torsdag 28 maj 2009

Modererad blogg

Varför har man det?

Nu är detta absolut inte menat som ett påhopp på det allra allra minsta sätt, utan en rak fråga för att jag funderar på om man skulle ha det. Och om man har det vad skälen till det är. Vad som gjorde att man bestämde sig för det. Eller inte, för all del.

Varför aktiverar man kommentarsgranskningsfunktionen (har jag förresten berättat någon gång hur allergisk jag är mot särskrivning?)?

8 kommentarer:

Orsakullan sa...

Jag har kommentarsgranskning pga att mitt ex lämnade en massa anonyma personliga påhopp på mig och mina barn och därför vill jag veta vad folk skriver innan det publiceras. Kommentarerna var av den kalibern att folk började undra vad farao detta var för något, om det var mig eller honom det var fel på... Känner inte för att sådant ska ligga ute till allmän granskning. Allting annat publiceras!

Lina Nyberg sa...

Kanske för att du inte vill ha sexuella kommentarer, hot och annat tjafs på bloggen. Eller att andra bara ska skriva din egen bloggadress för att få läsare.

anna of sweden sa...

Själv har jag det för att jag vill ha koll på
kommentarerna och kunna svara på alla
i samband med att jag publicerar.

Gillar också när andra har på granskningen
för då vet jag att de verkligen läser sina
kommentarer.

Hej, hej!

Maj Korner sa...

Jag har bara granskning på kommentarer på inlägg som är äldre än två veckor. Annars missar jag dem.

Än har ingen varit dum mot mig, men om någon skulle börja bete sig illa så skulle jag oxå införa granskning.

Det som jag kan tycka är trist med granskning är att man inte ser vad andra har sagt förrän blogginnehavaren godkänt kommentarerna och då kommer det en hel skrälldus på en gång.

Anonym sa...

Jag inte den på för jag vill inte ha en drös att godkänna. Dessutom är det så att ibland svarar kommentatorerna varandra och har ett alldeles förträffligt samtal sinsemellan utan att jag ens är inloggad. Jag får förmånen att komma in till härligheten efteråt istället. Jag har inte fått någon kommentar som jag velat ta bort, kanske skulle se annorlunda ut då.

Mamma J sa...

Orsakullan: Ja, det förstår jag verkligen att du inte har någon lust att ha utlagt på det sättet. Skönt att hinna stoppa innan det publiceras.

Lina Nyberg: Jag antar att du menar att de skall skriva SIN bloggadress bara för att få läsare. Men, det är ju en del av tjusningen tycker jag. Jag har hittat guldkorn den vägen via andras bloggars bloggars bloggläsare, typ. Så, det hoppas jag inte är en anledning till att moderera bloggen. Jag menar - då skulle man ju inte kunna släppa igenom något alls? Det andra är jag helt med på. Om man råkat ut för det så förstår jag till fullo om man väljer att sålla lite.

anna of sweden: Ja, det är sant - man har ju mer koll på det sättet. Men, i mitt fall har jag så att jag får mail när någon kommenterar också - så jag inbillar mig att jag inte missar ändå :-). Jag lovar hos mig blir allt läst iallafall.

Maj Korner: Ja, jag är lite likadan - jag gillar att läsa andras kommentarer och tyvärr missar jag ofta många eftersom de kommer i klump och ett tag efter att inlägget var nytt...

Tandgnisslur: Ja, jag gillar ju själv att läsa andras kommentarer + att andra kan läsa varandras och få igång en diskussion. Ett möte vid sidan om, om man så säger. Så, det är väl därför jag har omodererat än så länge iallafall. Jag har tagit bort två kommentarer totalt sedan jag började blogga för ett drygt år sedan - och de var inte snuskiga, bara oförskämda i all sin enkelhet. Oprovocerade anonyma påhopp gillar jag inte. Då använder jag min admin-makt :).

Helena sa...

Jag har ju också den på och gjorde det i samband med att min systerdotter blev hotad via bilddagboken och fick mig en tankeställare om att jag vill läsa innan jag publicerar. Jag skulle aldrig ta bort en kommentar för att inte publicera deras bloggadress för precis som du skriver så är det ju så man många gånger hittar guldkorn att läsa... Nu skulle jag kunna ta bort funktionen egentligen men den bara hänger kvar... Ha en trevlig helg!

Mamma J sa...

Tack Helena, och detsamma!

Ja, det är just det där - om man skriver något som triggar någon på något sätt... Än så länge har jag bara behövt städa lite grann, så det har känts ok ändå.