torsdag 30 juli 2009

Müsli

Nu är hon alltså här. Vår lilla Müsli, som barnen bestämt att hon skall heta.

Och jag hade tänkt att jag skulle lägga ut en liten bild på henne för att alla skall få beundra hur söt hon är. Men, jag har vid något svagt tillfälle, tror jag, lyckats radera drivrutinerna för min blue-tooth-adapter via vilken jag skulle vilja skicka över bild från telefon till dator. Jaja, tänkte jag - jag går in på Sitecoms hemsida och hämtar hem nya drivisar. Tjohejsan! Den lilla ljust blå genomskinliga USB-adaptiva stickan jag har här heter ju ingenting. Har liksom ingen kod eller liknande - och då var det ju liksom lättare sagt än gjort att försöka hitta drivrutiner. Suck. Förpackningar och liknande till stickan är för länge sedan borta, så i värsta fall får jag väl helt enkelt besöka telefonaffären och försöka snoka rätt på vad det står på originalförpackningen där. Och först därefter kunna få hem drivisar och sedan kan ni få se den lilla söta varelsen som flyttat in hos oss idag.

Hursomhelst så har allt gått hur bra som helst. Vi bestämde oss för en mellanstor bur - d v s inte den allra största som de först rekommenderade oss. Vi insåg att "alla andra" hade lika stor eller mindre än den vi nu valde, så vi har inte tokdåligt samvete ändå. Hamsterhjul, hus, hamstertoalett, matskål, vattenflaska, en liten gren från ett äppelträd och en liten "bro" har vi fått in - och det finns lite utrymme kvar ytterligare, så sååå himla farligt trångt är det ändå inte. Vi har också köpt en sådan där boll som man kan stoppa in henne i, så att hon kan springa runt lite på golvet när hon acklimatiserat sig och så skall hon få en "hage" och ett koppel också. Så, hon kommer att kunna få motion ändå. Hamsterhjulet har vi dock bestämt att hon får använda på dagar och kvällar - på nätterna tar vi helt sonika ur det från buren. Jag vet de som inte har ett hjul alls - så några timmar om dagen får räcka för Müsli, så att T får sova lite också :-).

Mest intresserad har förstås T och jag varit, vi har suttit och tittat på henne massor och fixat och grejat mest hela dagen. L har gärna velat vara med han också och D som minsann inte skulle ha någon råtta - har t o m varit framme och ville klappa lite han med (och också erkänt att hon är söt!) - men det fick han inte idag. Hon måste få vänja sig lite gradvis med allt nytt. M är nog den som brytt sig minst. Han har kollat en liten stund - sedan drog han iväg och lekte, cyklade och sparkade boll. Men, han är den som är mest noga med att tala om för T att det minsann inte bara är hennes hamster, haha!

Men, som sagt - ni får vänta på bildbevis.

I väntans tider

Ja, jo - jag vet ju att jag tidigare sagt att vi skulle vänta i ett par veckor till innan hamsterköpet. Men, så var jag och T i en butik för att kolla burar - och sprang på en hamsterkull med cremefärgade och svartvita hamsterungar. Uppfödda hos en privatperson som de är var/är de väldigt handtama och han i djuraffären skulle just ge dem mat så han lyfte ner buren på golvet och öppnade takluckan, så T fick sätta ner händerna. En av hamstrarna (en cremefärgad och lite vit) var mer intresserad av T än av maten och klättrade direkt upp på hennes hand. Vi tog ner den - och den klättrade upp igen. Och igen. Och igen. Så, gissa om beslutet om vilken hamster T ville ha var taget i det ögonblicket?

