onsdag 27 augusti 2008

Parfym och brandskydd

Har ju faktiskt alldeles glömt bort att berätta att jag sedan i måndags kväll går omkring i doft av mina sena tonår eller snarare tidiga 20-års (eller vad 17 man säger...). Detta eftersom Giordani for women från Oriflame - numera Giordani Gold - anlände i en tjusig flaska sänd till mig från Värmland. Min och mina vänners favoritparfym när vi då, för ett antal år sedan (hu, vad många det har gått sedan dess!!!) var säljare för Oriflame... Nu har jag den igen! Den doftar underbart, även om den kanske kanske är en smula för ljuv och blommig för mig nuförtiden - inte helt lik de andra parfymer jag brukar gilla (min favorit alla alla alla kategorier är egentligen Issey Miyake) - men, nostalgins ljuva toner spelar i mitt öra och jag bara njuter iallafall :).

Ja, och så var det det där med brandskydd. Har ni bra koll på alla era sladdhärvor, så att de inte ligger ihopsnurrade och blir varma och riskerar att bli en brandfara? Har ni dammsugit TV:n och står datorn på ett sådant sätt att det inte samlas en massa damm inuti den?

Nu har jag ju gått kurs och ikväll skall jag möblera om lite härhemma, haha!

Något som också är bra, är att prata om "Vad händer om..." med såväl sina barn som sin eventuella partner. Nu menar jag inte ett tokdrastiskt "Vad händer om..." så där utan mer i stil med "Vad händer om det börjar brinna..." vad man skall göra då, hur man skall agera och så vidare - allt detta för att det är större chans att man agerar rationellt och hyfsat rätt, om man förberett sig i tanken innan. Inte så dumt, faktiskt! Han, kursledaren berättade om hur de roade sig (ja...) när de var ute och seglade ibland och körde "Vad händer om någon ramlar i sjön.." "Vad händer om masten går av..." ja - ni förstår...

Inga kommentarer: