onsdag 26 mars 2008

Kökskompisar

Jag har två kompisar som ofta ofta är med mig i köket. Den ena lite oftare än den andra - men båda är mig mycket kära och de är mycket kloka.

Den som är med mig allra oftast - faktiskt i stort sett varje dag - det är Rolf. Ja, han heter så - han som sa till mig en gång för rätt många år sedan "Hej du glade kock, koka aldrig utan lock"... Och varje gång när jag glömmer locket (eller för all del, redan när jag tar fram kastrullen) så ringer hans ord i mina öron och jag tänker på honom - och fram kommer locket och se så mycket miljövänligare och effektivare man kokar allt då! :)

Sedan har jag Eva. Jag hade liksom missat den där delen av husmorsutbildningen där man får lära sig att man, när man fryser köttfärs, ska lägga den i en fryspåse och platta ut den så mycket det bara går. Ja, så det liksom blir så att hela fryspåsen fylls ut av rätt så tunt med köttfärs nästan hela vägen upp. Sedan viker man liksom in toppen av påsen, viker den på mitten och stoppar in i frysen. På så vis så är den ju så otroligt mycket enklare att tina sedan! För att inte tala om att den faktiskt tar en mer överkomlig plats i frysen än en oformlig typ klump. Och, eftersom vi äter köttfärs iallafall en gång i veckan i den här familjen så både köper, fryser in och tinar jag en hel del sådant - och varje gång så är Eva med eftersom det var hon som lärde mig detta :).

Ni som inte visste om det som Rolf och Eva tillfört och tillför i mitt liv så ofta - till er lånar jag gärna ut båda två. De räcker till er också! ;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha! Vad roligt! Vilken överraskning att dyka upp såhär i din blogg! Jag som tänker på dig varje jag gång plattar köttfärs i påsar just för att du fick en sån aha-upplevelse när du såg mig göra det.

Har du fått D att platta ordentligt eller gör hans som M, lite halvhjärtat och jättedåligt!?!?! =)