Därför, igår efter att vi varit på Lådbilslandet hela familjen - var vi och köpte bur och tillbehör. Sedan flyttade vi om möbler på hela övervåningen - ett par små byråer skall agera bord för hamsterburen, en annan byrå skulle flyttas till ett annat ställe i T:s rum för att hamstern skall få en bra och lugn vrå och istället för de små byråerna (varav den ena kom från killarnas rum) skulle de få ett par andra byråer som stått och "väntat" på intransport till dem, i vårt sovrum. Hängde ni med? Ja, man kan säga att denna lilla varelse har orsakat något av "hela havet stormar" på vår övervåning - som för all del blev väldigt bra, men som inte är helt klar än. Allt det där som liksom låg i lådorna som ju egentligen inte användes, måste nu få sin verkliga plats - eller kastas eller ges bort eller... Ja, alla förstår nog problemet. Speciellt som detta innebar att ett par gamla fula byråer nu också skall kastas.

Hursomhelst - så går vi alltså i väntans tider nu. Enligt konstens alla regler så skall man inte köpa en hamster på dagen, eftersom de ju sover då. Utan det är först på eftermiddagen/kvällen som man skall "ge sig på den". Och eftersom vi var där vid tre-tiden sist (för ett par dagar sedan) och just de här hamstrarna var väldigt aktiva då - så har vi sagt att vid tre skall vi åka dit. Gissa vem som var uppe med tuppen imorse? Inte kunde T sova heller! Vi höll på och gjorde iordning buren enligt konstens alla regler till tio igår och strax efter sju var hon uppe och studsade. Nu skall hon få följa med D och tvätta bilen för att få tiden att gå lite fortare. Som hon längtar...

tisdag 28 juli 2009

Pär Johansson for president!

Jag satt tårögd framför "Allsång på Skansen" och såg honom tala om Glada Hudik-teaterns historia, om individerna han arbetar med och det resultat de uppnått. Pär som arbetar som producent, regissör och manusförfattare och hade så många kloka ord att säga i sitt anförande ikväll. Vilken man!

Någon som vill hänga med mig på teater i höst?

Elvis hade vi för övrigt förmånen att träffa på en lunchrestaurang i Hudiksvall i förra veckan. En riktig personlighet!

Hamster-vetenskap

Vi håller ju på och läser in oss på det här med hamstrar just nu, jag och T. Och, vi har besökt två olika butiker där man säljer tillbehör (på den ena säljer man också djur) och jag blir faktiskt inte riktigt klok på detta. På båda ställena rekommenderar man en ganska stor bur till en guldhamster. OK. Men, om jag säger att ingen av alla de människor som vi känner som har eller har haft guldhamster har en så stor bur till sitt djur så börjar jag ju fundera. Jag förstår deras goda intentioner - om det nu är sådana som talar - i butiken som säger att de skall ha så stort som möjligt. Men, är alla våra vänner djurplågare då som inte har en fullt så stor bur som de rekommenderar oss. Är vi djurplågare om vi inte köper en så stor? Har också kollat Blocket för att se om det finns begagnade och samtliga där också - är av mindre modell än de som vi rekommenderats att köpa. Så, då är de som säljer där också djurplågare, eller? Hmmm, detta tål att tänkas på.

måndag 27 juli 2009

Shantaram

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag under de första två veckorna av vår semester plöjt igenom "Shantaram" av Gregory David Roberts.

Min sammanfattande reflektion av den är: Läs den!

Men - jag tycker inte att du skall läsa för mycket på baksidan av den - och inte heller skall du läsa hela beskrivningen på ex Adlibris. De första raderna räcker. Jag läser sällan mer än de inledande raderna på baksidan av en bok eftersom jag alldeles för ofta tycker att de ger alldeles för mycket information. Nu i efterhand, när jag läst vad som står där när det gäller denna bok - så kan jag säga att, efter min smak, så ger också denna för mycket. Låt mer vara osagt/oskrivet, låt mer vara nytt när det dyker upp i boken.

