lördag 16 maj 2009

Tiden går fort

Ett inlägg inne hos Ango, om hur barnen växer fick mig att tänka till.

Mina killar börjar ju på vår förskolas 5-årsavdelning till hösten - visserligen ett år i förväg (de har inte barn-underlag så det räcker - killarna blir ju 4 nu i sommar) eftersom de enda andra "stora" killarna på deras avdelning flyttas upp och jag helt enkelt krävt att de inte lämnar dem kvar med bebisarna och tjejerna. Men, det känns ju lite skumt för det var ju nyss som T gick där! Hon gick ju där när hon var 5,5-6,5 så det är ju inte så fasligt länge sedan... Och hon är ju jättestor nu, haha!!

Jag tycker det är fantastiskt skönt att de inte är några bebisar längre, någon av dem, utan njuter av att familjen stegvis blir alltmer mobil och flexibel på ett annat sätt än vad den är när det är bebisar inblandade... Man kan dessutom göra fler och fler saker som hela familjen kan ha utbyte av. Det är inte längre någon/några som bara är "bihang" utan alla kan delta. Det är nu det börjar kännas som om man är en familj och inte bara "föräldrar och barn" där den ena gruppen enbart passar upp på den andra, haha! Jag har bl a sett med avundsjuka på min kompis som har två täta pojkar som nu är 12 och 10,5 - när de har gjort saker tillsammans. Alla klarar sig själva - och har roligt tillsammans på mer eller mindre lika villkor. Vi är ju nästan där vi också nu! Underbart!

På tal om att störa, förresten, så kom vi fram till att maken inte skulle starta högtryckstvätten för att tvätta av altan-trallen före 9 idag, även om det rent praktiskt varit det bästa eftersom han skall jobba och vi skall iväg. Den hade då hunnit torka bra inför inoljningen imorgon. Men, vi tänkte på ljudet och grannarna och insåg att vi inte hade älskat om våra grannar hade gjort något dylikt oavsett deras bakomliggande skäl. Så, nu skall vi äta frukost istället ;-).

4 kommentarer:

Ango sa...

Visst är allt mycket roligare nu när alla har större utbyte av det man gör. Att som förälder slippa tänka på blöjor, nappar, ombyte, våtservetter, handdukar, påsar och allt vad det nu kan vara är ju en stor sak bara det.
Samtidigt som det är roligt att alla hänger med på sakerna, kan jag känna att det blir pyssligare också. Nu är det fler viljor och önskemål som ska pusslas ihop, och man ska hitta aktiviteter som alla gillar (vilket oftast inte är så svårt, men det är mycket dagsform som styr). Det blir säkert bara enklare och enklare ju äldre de blir och de blir ju mer och mer självgående!

Angie sa...

En hel del blir lättare när barnen blir större, men det är inte bara fördelar. Just nu skulle jag och min sambo kunna göra vad som helst för att få en liten till.

Nenny sa...

Ja det blir verkligen roligare för varje år de blir större. Men den period som en av killarna är i är inte att leka med. Jag hoppas den vanliga goa killen hittar tillbaka för jag hinner inte med i hans bustakt. Ser fram emot den dagen jag kan ta en kvällsprommis och lämna alla tre själva hemma trots att Tobbe inte hunnit hem. Vilka små mål man sätter här i livet!

AnnaK sa...

ja kära nån vad tiden går snabbt, D börjar ju sexårs och jag tycker det är konstigt eftersom han är typ tre! ;) Jag tycker och tror ändå att alla åldrar har sina för- och nackdelar och är väl inte helt främmande för att få ha bebis igen. Fast just nu nöjer jag mig med kusinens kommande bebis! :)