söndag 26 juli 2009

Vuxna människor...

... kommer visst snart att ha en hamster, haha! (Syftar på bloggen som jag har i min lista).

Jag har ju lovat mina barn, framför allt T då, att de skall få en hamster när vi har haft semester klart. D v s om ett par veckor då. Den officiella versionen är att den är alla barnens. Den inofficiella är att den är T:s, eftersom det är hon som tjatat mest - är en stor djurvän - och är den som kommer att få sköta om den. Ytterst är det dock jag som är ansvarig, eftersom D överhuvudtaget inte tänker befatta sig med en råtta, som han uttrycker det. Men, vi tar det hela med ro - jag och min dotter.

Idag tog vi oss en promenad för att kolla läget på bur-fronten. Lite vad som finns, vad man skall ha o s v. Kom hem med en hamster-bok. Så, nu skall här läsas på och sedan skall vi väl så smått börja införskaffa tillbehören. T är bokstavligt talat eld och lågor. Hon har längtat efter ett eget djur så länge och en hamster känns som ett bra första projekt. Inte så betungande om hon nu inte skulle greja det. Men, hon vet att detta är ett test inför eventuella andra djur längre fram, så. Nu vill det till att hon sköter det som hon skall. Det är baske mig inte utan att jag tycker det skall bli lite kul jag också!

4 kommentarer:

Angie sa...

Hej o välkommen hem!
Mimmi fick en dvärghamster när hon var yngre. Lätta att sköta om och lätt att göra rent buren. Dessutom blir de bara 2-3 år gamla.

Mamma J sa...

Tack Angie!

Ja, det är lite det som lockar: att skötseln inte är så väldigt omfattande och att de inte blir så tokgamla om det nu inte funkar alls. Och funkar det - så är det ju bara toppen. Då vet vi. Och så har vi köpt oss lite tid och henne några år till på nacken innan det skall skaffas något mer tidsödande husdjur :-).

Nenny sa...

Har inte du läst om vår snattrande anfallande mördarhamster i min blogg? Nej det kanske är möjligt att jag inte skrivit så mycket. Buren är försedd med extra lås så ingen ska försöka öppna av misstag och tro att man kan plocka ut den och gulla med den. Köp inte en dvärghamster är mitt råd. Att städa bur och ge mat och sånt går att lösa, skräm den för dammsugaren eller mata när den sover. Vår är inte längre rädd för dammsugaren vilket försvårar det hela lite...
Vi har ju katt på g nu!

Mamma J sa...

Nejmen, vad nu? Nej, det har jag alldeles missat! Det måste du genast reparera... Berätta!

Och nej - vi skall ha en guldis.