Hursomhelst: 940 sidor fascinerande läsning av ett vackert språk och en fantastisk skildring av framför allt Bombay men också av indier och delar av den indiska kulturen. Till exempel känner jag att jag bara måste leta reda på några indier nu, och titta på dem när de pratar med varandra. För att se om de vickar med huvudet här också, eller om det har "gått bort" när de har kommit till Sverige, haha! Jag är också svårt lockad av att åka till Bombay för att se alltsammans i verkligheten.

Det allra bästa med boken är just autenticiteten, tycker jag. Att han beskriver verkliga händelser och platser och människor. Sedan om han har spetsat till vissa situationer och ändrat lite här eller där, är ju omöjligt att veta - men jag förutsätter att det mesta är sant från hans perspektiv sett.

Jag har bara en liten negativ sak att säga om den och det handlar om slutet. Utan att avslöja för mycket - så hade jag förväntat mig ett annat slut. Eller en annan upplösning. Jag hade velat ha lite mer, där på slutet. Men, slutet förtar dock inte historien som sådan ändå och jag skulle vilja säga att den är en av de bästa böcker jag har läst.

Jag vill

Alltså, jag har upprepade gånger under våra två veckor av intensivt familjeumgänge frågat mig om vi har uppfostrat (?) världens mest bortskämda barn.

Man undrar ju verkligen när ett meningsutbyte i stil med detta inte är något ovanligt:

"Jag vill ha varm gröt (havregrynsgröt kallas så hos oss)"
"Idag kan du inte få det för havregrynen är slut"
"Men, jag vill!"
"Jamen, det går inte - för vi har inga havregryn, så jag kan inte göra sådan gröt till dig."
"Men, jag vill!" åtföljt av 20 minuters vrålande.

När inga argument biter. När allt bara besvaras med "Jag vill!" - då börjar man undra. Och längta efter sina arbetskamrater.

Morr!

Jag skickade in båda killarna till vår lilla lokaltidning - för grattis på 4-årsdagen. Varsin. Med varsin bild och lite olika text. De är ju trots allt olika individer, så jag tyckte de skulle få en egen annons. Jag var dock lite sent ute, så de hann inte komma med innan vi åkte på semester (den tidningen kommer bara en gång i veckan).

Döm om min förvåning när jag, när jag läser ikapp när vi kommit hem, endast hittar M:s annons. Och utan bild. För det första så kan han inte läsa (nähä?!) så det här med bild var ju rätt viktigt för att han skall ha en chans att förstå att han är i tidningen. Och för det andra så kan jag ju inte gärna visa för den ena att han är i tidningen - när inte den andra är det. Det blir ju inte bara liite bakvänt, utan ganska mycket bakvänt. Man kan ju verkligen undra hur de tänkte där. Tänkte de alls?

Har förstås ringt redaktionen nu på morgonen, men som alltid så "jag har precis kommit tillbaka från 4 veckors semester, så jag vet inte..." - men han skulle undersöka det och återkomma. De får väl publicera det ännu lite senare då. Killarna är nog inte så noga med vilket datum det kommer in. Det är ju själva grejen att få vara på bild i tidningen som är spännande.

söndag 26 juli 2009

Vuxna människor...

... kommer visst snart att ha en hamster, haha! (Syftar på bloggen som jag har i min lista).

Jag har ju lovat mina barn, framför allt T då, att de skall få en hamster när vi har haft semester klart. D v s om ett par veckor då. Den officiella versionen är att den är alla barnens. Den inofficiella är att den är T:s, eftersom det är hon som tjatat mest - är en stor djurvän - och är den som kommer att få sköta om den. Ytterst är det dock jag som är ansvarig, eftersom D överhuvudtaget inte tänker befatta sig med en råtta, som han uttrycker det. Men, vi tar det hela med ro - jag och min dotter.

