tisdag 18 mars 2008

Godis

T har ju s k godislöfte - hon ingick en pakt med sin far om att sluta med godis från nyår till skolavslutningen i utbyte mot ett par rollerblades/inlines (jag vet ärligt talat inte skillnaden?!) med två stycken undantag - födelsedag och påsk.

Ja, födelsedagen är ju sedan länge överstånden - och nu pågår en intensiv nedräkning till påsk. Hon frågade idag vilken/vilka dagar det här gäller på och jag lovade generöst att det gällde alla påskdagarna. Med tanke på att vi kommer upp till mamma och pappa på torsdag, så känns det elakt att hon ska behöva hålla på sig ännu längre om de nu bullat upp med en gång. Så, hon räknade enkelt ut att det ju var rätt många godisdagar det handlade om - med stor tillfredsställelse, förstås. Med en djup suck sa hon då "Åååh, mamma, vad det kurrar i min godismage nu!!!"

Kan förstå det :).

Själv tänker jag dock införskaffa henne lite blingbling-örhängen som hon dreglat över på Guldfynd istället för godis - hon kommer att få så det räcker iallafall. Vad grabbarna ska få i sina påskägg det vete 17. Om det inte vore för det plötsliga väderomslaget så hade en varsin keps passat bra, för i söndags gick båda två med händerna mer eller mindre för ögonen när vi var ute och gick i "motljus" så att de nästan hade svårt att gå - det här med att liksom bara skymma ögonen något med händerna, just den tekniken hade de liksom inte fått in. En varsin keps eller liknande med skärm hade passat. Kanske iofs kan ta och kolla upp solglasögon åt dem. Det funkar ju även om man måste ha tjockare mössa.. Hmm, vi får se! Se, vad man blir kreativ i sitt tänkande ibland när man "tänker högt"... ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

*ler* Men du kommer väl ihåg själv när man hade godisuppehåll? Jag minns tom en påsk när vi bytte påskägg du och jag! Ännu en sak som fastnat i minnet och man undrar varför? :) Ha en fin påsk och hälsa! Kram Anna!

Anonym sa...

Vad duktig T är som har sitt godislöfte! :) Jag borde följa hennes exempel, det hade verkligen inte skadat.

Hmm, påskägg har vi faktiskt inte köpt något i år. Slarvigt kanske, men ja - det har varit så fullt upp med allt annat, så påskäggsinköp har hamnat långt ner på priolistan. Nåja, vi åker ju till "dalom" imorgon, och är vankas det ju (tyvärr?) alltid allehanda godsaker. ;)

GLAD PÅSK på er och kör försiktigt!!
Kram.