måndag 24 mars 2008

Hemma igen

Eftersom företaget som D jobbar på precis har fått en ny ägare så ville den nye ägaren inventera hela lagret idag när butiken är stängd. Han bad då D som jobbat där längst och har mest övergripande koll att hjälpa honom. Självklart ville D visa sin goda vilja, så vi åkte hem redan igår kväll när barnen skulle sova - istället för idag mitt på dagen. Det var faktiskt rätt så skönt att åka så, även om det ju alltid är jobbigare för chauffören att köra i mörkret. Men, just det här med att majoriteten av barnen sov i princip hela vägen och så det här med att få ha hela dagen idag hemma istället för att komma hem framåt eftermiddagen/kvällen - det är skönt! Imorgon är det ju jobb, dagis och fritids igen (ja, det är ju inte skola eftersom det är påsklov den här veckan).

Påsken har varit bra! Vi har bl a besökt en gård utanför Falun där ett par kollegor till mamma har får och just nu ett lamm, höns och hästar och inte minst ett par traktorer! Det hela var mycket spännande för alla mina tre (M:s favoriter var traktorerna, T:s den ena hästen och hönsen och L:s hönsen och äggen). Kusinerna O och A var också med men A hade just ingen åsikt ;). Om tre veckor ungefär så ska 15-20 tackor lamma där ute - och i den vevan ska vi upp till Falun igen för A:s dop - få se om det funkar att vi kommer ut igen då en liten sväng - det vore ju bara för mysigt att få se en massa små lammungar. Det lamm de hade nu var lite "för stort" för att betraktas som riktigt sött :). Vi får väl se om de alls har tid att ta emot oss då.

Sedan fortsatte ju helgen med att rätt person hade dansat klart i Let´s Dance. Han har sin charm för all del, men nu var det nog :).

På lördagen sedan så for vi till ett nyöppnat lekland i Borlänge. MIN IDÉ som HAN har snott *s*! Jag har ju sagt förut att jag skulle flytta upp och öppna ett typ "Nickis" (http://www.nickis.nu/) på Södra Backa i Borlänge eftersom det mig veterligt inte har funnits något sådant i varken Falun eller Borlänge tidigare. Borlänge är lite av en knutpunkt för många andra orter i Dalarna som åker dit och storhandlar o s v så jag tänkte mig att det skulle vara en bra plats för något sådant. Dessutom har man ju högskolan där, så då skulle man lätt få studenter att arbeta lite extra där o s v. Men, jag säger bara så här om det ställe som nu öppnats (Charlies lekland) - att ja, i sin nuvarande form överlever det i max ett år!

För det första så kostade det 80.- per barn mellan 1-3 år på helgerna, för äldre barn d v s som T - kostade det 95.-. Sedan fanns där två stycken hoppborgar, en studsmatta och ett litet tält där man kunde skjuta bollar på varandra + en liten klättervägg. Vidare fanns det en klätterställning med en liten rutschkana där man hamnade i ett bollhav - denna ställning fick dock inte barn över 4 år vara i. That´s it! Alltså, att betala 95.- för att hon skulle få hoppa i ett par hoppborgar, typ - ja, det gör man bara en gång.

Jag kanske är bortskämd, men samtliga andra lekland vi har varit på - Nickis då som ligger som absolut ohotad etta, Barnadiset och Barnens Planet - så är detta i särklass sämst OCH dyrast! Men, barnen var nöjda med att få springa av sig lite för all del.

Söndagen sedan - ja, det var ju igår - då fick jag äta lamm. Jag som inte tycker om lamm. Men, till skillnad från de två andra gånger jag har provat, så smakade detta faktiskt helt OK! Syrrans sambo är "gammal kock" så han verkar veta vad han gör *s*.

Till sist - en kommentar till det allmänna samtalsämnet "Vädret". Vad 17 ska vi ha den här snön till nu? Nej, bort! Den enda nytta jag hoppas att den gör nu är väl att kanske kanske lite fästingägg som var på väg att kläckas, ihop med getingägg som också var på väg - kanske får sig en rejäl knäpp på nosen och så slapp vi sådan invasion till sommaren? Kan man få hoppas på det?

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad skönt ni verkar ha haft det! Är det lilla eller storasysters sambo som är kock? Vi har tagit det lugnt, långfredagsmiddag hos mamma, porterstek- så gott och resten av helgen har bestått av mys, lite utevistelse när vädret tiiåtit, påskmat och godis. Och lite pluggande också...väldigt lite. Här är det också påsklov till veckan, dock inte för mig. Hoppas ni får en bra påsklovsvecka och ja, man får hoppas på det där med fästingar och getingar! :) Hälsa, kram Anna!