Idag tog vi oss en promenad för att kolla läget på bur-fronten. Lite vad som finns, vad man skall ha o s v. Kom hem med en hamster-bok. Så, nu skall här läsas på och sedan skall vi väl så smått börja införskaffa tillbehören. T är bokstavligt talat eld och lågor. Hon har längtat efter ett eget djur så länge och en hamster känns som ett bra första projekt. Inte så betungande om hon nu inte skulle greja det. Men, hon vet att detta är ett test inför eventuella andra djur längre fram, så. Nu vill det till att hon sköter det som hon skall. Det är baske mig inte utan att jag tycker det skall bli lite kul jag också!

Smygstart

Hemma igen efter två veckors vistelse i olika sommarstugor - mammas och pappas i Dalarna i en vecka - och en hyrd i Hälsingland en vecka. Det som slog mig först när vi kom in i huset när vi kom hem var värmen. Den kvävande värmen inomhus. När man är i en sommarstuga är man ju mest ute och har öppna dörrar mest hela tiden. Luften cirkulerar liksom naturligt. Sommarstugor är ju också generellt inte lika välisolerade som vanliga hus. Så, nu är vi inkapslade igen, haha!

Har haft det bra under vårt bortavaro även om solen lyst med sin frånvaro mest hela tiden. Det bästa vädret på hela tiden hade vi den dag då vi var på Sommarland i Leksand. Det är ett ställe jag rekommenderar fler att besöka. Nästa gång tar vi en två-dagars-biljett så att vi hinner göra allt ännu lite mer.

Under tiden har jag också hunnit läsa ut "Shantaram" av Gregory David Roberts. Mina reflektioner om den kommer senare. Och reflektioner överlag kommer också fler senare. Nu har jag/vi en massa smutstvätt att ta itu med och en massa rena, oanvända kläder att packa upp och in i garderoberna igen. Och så skall jag förstås njuta av att det är sol!

Så, den riktiga blogg-åter-starten kommer inte riktigt än.

fredag 10 juli 2009

Semester



Nu drar jag mig tillbaka och bara luktar på blommorna ett tag...

Mucklor

Har ni hört talas om mucklorna? Om ni läst någon av böckerna om Pettson och Findus, så kan ni inte ha missat dem. De finns i huset och liksom lånar allt möjligt lite då och då - och sedan lägger de tillbaka dem på samma plats igen.

Jag tror på mucklor. Jag tror stenhårt på att mucklor bor i vårt hus. För - hur många gånger har man inte letat efter en sak på säg tre, fyra givna ställen där den där saken brukar ligga. Och så när man kommer tillbaka till plats nummer ett och letar ett varv till - så plötsligt ligger den där grejen där. Som om den gjort det hela tiden.

Då tror jag att mucklorna har lånat. Och kvickt lagt tillbaka igen.

Semester-sex

Smaskig rubrik va´?! Nejdå, här kommer inga avslöjande rader om något sådant... Vår semester har ju faktiskt inte ens börjat än, haha!

Men, så här kan det visst också gå till att bli gravid på semestern. Bara så ni vet ni som har fått barn på våren någon gång - var ni och badade i en pool sommaren innan kanske det är dags att göra faderskapstest.

torsdag 9 juli 2009

Glenn Hysén

Nog måste det vara fullständig nyhetstorka om det här toppar nyhetsrapporteringen?

Eller kan det vara så att den som normalt prioriterar har semester och har satt en prao-elev på att göra det jobbet?

onsdag 8 juli 2009

Sommardöden

Läste ut "Sommardöden" igår. Bra bok. Absolut bra bok. Men, om jag skall vara ärlig så tog det väldigt lång tid att läsa ut den. För den fungerade hur bra som helst som sömnpiller... Varenda gång jag tog i den, läste några sidor, så höll jag på att somna. Helt hemskt! Eller ja, det berodde väl lite på förresten. En natt när det var som varmast och jag vaknade och inte kunde somna om, då var just den funktionen jättebra. En sida => snark!

