På vårt Kvantum har de satt upp ett litet anslag vid de djupfrysta räkorna där man kan läsa:
"Hur tinas djupfrysta räkor så att de inte blir "torra"? Tina räkorna i ca 2 timmar i en lag i rumstemperatur. Häll av lagen och skala som vanligt. Till 500 gram görs en lag av ½ liter vatten, 1 ½ msk salt och 2 tsk socker. Blanda tills saltet smält."
Kan säga som så - jag provade detta i helgen som var - och det var suveränt! För det första så gick tiningen förhållandevis snabbt och alla räkor tinade jämnt, eller hur man skall säga - det var liksom inte några som var isiga och andra som var helt tinade och så där. Och för det andra så smakade de mycket bra efter den typen av upptining, de blev precis som det står - inte ett dugg torra, snarare tvärtom. Så - det lilla husmorstipset bjuder jag på idag!
1 kommentar:
Hej Jessica..tänkte bara visa att jag har varit här:) Nu är det en liten lintotte som vill ha uppmärksamhet så jag säger hej hej och ses imrogon
Kram
Anne
Skicka en kommentar