fredag 9 maj 2008

Vattenspridare

Ja, nu har vi ju ingen direkt stor gräsplätt så någon "riktig" vattenspridare är det inte tal om - snarare en vattenleksak för barnen i form av en grej som sprider vatten :). Idag var det dags för säsongspremiär för den till barnens stora glädje. Dock satte vi inte så hårt tryck på vattnet, så det där med att springa i vattenspridaren i badkläderna som T hade siktat in sig på, det hoppade vi över. Det var ju ändå eftermiddag när vi kom hem från skola/dagis/jobb så att bara få kladda med vatten och hinkar och så där fick räcka - jag lät dem helt enkelt istället blöta ner sina vanliga kläder och sedan fick de komma in och duscha. Framför allt de minsta var verkligen i behov av det ändå efter en dag på öken-dagiset ;).

Så, jag fick lite tid att röja lite i garderoben i hallen medan de hade vattenlek, så alla blev nöjda och glada. Har nämligen inte städat bort alla vinterkläder än, men insåg att det kanske kunde vara dags när det var nästan 25 grader varmt ute. När det nu skall bli så varmt och skönt hela helgen så passar det ju dessutom bra att tvätta dem nu och hänga dem ute, då torkar de fort fort. Så. Jag har alltså varit väldigt rationell idag :).

En sådan här är det förresten vi har som barnen älskar att leka med (fast förra året var M & L allt lite rädda för den i början):



Man kan ställa in den till att spruta på olika sätt uppe på ryggen, på sidan och ut från munnen - så det finns lite variation att få, om man säger så. Kul!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ang receptet på ädelostbiffarna så ska jag kolla med mamma om hon överhuvudtaget har nåt recept ;-)

Men hon vet väl hur hon gör annars hoppas jag...

Ha en underbar soldag