Kan också ha varit p g a den akuta tröttheten som jag drabbades av hela tiden - iallafall i början - som jag tyckte att han (Mons) krånglade till historien lite emellanåt. Jag fattade varifrån gärningsmannen väl dök upp, men hur de fattade sådana misstankar på det sättet det fattade jag inte riktigt. Det kändes oerhört långsökt och lite halvunderligt. Tycker jag. Men, om man ser till språket och hur den för övrigt är uppbyggd så var den klart läsvärd. Nu skall den doneras till bokbordet på jobbet - om nu någon vågar ta den därifrån. Den blev svårt vattenskadad när det vräkte ner regn på mig igår, så någon kanske tror jag tappat den i toaletten eller något. Kanske får sätta en post-it på den eller något, med en förklarande text. Ja, det får nog bli så. "Offer för åskskur" kan jag skriva.

Backup

Jag lider med E.M.D - söta pojkar och systersonens stora idoler. Men, man undrar ju hur skarpt det var att resa omkring med ... allt...?? Hört talas om backup?

Nalle-automat

Ni kan få gissa vem av mina pojkar som vi, när vi var på Rhodos för två år sedan, fick hala ut ur en sådan här.

Vi fick tag i hans ena fot innan han hade hunnit in så pass långt att luckan s a s slagit igen bakom honom. Snacka om de på restaurangen vi var på, blev skärrade, för hade han verkligen tagit sig in så hade ett febrilt jobb med att få tag på den/dem som ansvarade för maskinen - och hade nycklar till den - tagit vid... Den stod ju liksom där bara på "entreprenad".

Man måste vara snabb om man har med små nyfikna pojkar att göra.

tisdag 7 juli 2009

4 år

Idag för fyra år sedan gick vi från tre till fem i familjen. Så här dags var min mage fortfarande jättestor, men jag låg fastande med infart (heter det väl) på handen - väntande på min tur. Kl 10:18 lyftes nr 1 över skynket. Två minuter senare, nr 2.

Jag känner igen väldigt mycket i det Cajsa-Lisa Ejemyr berättade i programmet när Malou hade tema tvillingar för ett tag sedan. Om chocken när hon fick beskedet och om hur man känner sig lite speciell när man går omkring bland folk med bara en bebis i magen - och har två...

Våra killar är ju tvärsäkert tvåäggstvillingar. Vi har inte gjort några DNA-test, men i samma ögonblick som jag såg M (nr 2) så visste jag - för de var/är så oerhört olika. Nu när vi känner dem så vet vi ju också att det inte bara är till det yttre de är fullständigt olika - den ena ljus, den andra mörkare - ögon, öron, händer, fötter allt - utan även till sättet.

M är den lite lugnare, mer reserverade typen som inte släpper vemsomhelst in på livet. När man väl är insläppt så släpper han en aldrig - vill gärna sitta i knät och bli buren - klänger som en liten apa med en oerhörd kroppskontroll. Han har ett oanat djup och filosoferar och funderar i många långa och krångliga banor, många gånger betydligt mer avancerade än vad vi någonsin trott. Han är också fruktansvärt envis och honom går det sällan att lirka med överhuvudtaget - har han bestämt sig så har han. I det ingår också att om han bestämt sig för ex en röd klubba, så vill han ha en röd klubba - oavsett vad brorsan gör. Han är på det sättet mycket mer självständig och inte så väldigt mycket "tvilling".

L är oerhört social, glad, pratsam och lite galen. Med honom är det höga berg och djupa dalar - antingen är han jätteglad eller jätteledsen. Sällan några mellanting. Han är kreativ och påhittig (ja, ni kunde ju läsa i ett tidigare inlägg om hans fantastiska söndag) och oerhört impulsstyrd. Oerhört empatisk och vill gärna att alla skall må bra - han har ett stort stort hjärta. Pussas och kramas och säger snälla saker för att göra andra glada. Klappar och hjälper till. Han är mycket mer "tvilling" - mycket mer beroende av att M är med och mycket mer medveten om han får göra något ensam, utan M. Och, om vi tar exemplet med klubban - L kanske bestämmer sig för en grön, är helt säker på att han vill ha en grön och så kommer M och helt tvärsäkert väljer en röd - då vill helst L också ha en röd...

