måndag 23 februari 2009

Äta själva?

Är det någon mer än jag som reagerade på att fembarnsfamiljen i "Familjen Annorlunda" lät sina barn äta själva för första gången när de var två år?! Hmmm... Mata tvååringar dagligdags?! Näej... Och då har jag ju trots allt tvillingerfarenhet, så att skylla på att de är tre stycken?! Nääej.. Det tror inte jag på.

4 kommentarer:

Anonym sa...

När vi gick på öppna förskolan var det en mamma som skar mackan i små bitar åt sin 3-åring...Och en annan som fortfarande matade sin 3-åring för "det blev så kladdigt annars"!! Undrar varför? :)

Anonym sa...

Själv har jag en 16-månaders som jag idag döpt om till Mr Bregott. Han gillar att kleta det i HÅRET. Stylish.

Ango sa...

Ja, jag har reagerat på det i ett tidigare program också. De segregerar trillingarna från resten av familjen vid matbordet. I det programmet matade de trillingarna först, så de kunde gå från bordet tills resterande 4 i familjen skulle äta. Det blev bäst så...
Jag tycker det är hemskt. Varför inte uppmuntra barnen att äta själva? Varför inte låta dem sitta med vid bordet när alla äter? Det handlar om träning av såväl motorik som sociala färdigheter. En 2-åring kan dessutom äta relativt bra själv (om de har fått börja träna tidigare).
Här har ungarna en lat mamma så ungarna har fått lära sig äta själva så fort de visat att de velat (precis som de fått lära sig tidigt att klä på sig själva).

Det är sån grym skillnad mellan trillingfamiljen och 10-barnsfamiljen. I trillingfamiljen suckar och stönar de och det är så jobbigt och besvärligt. I 10-barnsfamiljen är det utflykter och stoj och tjo och tjim. Det verkar vara mer prestige i trillingfamiljen, medan 10-barnsfamiljen bara tar livet som det kommer. Passar på att ha kul på vägen! Enorm skillnad!

Kram
/Ango

Anonym sa...

Det är inte många förskolelärare som ens skulle komma på tanken att mata en 2 åring. Hjälpa till med så kallad På-puttning möjligen, men mata - nopp. Klart de ska äta själva. Är det rädda för smuts skulle de inte ha skaffat barn