torsdag 30 juli 2009

I väntans tider

Ja, jo - jag vet ju att jag tidigare sagt att vi skulle vänta i ett par veckor till innan hamsterköpet. Men, så var jag och T i en butik för att kolla burar - och sprang på en hamsterkull med cremefärgade och svartvita hamsterungar. Uppfödda hos en privatperson som de är var/är de väldigt handtama och han i djuraffären skulle just ge dem mat så han lyfte ner buren på golvet och öppnade takluckan, så T fick sätta ner händerna. En av hamstrarna (en cremefärgad och lite vit) var mer intresserad av T än av maten och klättrade direkt upp på hennes hand. Vi tog ner den - och den klättrade upp igen. Och igen. Och igen. Så, gissa om beslutet om vilken hamster T ville ha var taget i det ögonblicket?

Därför, igår efter att vi varit på Lådbilslandet hela familjen - var vi och köpte bur och tillbehör. Sedan flyttade vi om möbler på hela övervåningen - ett par små byråer skall agera bord för hamsterburen, en annan byrå skulle flyttas till ett annat ställe i T:s rum för att hamstern skall få en bra och lugn vrå och istället för de små byråerna (varav den ena kom från killarnas rum) skulle de få ett par andra byråer som stått och "väntat" på intransport till dem, i vårt sovrum. Hängde ni med? Ja, man kan säga att denna lilla varelse har orsakat något av "hela havet stormar" på vår övervåning - som för all del blev väldigt bra, men som inte är helt klar än. Allt det där som liksom låg i lådorna som ju egentligen inte användes, måste nu få sin verkliga plats - eller kastas eller ges bort eller... Ja, alla förstår nog problemet. Speciellt som detta innebar att ett par gamla fula byråer nu också skall kastas.

Hursomhelst - så går vi alltså i väntans tider nu. Enligt konstens alla regler så skall man inte köpa en hamster på dagen, eftersom de ju sover då. Utan det är först på eftermiddagen/kvällen som man skall "ge sig på den". Och eftersom vi var där vid tre-tiden sist (för ett par dagar sedan) och just de här hamstrarna var väldigt aktiva då - så har vi sagt att vid tre skall vi åka dit. Gissa vem som var uppe med tuppen imorse? Inte kunde T sova heller! Vi höll på och gjorde iordning buren enligt konstens alla regler till tio igår och strax efter sju var hon uppe och studsade. Nu skall hon få följa med D och tvätta bilen för att få tiden att gå lite fortare. Som hon längtar...

4 kommentarer:

Nenny sa...

Så spännande det låter. Hoppas den är på plats nu och allt går som det ska. Hur blev det med bur? Vi ska få tummen ur och köpa kattlåda, sand, matskål, mat osv så fort som möjligt. Vet inte helt säkert när vi får vår kattleverans.

Tantti sa...

Kom inte min kommentar om min hamster Beck med? Provar igen. Min hamster hette Beck för att den var becksvart. Lycka till med nykomlingen.

Angie sa...

Finns det något härligare än att se förväntan i barnens ögon?
jag önskar er lycka till med er nya familjemedlem!

Mamma J sa...

Tack tack, jo hon är här nu. Skall skriva ett litet separat inlägg om det...