torsdag 3 september 2009

Bullmamma...

... ja, KÖTTbullmamma är jag. Antalet gånger jag har gjort riktiga bullar kan man nog räkna på ena handens fingrar. Men, bättring på just den fronten skall komma, det har jag lovat mig själv. Inte idag dock.

Men, när det gäller köttbullar så har jag gjort till "min grej" att det inte skall vara några köpta köttbullar i den här familjen. Jag själv avskyr dem. Mamma Scans kan gå an kalla, i pastasallad eller kanske på en smörgås ihop med rödbetssallad, men inte att steka dem. Uäääk! Om man betänker att köttfärsen är sådär 20 kronor dyrare per kilo än vad färdiga köttbullar är, där fabrikanten garanterat vill ha en del för arbetet och förpackningen också - så kan man väl få sig en tankeställare vad gäller innehållet i dem.

D var så van vid köpta köttbullar när vi träffades, att han hade svårt att förlika sig med att få hemrullade. De köpta var ju så mycket godare, tyckte han.

Men, han blev snart omvänd och nu äter han nästan lika mycket som min pappa gör, när mamma gör köttbullar. Och min pappa brukar börja svettas under ögonen och bli tvungen att gå och lägga sig en stund efter en köttbullsmiddag!

Nu vänjer jag barnen vid att de bästa köttbullarna är mammas. Deras mammas! Precis som det skall vara.

7 kommentarer:

Maj Korner sa...

Jag har en skvätt brännvin i smeten när jag gör köttbullar, prova det!

Eva sa...

Haha...när jag läste ditt inlägg reagerade jag helt facebookat och ville trycka på "gilla-knappen". Tummen upp liksom. Jag köper ju inte heller köttbullar utan rullar dem själv. Det är varken jobbigt eller svårt, bara gott!! =)

Eva sa...

Du borde bli en facebookare du med! Skulle trycka på gilla-knappen ofta till det du skriver.... Inte facebook heller är varken svårt eller jobbigt. Inte heller farligt.....

Kram på dig!

Eva sa...

Hmmm....ibland har jag tydligen svårt med meningsbyggnaden... :)

Angie sa...

Hemmagjorde köttbullar is the shit!

Nipe sa...

OK. OM du lär mig hur man gör köttbullarna runda, så kan jag lära dig mna kanelbulleknep? Jag är helt värdelös på riktiga köttbullar, här blir det biffar istället.

Mamma J sa...

Maj: Det låter absolut lite kittlande spännande och skall absolut provas!

Eva: Especially for you - har jag lagt till en ny grej under mina inlägg. Behöver ju inte facebooka för att få gillarstämplar, haha!

Jag står över att bli medlem. Ett litet tag till.

Angie: Jamen, visst är det?!

nipe: Jag steker alltid mina i långpanna. På så vis går det dels fortare - inte alls lika mycket passande och osande och elände - och så blir det betydligt mycket rundare än i stekpannan. Bara en liten stekyta på ena sidan och det kan jag/vi absolut leva med.

Så, fram med kanelbulletipsen! ;-)