torsdag 1 maj 2008

Någon som hängde med?

Jag bara undrar var april tog vägen? Någon som sett den månaden? Usch, jag tycker verkligen att tiden går otroligt fort för närvarande. Helt ärligt så tyckte jag det var 1 april nyss - och jag gjorde inlägg om att jag skulle flytta till Katrineholm ;). Och nu är det första maj...

Har då köpt lite mörkröda och gula penséer till mina krukor idag och så har vi tagit bort den ursprungligen jättefina brevlådan med en kulla och en mas på, och satt upp den gamla gröna plastlådan - radhusets "original" som de flesta grannar har likadan. Urtrist, men den andra är verkligen i bedrövligt skick. Den skulle, enligt instruktion oljas in efter första sommaren - men redan första sommaren vi hade den var det väldigt väldigt varmt så redan då så började färgen att krackelera. Om man tittar på priset på den, hade man nog förväntat sig bättre kvalitet. Vi har dock haft den uppe rätt mycket för länge, om man tittar på skicket. Men, den är/var ju så fin! Och nu är den borttagen. Dock ej kastad än - den ligger i förrådet ett litet tag. Det svider. Vår fina! :(

Men, nu sticker kanske inte vår framsida ut som den skabbigaste längre. Jag har dock resignerat för länge sedan för vi bor bredvid pillermaja nummer 1 när det gäller trädgård. Hon är t o m med i trädgårdsgruppen i bostadsrättsföreningen (vilket innebär att hon planterar och grejar på alla allmänna ytor också) och på hennes lilla plätt framför radhuset har hon t o m ett litet arrangemang med vatten som rinner ner genom en urna eller hur man skall säga. Konstfärdigt som aldrig det - och långt långt över min/vår nivå. Egentligen tycker jag att det är kul. Eller snarare - jag tycker det är kul när det blir fint, men jag har inte riktigt det där tålamodet för att påta, fixa, dona typ med allt vad det innebär av förberedelser o s v så fort man får en stund över (kanske överdriver jag lite - de som sett vår lilla plätt inser nog det om inte annat) - men ändå. Jag är helt enkelt inte så bra på det - och det är lite halvsvårt för det är rätt skuggigt på framsidan, så. Och på baksidan gror inget p g a berget alternativt att det blir jättevarmt. Jaja... Aldrig är man helt nöjd ;).

Imorgon börjar jag 6 igen. Iofs kan det kanske kännas "sådär" att jobba en klämdag, men någon måste ju göra det också. Och eftersom skolan lagt en studiedag på måndag, och dagis måndag-tisdag så måste vi ju i alla händelser ändå vara lediga från jobbet snart ändå. Så, vi kände att vi borde "ställa upp" och vara på jobbet. Trots allt känns det lite lyxigt eftersom det känns som söndag idag (jaja, röd dag = söndag) och därför känns det som om imorgon är måndag - och sedan är det helg IGEN! Jag jobbar dessutom bara till halv ett imorgon genom att jobba in lunchen, så.. När jag har hämtat barnen ska vi bara åka ner och handla lite (på handlet som M & L kallar affären) för att sedan förbereda Annas underbara kycklingsallad med pasta, pesto och ruccola bl a som vi har för avsikt att äta på lördag. Ja - det är sant - den behöver inte förberedas, men eftersom vi tycker att den är ännu godare när den har fått stå till sig över natten, så ska vi göra så.

Idag har vi ätit tunnbrödrulle och sedan får vi se vad vi hittar på imorgon som fredagmys - det känns dock inte fullt lika viktigt att fira fredag mitt i en helg så här :). Men, annars finns det mycket gott småplock som jag och T skulle kunna botanisera bland på "handlet" imorgon :).

Inga kommentarer: