torsdag 3 september 2009

Proppfull pappersinsamling

Jaha, så var året kommet då jultidningsförlagen anser att T har åldern inne för att börja sälja jultidningar. Igår var brevlådan proppfull av alla tidningar de ville att hon skulle ta med sig och marknadsföra ifrån. Har de kommit överens sinsemellan att 2 september - då skall vi bomba dem! Eller vad?

Låt mig säga att jag genast rev av alla plastomslag och knölade ner dem i pappersinsamlingen. Snabbt snabbt. Innan hon hann se. Jag tycker hon kan vänta något eller kanske t o m några år till. Dessutom så har det ju bara just blivit september (det spelar ingen roll vad knasiga läkarsekreterare och förvirrade AT-läkare fått för sig).

Vem köper jultidningar med mer än tre månader kvar till jul?! Vi har faktiskt inte plockat isär vår pool på baksidan än!

8 kommentarer:

Tantti sa...

Ahaaa, granntösen var här tidigare och sålde jultidningar. Hon hade också fått dem.

Ango sa...

Paulina säljer för 3:e året nu. Hon och Simone säljer tillsammans och vi har valt ut 2 förlag som de får sälja för.
Att alla kataloger kommer samtidigt beror faktiskt på att förlagen själva säger att alla kataloger MÅSTE delas ut samma dag (konkurrensen vet du ;)). Min morbror som jobbar på Posten berättade det igår.
Köper jultidningar nu, gör faktiskt många. Tjejerna har sålt för näramre 3000:- redan.

Z sa...

Kom till mig jag vill köpa jultidningar!!!!

Helena sa...

Vi har också fått hem kataloger om att sälja jultidningar, och det trots att vi inte vill ha någon reklam! Men jultidningar kanske inte räknas som reklam? Hursomhelst så åker de i soporna här med, men om F:s systerson säljer jultidningar i år igen så är det inte omöjligt att jag köper något...

Maj Korner sa...

Jag har portkod. Här säljs inga jultidingar oavsett månad.

Nipe sa...

Va? Har du inte monterat ner poolen än? ;-)
Vi slängde också jultidningarna innan dottern hann se dem. Däremot beställde vi av några tjejer som var här idag.

Mamma J sa...

Ango: WOW - 3000!! Det var inte dåligt! Då är frågan: Hur mycket har de knackat dörr, eller är det vänner och bekanta och familj som köper det mesta?

Här har det faktiskt inte varit någon än - konstigt - jag brukar faktiskt också köpa. Inga mängder men jag köper alltid en sådan där planeringskalender med kolumner för alla familjemedlemmar. Den är helt suverän och ett måste i vår familj. Så, likaväl som att jag köper den i bokhandeln kan jag gynna någon av de små tappra själarna.

Z: Sorry - här är det kastat :-).

Helena: Vi har också "nej till reklam" men den här är ju adresserad så då går den fram som post. En sak som jag reagerade på är att sådant här ALLTID adresseras till MIG när det är T de är ute efter (likadant med killarna också - bokklubbar och annat som det här). Ok för att de inte adresserar det till HENNE, för det antar jag att de inte får. Men, pappan? Varför adresseras aldrig sådant till honom? Han är ju skriven på adressen som vårdnadshavare han också! Lite märkligt det där!

Maj: Vi hade portkod förut vi också - då var de inte lika många. Speciellt som vi bodde i en trapp där det inte fanns några källarförråd eller tvättstugor = inga föräldrar som inte bodde i trappen hade någon nyckel som gick till vår port. Men, det var några som till slut kom på att vi var lite "svältfödda" så de lurpassade och tog sig in tillsammans med någon bara. Jag tror det var ett smart drag! :-)

Nipe: Hahaha, nej du - jag läste om ditt slit och insåg att jag skulle lägga över det jobbet på maken *s*.

Angie sa...

Ska man sälja måste man vara ute i god til. Tyvärr. Men Mimmi sålde för ett par år sedan. Fick ihop en bra slant plus en videokamera som hon har mycket nytta av