torsdag 29 maj 2008

Storhandlat

Kvällen har tillbringats på Kvantum... Kul va´?! Nåja, ett nödvändigt ont och nu har jag handlat för en planerad matlista fram till midsommar ungefär. Det kommer att behöva kompletteras med färskvaror som mjölk och frukt, men annars ligger vi nog rätt bra till. Vi får sådana där ryck emellanåt när vi planerar en månad i taget, nu passade det dock bra att bryta iochmed midsommar då vi ju åker bort några dagar. När vi/jag planerar maten så där så försöker vi få med fisk minst en gång i veckan, pasta, ris, potatis varvas - kanske lite korv, lite kött och lite kyckling, typ. Det är ett meckande, men samtidigt ack så skönt när man kommer hem från jobbet och maten både är planerad och inhandlad - så att man slipper tänka så mycket.

Jag försöker dock igen - delge mig gärna vad ni brukar äta - och gärna i enkla ordalag, beskriv hur man gör - är mycket intresserad av att tillföra lite nytt till den gamla repertoaren med spaghetti och köttfärssås, pannkakor och korv i ugnen :).

1 kommentar:

Anonym sa...

Apropå korv i ugnen... Här kommer en liten variant som är ganska gott enligt mitt tycke:

Du behöver:

1 falukorv, strimlad
Nachos
1 burk chunky salsa, mild för barnens skull
Riven ost

Smörj en ugnsform med lite olja. Varva strimlad falukorv med krossade nachoskal, salsa och riven ost. In i ugnen (150 grader, 20 min - eller tills osten smält och fått lite färg).
Servera med en grönsallad.

Lätt och gott!