Vi är oerhört noga med att inte kalla dem för "tvillingarna" och har t o m sagt ifrån om det på dagis. Vi ber dem också dela på dem så mycket det går, för att de skall få lära sig att klara sig själva. Vi är övertygade om att de kommer att få helt olika kompisgäng när de blir äldre, eftersom de har så olika intressen. De är båda musikintresserade och gillar verkligen musik. L är dock mer av en allätare och lär sig texter och melodier hur lätt som helst - sjunger gärna och ofta. M gillar framför allt rockmusik och rockar gärna loss med en gitarr och kör lite headbanging och det berömda "rock-tecknet" vaddetnuheter och han är en bollbegåvning av rang, älskar att spela fotboll t ex.

Det är oerhört fascinerande att se att två barn som har precis samma yttre förutsättningar - födda samtidigt och allt - att de är så oerhört olika. Där ser man faktiskt hur mycket som är medfött. Man säger att man kan träna upp olika saker men, det är fortfarande så att vi tydligt kan se hur deras olika personligheter gör dem mer eller mindre intresserade av olika saker - och hur olika deras ursprungliga fallenheter faktiskt är.

Många förfasar sig när man kommer med två bebisar och frågar om det inte är jobbigt - men helt ärligt, så tycker jag nog att det är nu när de blivit större som det stora jobbet börjat. När de springer åt varsitt håll, när de hittar på saker tillsammans, när de bråkar med varandra och så vidare.

Men, säga vad man vill - de är fantastiska - både tillsammans och var för sig, även om jag inte kan sticka under stol med att jag gärna hade fått dem en i taget.

Jag avslutar detta inlägg om vår dubbel-födelsedag idag, vår dubbla "välsignelse" med en tvillingdikt som jag tycker är så fin - och som jag tycker stämmer så bra. De har alltid varandra - på både gott och ont.

"Twins
So many good things come in pairs,
Like ears and socks and panda bears.
But best of all are sets of twins,
with extra laughter, double grins.

There's so much fun in having two
with twice as many points of view.
So much alike, forever linked,
and yet they're also quite distinct.

They share a birthday and a name,
But moods and tempers aren't the same.
Although at times they may dispute,
their loyalty is absolute.

From days of youth till life is done,
it's one for both and both for one.
We're all quite novel and precise,
But special boys ~
God made twice.
"

Ha en bra dag!

måndag 6 juli 2009

Imorgon

.. åker mina barn tåg med mormor till landet. Första gången för de minsta - som ju dagen till ära fyller 4 år och får fira med både 4-årskontroll på BVC och tågresa. Allt på en gång!

Så, imorgon kväll är här tyst och tomt. Bara jag och D hemma resten av veckan. Både skönt och inte. Häromkvällen när T skulle sova hos en kompis (och kom hem framåt natten eftersom hon inte kunde somna...) så sa jag till D "Jag vet att hon har det bra där hos kompisen, men det är ändå här hon skall vara. Hemma hos oss. Med oss andra. Inte hos några andra." Det känns inte riktigt likadant när de åker iväg alla tre - för då är iallafall de tre tillsammans. Och - de är med sin mormor och morfar, så de hör ju nästan till "oss andra" de också. De är ju inte utomstående direkt. Men, ändå. Jag vet att lika mycket som vi råkar i luven på varandra och det känns slitigt att ha tre stycken som pockar på uppmärksamhet när man bara känner att man inte orkar mer - lika mycket kommer jag att sakna dem som en galning imorgon.

