från ålderdomshemmet" och spelade lite brännboll.

Imorgon är det skolavslutning.

Och imorgon slutar mitt uppdrag som klassmamma. Så skönt! Jag kommer INTE att ta på mig det igen nästa läsår. Det räcker bra med ett - speciellt som jag har varit ensam. Visst - vid klassfesten i höstas så hjälpte framför allt två andra mammor till en hel del och till denna picknick så har en annan mamma hjälpt till. Men, alla initiativ har varit tvungna att komma från mig. Det har dessutom varit en hel del insamlingar - först till alla pedagogerna till jul (en klasslärare och två fritidspedagoger) och sedan så slutade den ena fritidspedagogen i april (en adjö-present) och så fick klassläraren barn i maj (adjö-present och bebis-present) och nu så ska den tredje fritidspedagogen som trätt in som lärare de sista veckorna + de två som fungerat som fritidspedagoger ha en varsin sommarpresent. Och dessa har jag fått rodda på egen hand. Bara det att komma på något bra att köpa är ju toksvårt. För att inte säga tidsödande sedan att köpa det man kommit på...

Till honom som varit med hela terminen och nu varit lärare den sista tiden har jag köpt ett presentkort på ett åkband på Gröna Lund (egentligen i stil med H&M:s presentkort, ett plastkort laddat med 280 kronor) för T sa att han busig och tycker om att leka, typ. Så, då hoppas vi på att det skall passa.

Till tjejerna som bara varit inne i klassen en kortare stund har jag "bara" köpt varsitt litet halsband med flera saker på, liksom, någon form av fejk - men snyggt för all del. Och till alla tre har jag köpt varsin röd ros också.

Hoppas att både de och de som har lagt pengar blir nöjda med vad jag har åstadkommit.

Nu ska jag gå och leta igenom min kropp efter fästingar - kan väl säga som så att när det är så här varmt så växer gräs rätt fort... Och där vi skulle ha picknick, var inget undantag...

måndag 2 juni 2008

På krigsstigen...

Ja, det är jag!

På M & L:s dagis har personalen bestämt, nytt för iår, att de inte tänker befatta sig med några insmörjningar av barn med solkrämer längre. Vill vi att barnen skall vara insmorda får vi ordna med det innan de kommer på morgonen - alt ha långärmade byxor och tröjor på dem.

Gissa hur varmt det kan bli på en dagisgård som inte ens kan odla gräs för att det ligger i en sluttning och vid regn sköljs allt bort? D v s det finns bara sand. På framsidan av gården brukar fyra av fem avdelningar vara samtidigt vilket torde innebära ca 60 barn. Hur mycket tror ni skuggan räcker till?

Jag säger inget om att vi skall ha huvudansvaret för att de skall smörjas in tills de kommer dit på morgonen - men att vägra smörja in dem på de mest utsatta ställena såsom händer, ansikte och öron d v s de kroppsdelar som de också skaver av mest mot kudde o s v och tvättas av mest - efter lunch och vila - det tycker jag är helt barockt!

En annan av mammorna på dagis, tillika min ena granne, försökte tala med den alldeles nytillträdda förskolechefen idag - och blev fullständigt utskåpad. Det var liksom inte läge för diskussion överhuvudtaget. Så här hade de bestämt det, basta!

Så, nu letar jag info om hur mycket som skavs av under dagen på ett litet barn - och hur lite en tunn t-shirt de facto skyddar... Här hittade jag lite:

Testfakta

Testet i pdf-format tänkte jag skriva ut och ge till förskolechefen - om jag lyckas hitta henne. Hon har sedan hon tillträdde i april inte skickat ut vare sig en liten presentation av sig själv eller visat sig på annat sätt och presenterat sig. Så, hon gör ju en snygg profilering så här, kan jag tycka. Att komma med ett sådant här brev lagom till öknen börjar ta form, det är väl fint?!

Jag förväntar sig inte att någon skall tro att jag kommer ge mig utan strid. Min första kommentar när jag såg det där var att "javisst - så kan ni ju göra, men då får ni vara inne med mina barn på eftermiddagen!"... Jag bad en av pedagogerna framföra detta till förskolechefen för ett par veckor sedan, men har inte fått något svar på det än.

Deras argument var att de inte klarade av att smörja in så här många barn... Men, när man framför kritik för att de över-intar så har de ju inte såå många barn... Nähä?!

Hittar ni mer matnyttig information till mig på nätet - skicka mig gärna länkar. Jag är inte världens bästa på det här med att googla, även om jag gör mitt bästa :).

söndag 1 juni 2008

Vackra människor och "healies"

Har både idag och igår befunnit mig en hel del i vårt stora köpcentrum som finns på gångavstånd hemifrån. Har dels köpt en present till T:s skolfrökens nyfödde lille son (från klassen - är ju klassmamma), och shoppat en del skor till både mig och barnen. M och L har fått sandaler, T har fått tygskor, ett par slip-ins och ett par fin-skor till skolavslutningen och jag har fått nya typ ballerinaskor och ett par tygskor. Förutom det har jag också fått ett turkost linne, en vit cardigan (att ha över axlarna till den klänning jag tänkte ha på skolavslutningen som har halterneck) och en svart munkjacka, typ. Mina skor har jag fått i födelsedagspresent av dels svärfar med familj och dels av svärfarmor som skickade en slant. Tre par av barnens skor köpte jag på Skopunkten vilket alltså innebar att jag bara betalat för två av dem. Bra business för en trebarnsmorsa, haha!

Under mina sejourer i centrumet så har det slagit mig att det finns väldigt många vackra människor... Tror ni det beror på att JAG är på så bra humör av det här vädret och därför är så välvilligt inställd till de flesta eller beror det på att folk i gemen är på bättre humör och liksom blommar upp och liksom gör sig vackrare?

Hursomhelst - det har varit trevligt att gå omkring där, oavsett anledningen :).

Med bara några dagar kvar på godislöftet har T nu kommit på att hon nog skulle vilja byta inlines mot ett par healies - ja, ni vet sådana där gympadojor med hjul på hälen som ungarna "slidar runt" med överallt. De ser verkligen supercoola ut, så jag förstår henne - men både mamman och pappan har sina funderingar på säkerheten... Lite fungerar de ju som inlines, men man har just inga skydd såsom hjälm eller handledsskydd. När jag googlat lite på dem så är det just det som anförs som negativt angående dem - så jag vet inte riktigt. Samtidigt som jag inbillar mig att hon kommer att använda dessa mer än ett par inlines och för att det är lite kul att hon har kommit på något "eget" - ingen av hennes närmaste kompisar har några sådana här... Kanske om man fick henne att ha hjälm o s v? Ja, vi får se. Samtidigt så finns det en massa andra vinster, som jag/vi ser det - med inlines. Dels så övar man ju upp sina skridsko-talanger och dels så blir det ju betydligt mer "fysisk" träning av att ha inlines på sig än att ha ett par gympadojor så där. Ja, vi får se. Vi har sagt att vi skall fundera på saken. På torsdag skall det dock handlas är det sagt. Då har hon uppfyllt det hon lovat - och just nu har hon noggrann nedräkning och pratar godis typ hela tiden :D. Tänk att suget inte lagt sig? Hon lär väl bli varse snart att det inte är så gott som hon målar upp för sin inre bild för närvarande...