måndag 26 maj 2008

Inne i sta´n!

Ja, tänk - så nära har man ändå "sta´n" - men så sällan är man inne där, så att man så när beter sig som värsta turisten när man villar runt och letar efter affärer :).

T har haft studiedag i skolan idag, så jag har varit hemma med henne. Killarna fick gå på dagis som vanligt - vi tog oss den egna tiden bara hon och jag för att dels åka och klippa henne och dels för att åka in till sta´n och leta reda på en klänning åt henne till skolavslutningen.

Så, vi åkte först till salongen som T:s klasskompis´ föräldrar har och fixade henne i håret - hon blev såå fin! Ser så stor ut och hon är otroligt nöjd själv - kan man lugnt säga :). Sedan åkte vi vidare in till sta´n och åt lite lunch. Hon fick välja var vi skulle äta, och helt otroligt - ungen valde McDonalds som vi ändå äter på lite nu och då... Men, jaja - det var hon som fick bestämma, så...

Efter McDonalds på Sergelgatan gick vi vidare upp emot Hötorget och ja, som ni säkert läst tidigare - mina barn är inga typiska stadsungar - för när vi kom fram till torghandeln där så utbrast T: "Kolla mamma, det är marknad här idag!!"... Fick då förklara att det såg ut så där varje dag :). Hon ville absolut gå runt och kolla lite, och jag lät henne - men jag instruerade henne i att man inte stannar längre än nödvändigt vid varje stånd, för att säljarna går på en så väldigt annars. Hon blev varse det, när de stod och kallade på oss med det ena smeknamnet efter det andra när vi gick förbi, om man säger så.. :)

Så, bara att komma till Hötorget var alltså lite exotiskt, haha!

Sedan började vi gå i affärer. Hon ville prompt gå till ZARA eftersom grannflickan har köpt en del kläder där och hon hade sagt att där fanns såå mycket snygga kläder... Öh, jag vet faktiskt inte om jag instämmer. Visst, hon har väl snygga kläder på sig - men väl inne i den butiken så fanns det inte så speciellt mycket som jag fastnade för, måste jag säga. Hursomhelst - hon fick prova några klänningar och vi hängde undan ett par, för jag kände ändå att vi skulle se lite mer innan vi slog till, om man säger så...

Vi var in på några olika butiker - hon är ju lite mittemellan just nu, i storlek 122/128 mer åt 128 och i vissa kläder nästan 134, så börjar hon växa ur barnstorlekarna och skall in på ungdomsstorlekarna, eller hur man skall säga... Men, efter många om och och ytterligare några men, så hittade vi en klänning - på Kapp-Ahl! Ja, som vi har två butiker av inom rätt nära avstånd härhemma. Haha, jaja..

Den var/är vit, med halternecklinning eller hur man säger - som man knäpper med två knappar i nacken. Och så var det ganska stora strass-stenar fastsydda under bröstet. Kanske inte min absoluta favorit bland klänningar, men hon älskade den - och det var mitt mål. Att hon skulle hitta DEN klänningen som hon ville ha och jag kunde acceptera ;).

Sedan gick vi och köpte glass och satt på en uteservering i solen och åt och därefter fick hon köpa sig ett par nya örhängen också - att matcha den nya frisyren med ;).

Själv lyckades jag shoppa loss på ett par turkos/svart/vita tygskor och ett turkost halternecklinne också - där emellan :).

Det enda var väl att min dotter måtte vansläktas svårt, som klagar och gnäller över att gå i affärer! Va´?! Har ni hört?

Nåja, nu har vi gjort vår raid för ett tag och det var såå mysigt att komma ut bara hon och jag, och få koncentrera sig på bara henne. Det gjorde nog oss båda två rätt så gott!

Nu ska jag ta och titta på lite Greys Anatomy. Ligger ju efter. Mycket.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Å vad mysigt ni haft det! Kommer du ihåg när vi var och shoppade med våra mammor på H&M och fick en varsinn rosa gorilla av personalen? Minns att jag köpte en ljusblå kort jacka med massa tryckknappar på. Tur att du är med i klubben som minns en massa konstiga saker annars skulle jag inte kunna berätta det här. *fniss*
Masch i väg och titta på Greys nu. Har sett slutet tre gånger efter i fredags! :) Kram!

Anonym sa...

Hihihi och jag tänker på mina barn som tjuter av glädje när vi åker in till stan och de får se en rulltrappa :-) Elina kunde åka upp och ner där i en halvtimme när hon var mindre...

Vilken mysig dag ni verkar ha haft!cyt

Mamma J sa...

Jodå - jag minns de där aporna. Din fick namnet Monkey Kong och min Donkey Kong - eller om det var vice versa. Jag minns t o m hur provhytterna där såg ut :). Men, vad du köpte, det minns jag faktiskt inte så om du säger ljusblå jacka, så stämmer det alldeles säkert!

Däremot minns jag när vi var inne i sta´n själva för första gången (och för er som inte vet så handlade det inte om Sthlm då, utan något mycket mindre..) - och handlade julklappar och födelsedagspresent till LJ - badskum. Och så åt jag min allra första gatuköksstekta hamburgare med bröd - på den där grillen som låg i backen nedanför Spongs, liksom. Försökte senare efterapa den där kryddningen hemma - var inte så haj på det där, så det blev alldeles för salt, gick inte att äta!

Och badskummet till LJ fick jag byta, när jag kom på att de ju inte hade badkar!

Mamma J sa...

Haha, ja - här har vi T som är rädd för alltför branta rulltrappor, så här är det tvärtom :).

Anonym sa...

Åh vilken mysig dag ni verkar ha haft, du och T! :-) Riktig kvalitetstid!