Men, jag får mer tid att blogga igen. Visserligen bara för några dagar eftersom semestern börjar sedan, men ändå. Och visserligen inte imorgon, tror jag, eftersom det ju är tisdag imorgon = "Morden i Midsomer". Helig tid. Men sedan så. Jag är riktigt sugen på en lång bloggingrunda nu. Men, den får anstå till imorgon eller eventuellt onsdag, eftersom jag tänkte vara lite social med mor ikväll också. Godkväll!

söndag 5 juli 2009

5 juli

Firandet av dagens födelsedagsbarn gick ju av stapeln redan igår, så idag har vi inte firat så fasligt mer än lite sång på sängen och ett par små paket (de övriga fick han redan igår). Vi har smaskat vidare på resterna av chokladkakan från igår, som bara blir bättre ju längre den står - känns det som. Det går inte att säga på annat sätt än att den är helt och hållet fantastisk! Det var vi eniga om - allihop som smakade den igår (och idag!). Sedan så har mamma, jag och barnen varit ute och shoppat lite och så har jag och D varit och tittat på ett hus till salu här i närheten. Samtidigt som vi vill ha större så trivs vi så bra där vi bor (läget) och tycker att formatet vi bor i nu är rätt behändigt (radhus) - så vi har sååå svårt för att bestämma oss för vad vi egentligen vill. Suck.

Nu skall jag måla på verktygslådor som skall överlämnas på tisdag!

lördag 4 juli 2009

Rövarhistoria

Haha, har åttlingsmamman fått för lite uppmärksamhet på sistone?

Säga vad man vill - men påhittiga är de iallafall!

Men, helt ärligt - stackars Michael i sin himmel - det kommer ju att komma många sådana här typer av historier - det är ju ett som är säkert. Det måste ju vara bland det "värsta" med att vara död. Att man inte får/kan försvara sig längre.

fredag 3 juli 2009

För envis

T är för envis. Jag tyckte hon skulle ta med sig regnjackan till aktiviteten idag. En aktivitet hon varit på hela veckan som är utomhus precis hela tiden. Men, hon vägrade. Hon skulle ställa sig under ett tak ifall det började regna, sa hon. Hon och 150 andra ungar då?

Suck. Nu regnar det. Det lär vara trångt under det där taket.

Tråkig bloggkompis

Nåja, man är kanske lite förlåten om man inte uppdaterar riktigt lika ofta när det är sommar och varmt? När man dessutom har tre födelsedagsbarn inom de närmaste dagarna, som skall firas med kalas/grillfest imorgon då?

Kvällen skall tillbringas med att marinera kött, göra kladdkakor och göra potatissallad förutom den sedvanliga städningen då.

Just ja - jag har ju alldeles glömt att ge er receptet på den absolut fantastiska kladdkakan. Kladdkakan från himlen. Kladdkakornas kladdkaka som fick huden att knottras...

Ok - med risk för att det blir väldigt trångt i vassen resten av sommaren så - här kommer det (med kollegan C:s kommentarer eftersom jag inte provat att baka den själv än)


200 gr 70% choklad
200 gr smör
4 ägg
3 dl socker
0,5 dl vetemjöl

- Krossa chokladen. Jag brukar krossa den i förpackningen och sedan hälla ner den i en bunke.
- Smält smöret och häll över chokladen. Smöret ska smälta chokladen. Vispa till dess att det blir en slät, blank smet.
- I med äggen först och sedan socker, vispa hela tiden. Sikta ner mjölet så att det inte blir klumpar.
- Grädda i 20 min (200 grader) i en form som är ca 23-24 cm i diameter. Jag brukar ha den inne i 22 min, men det kan ju skilja sig mellan ugnar.

Trevlig bakning!

onsdag 1 juli 2009

Okejdå...

... en mellandag som denna var inte så dum ;-). Lite regn, lite svalt till frukost. Rätt så skönt. Men, vet ni vad som är lite roligt? Alla sprack upp i stora leenden och gick och köpte glass när solen kom tillbaka! Vi liksom firade!